Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CY8A 2.0DID] Lancer 2.0 DID
Autor Wiadomość
Lestat 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-01-2010, 06:25   

for fun ;-)

Radassss 
Forumowicz

Auto: Lancer 08 1.8 invite,
Wysłany: 19-01-2010, 08:09   

haha no i gitara gra ;)

Lestat 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-01-2010, 09:19   

Jakby byla dostepna benzyna z turbo to kto wie moze bym sie i skusil ;-)

Realista 
Forumowicz
Realista

Auto: Lancer Sportback 2.0 Diesel
Wysłany: 20-01-2010, 23:00   

Mr.U napisał/a:
ulrik, Realista, czy my mamy ten sam silnik co tam http://vwszrot.pl/ ?? :lol:

Dużo już o tym słyszałem więc nadal mnie dziwi fakt, że znajomy ma ten sam silnik 2.0 w Skodzie nakręciłł już sporo ponad 100 tys i nic. Zadowolony jak trzeba, a nogę ma cieżką.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 20-01-2010, 23:54   

Realista napisał/a:
w Skodzie nakręciłł już sporo ponad 100 tys i nic

No to jeszcze z 50kkm i może się zacząć. Jeszcze trochę pojeździ zanim to nastąpi, więc nie ma co się dziwić, że jest zadowolony. Jeszcze zadowolony. :biggrin:
Ale może będzie alternatywa dla tego 2,0 TDI. Ta od Mitsubishi w nowym ASX ma być 1,8L CR. Szybka zamiana w salonie na "funkiel nufkie" z małą dopłatą i znajomi sie niedowiedzą. :P

Lestat 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-01-2010, 07:06   

Realista napisał/a:
Dużo już o tym słyszałem więc nadal mnie dziwi fakt, że znajomy ma ten sam silnik 2.0 w Skodzie nakręciłł już sporo ponad 100 tys i nic. Zadowolony jak trzeba, a nogę ma cieżką.

Z tego co sie orientowalem to te problemy byly w pierwszych seriach silnikow i ponoc problem zostal rozwiazany takze byc moze nas to nie dotknie z racji daty produkcji ;-)

[ Dodano: 25-01-2010, 13:08 ]
No Panowie i Panie (jesli tu są)! Sroga zima nastala - jak wam odpalaja Lancerki?? ja powiem tak u mnie przeraża mnie odgłos wydobywający sie spod maski jakby ktos na garach tam grał tez tak macie? Najgorsze ze nie zawsze tak odpala i nie wiem czy cos jest nie tak czy po prostu ma takie widzi misie...chyba nagram ten dzwiek i podjade do ktoregos z ASO i jeszcze ich poprosze zeby mi odpalili jakiegos outlandera z silnikiem 2.0 ale takiego co stoi na dworze...zobaczymy...
Druga sprawa - dzisiaj musialem dluzej przytrzymac na rozruszniku - nie odpalil od razu tak jak zawsze - myslicie ze swiece zarowe nie byly w stanie dogrzac sie na tyle zeby od razu odpalic rope?? Wg wskazan bylo -15...

XPio 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX1.8d4x4
Wysłany: 30-01-2010, 23:58   

Witam! W połowie grudnia stałem sie posiadaczem nowego SB DID. Po przeczytaniu wcześniejszych postów dla przyszłych nabywców mam podpowiedź: owszem-nie znajdziecie w salonach Lancera DID na jazdę testową. Ja zadzwoniłem do BOK MMC Car Poland i zaprosili mnie do siedziby firmy. Przejechałem się i decyzja zapadła-mam DID:) jeden z przedmówców miał problemy z mocą-mój przy ruszaniu traci przyczepność nawet na suchej jezdni - muszę więc rozsądnie przyciskać-krótko mówiąc: moc jest! kolega pracujący w salonie VW w Łodzi twierdzi, że problemy z głowicami to problem pierwszej partii tych silników. Za drogo kosztowała ich naprawa i utrata dobrego imienia wiec coś z tym zrobiono. Raczej nie stosował na mnie chwytów marketingowych bo wiedział, że na mnie nie zarobi-wiedział ze kupię Lancera a nie wiedział z jakim silnikiem, więc rozmowa była teoretyczna-zatem może mówił prawdę:)

kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 31-01-2010, 09:59   

Lestat napisał/a:

No Panowie i Panie (jesli tu są)! Sroga zima nastala - jak wam odpalaja Lancerki?? ja powiem tak u mnie przeraża mnie odgłos wydobywający sie spod maski jakby ktos na garach tam grał tez tak macie? Najgorsze ze nie zawsze tak odpala i nie wiem czy cos jest nie tak czy po prostu ma takie widzi misie...chyba nagram ten dzwiek i podjade do ktoregos z ASO i jeszcze ich poprosze zeby mi odpalili jakiegos outlandera z silnikiem 2.0 ale takiego co stoi na dworze...zobaczymy...
Druga sprawa - dzisiaj musialem dluzej przytrzymac na rozruszniku - nie odpalil od razu tak jak zawsze - myslicie ze swiece zarowe nie byly w stanie dogrzac sie na tyle zeby od razu odpalic rope?? Wg wskazan bylo -15...

Gdy są takie temp. jak ostatnio panowały to jest to normalne.
Nawet JTD na CR daje jak perkusista na werblu.
Trwa to zapewne z 1-2 min ?
Nie ma się czym przejmować.

