Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z dostępem do internetu.
Autor Wiadomość
mystek 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 2014
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-08-2010, 11:25   

Mam problem z internetem. Otóż przeinstalowałem windowsa. Zainstalowałem sterowniki z płyty cd do płyty głównej oraz do karty graficznej, wchodzę w połączenia sieciowe, tam mam już utworzone połączenie lokalne, które jest włączone automatycznie, gdyż kabel od internetu (stałe łącze osiedlowe) jest podłączony do komputera. Wchodzę we właściwości, jak zawsze, kiedy mam formata. Wchodzę we właściwości protokołu TCP/IP i wpisuję ręcznie IP, DNS i numer bramy - tak jak zawsze, Daję Zamknij, Ok, chwilka stopki i ok. Włączam Internet Explorer, żeby przetestować, czy działa internet i co? I kapa, żadna strona nie wchodzi :/. Chwilę coś tam czyta, mąci ale na końcu wyskakuje anulowanie strony.

Co może być problemem? Zrobiłem to co zawsze krok po kroku po instalacji windowsa i nic, internet nie działa :/. A mój provider nie sądzę by miał jakieś problemy, gdyż jak jakieś ma, to dosłownie raz na ruski rok tak, ze nie mam internetu może kilka godzin, chociaż w 2009 roku nie przypominam sobie takiego dnia, a w tym roku również nie było dnia bez internetu.

pingowałem strony i po chwili czarnej strony całe okienko znikało, czyli tak jakby nie mógł się połączyć z niewiadomych przyczyn :/.

PS: już wszystko się wyjaśniło, otóż miałem neta zainstalowanego na starą kartę sieciową, czyli miałem na innego mac'a. Serwisant od providera już mi to zrobił i zmienił :)
Volvo V40 T4 08.2014 - 01.2019
Toyota MR2 SW20 04.2017- ...
Mitsubishi Lancer Sportback 11.2018 - ...

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 22-11-2010, 18:46   

Ostatnimi czasy (już od kilku dni) "moja" Netia 6/0,5Mbps....

Zgłosiłem reklamację w piątek chyba, dzisiaj dzwonił technik miał jakieś pomiaru zrobić... Żeby nie było co ciekawe o 24:00 nie działa lepiej.

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 22-11-2010, 19:40   

Netia ewidentnie ma jakieś problemy, bo moje 2mb/s też coś słabo ciągnie ostatnimi czasy... ale nie mierzyłem, póki co.

docencik87 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Wysłany: 23-11-2010, 13:19   

mystek napisał/a:
Ostatnimi czasy (już od kilku dni) "moja" Netia 6/0,5Mbps....

Zgłosiłem reklamację w piątek chyba, dzisiaj dzwonił technik miał jakieś pomiaru zrobić... Żeby nie było co ciekawe o 24:00 nie działa lepiej.

Jeśli jest router Netii to polecam jego restart.
Miałem też takie spowolnienie i po resecie wszystko OK :)
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku
.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 23-11-2010, 13:22   

docencik87 napisał/a:

Jeśli jest router Netii to polecam jego restart.
Miałem też takie spowolnienie i po resecie wszystko OK :)

E tam. Już 3 razy go resetowałem :P A i tak mam modem dlinka (zero problemów) i WRT54GL z Tomato (można podglądanąć nawet zużycie procesora). Jak weźmiesz odpalisz z 10 potoków ściągających to idzie 6Mbps ale bez przesady jak sobie ściągasz 1 rzecz to przeważnie serwer "daje" tylko 2 potoki.

[ Dodano: 28-11-2010, 21:53 ]
Dzisiaj po 3-cim telefonie do Netii trochę poirytowany ustawiłem tam parę osób i po pytaniu wprost po jakim czasie niedotrzymywania umowy z państwa strony mogę ją zerwać? Pani stwierdziła po chwili muzyki że już po 7-dmiu :shock:

Ciekawe poczekam jeszcze...

Odpowiedz do tematu