Lestat 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-01-2010, 12:37   

kaeres napisał/a:
Trwa to zapewne z 1-2 min ?
nawet nie - rzeklbym ze trwa to w momencie odpalenia - czyli jakies 5 sec moze nawet krocej i potem jest juz powiedzmy dzwiek ktory jest owszem nieco glosniejszy niz przy normalnej temp silnika ale nie wzbudza on herzklekotów ;-)

Mr.U 
Forumowicz
Mułowaty MaMut

Auto: Lancer SB 2.0 DID, MeganeII
Wysłany: 31-01-2010, 13:05   

XPio napisał/a:
jeden z przedmówców miał problemy z mocą-mój przy ruszaniu traci przyczepność nawet na suchej jezdni

Witaj na forum :)
3 ludzi jadących moim autem stwierdziło, że rzeczywiście mocy "na dole" nie ma. 3 pracowników serwisu oczywiście stwierdziło, że moc jest (oczywiście).
Jechałem dla porównania sedanem DID jednego z kolegów na forum. U niego moc jest a różnica między moim a jego była dla obu nas wyczuwalna. Pięknie się sedanem jeździ.
Temat zarzuciłem do czasu wymiany oleju i zakończeniu docierania (tak myślę 3000km).
Kilku kolegów pisało, że auto po wymianie ożywa, po ostrzejszym gazie też zaczyna lepiej reagować.
Więc jeszcze trochę i zacznę butować mamuta.
Jak się nie obudzi to za 3 lata czip i wio.

"Nie wiem, jakie będzie moje następne auto, ale wiem, jakie nie będzie."
"Dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam"
W co pogrywa moja córa

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Wysłany: 31-01-2010, 13:52   

Mr.U napisał/a:
XPio napisał/a:
jeden z przedmówców miał problemy z mocą-mój przy ruszaniu traci przyczepność nawet na suchej jezdni

Witaj na forum :)
3 ludzi jadących moim autem stwierdziło, że rzeczywiście mocy "na dole" nie ma. 3 pracowników serwisu oczywiście stwierdziło, że moc jest (oczywiście).
Jechałem dla porównania sedanem DID jednego z kolegów na forum. U niego moc jest a różnica między moim a jego była dla obu nas wyczuwalna. Pięknie się sedanem jeździ.
Temat zarzuciłem do czasu wymiany oleju i zakończeniu docierania (tak myślę 3000km).
Kilku kolegów pisało, że auto po wymianie ożywa, po ostrzejszym gazie też zaczyna lepiej reagować.
Więc jeszcze trochę i zacznę butować mamuta.

Podjedź na hamownię, u mnie w mieście (właściwie na wsi pod miastem) kosztuje zmierzenie mocy na kołach ok. 50 zeta. Oczywiście fabryczna nie wyjdzie, ale jak będzie tylko 70% to masz podkładkę, żeby ich ścigać. Ja na moc nie mogę narzekać, to prawda że zbiera się wolno, ale jak już się rozbuja to potrafi pokazać pazurki ;-) - chociaż nie mierzyłem, a tylko porównuję do poprzednich aut.

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 31-01-2010, 15:28   

Mr.U napisał/a:

Moim zdaniem nie tędy droga. Jeżeli rzeczywiście Twój jest bardziej ospały niż inne Lancery z tym samym silnikiem, to znaczy że coś jest nie tak. Czyli - jednak serwis. Bo nie wiadomo co jest popsute, i może się okazać, że nie dojedzie do tych 3 lat :)

Mr.U 
Forumowicz
Mułowaty MaMut

Auto: Lancer SB 2.0 DID, MeganeII
Wysłany: 01-02-2010, 11:15   

mazin napisał/a:

Podjedź na hamownię,

Mam 2.500 km przebiegu a tam pewnie wsadzą na rolki i będą męczyć misia... nie wiem czy to zdrowo przy takim przebiegu ??

Cytat:
Ja na moc nie mogę narzekać, to prawda że zbiera się wolno, ale jak już się rozbuja to potrafi pokazać pazurki

Ten też, "jak się rozbuja" to na 4 i 5 ładnie jeszcze ciągnie. Jest problem właśnie z tym rozbujaniem. Ale jak pisałem, najpierw nowy olej, potem but i zobaczymy.

"Nie wiem, jakie będzie moje następne auto, ale wiem, jakie nie będzie."
"Dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam"
W co pogrywa moja córa

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 01-02-2010, 11:24   

Mr.U napisał/a:
Ten też, "jak się rozbuja" to na 4 i 5 ładnie jeszcze ciągnie. Jest problem właśnie z tym rozbujaniem. Ale jak pisałem, najpierw nowy olej, potem but i zobaczymy.

A robiłeś próbę z wyłączona kontrolą trakcji/ESP? Bo jeśli na 4 i 5 ciągnie a na dwójce nie to coś mu ogranicza moment na kołach.
Mr.U napisał/a:
Pięknie się sedanem jeździ.
No baaa.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-02-2010, 11:26   

Mr.U napisał/a:
Mam 2.500 km przebiegu a tam pewnie wsadzą na rolki i będą męczyć misia... nie wiem czy to zdrowo przy takim przebiegu ??

A tam męczyć raz przejazd do maxa i tyle a myslisz że jak ścigasz auto na 4-tym lub 5-tym biegu to nie dostaje tak samo? Przy remapie to na pewno męczą dłuższy czas a już nie jeden jechał świeżym autkiem. Hamownia i będziesz wszystko wiedział.

Odpowiedz do tematu