Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer Sportback Invite 1.8 CVT 2009 Amethyst Black
Autor Wiadomość
Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-02-2010, 22:40   

apikus napisał/a:
Tak był rejestrowany.

To nie ma biedy ;) Samochód zarejestrowany w którymś z krajów UE i nie odsprzedawany jako towar handlowy nie podlega podwójnemu opodatkowaniu ;)
gustav napisał/a:
Teraz tylko pytanie jak z podatkami... bo nawet gorsze wyposażenie nie usprawiedliwia tej ceny... zarobić musi dealer w Rosji, pośrednik z Niemiec i z Polski + koszty transporu i podatki.

Generalnie to w ogóle jest dziwne bo na chwilę obecną mamy masę zamówień aut do innych krajów (w tym Rosji i Niemiec). Oczywiście MMC się nie zgadza na ten proceder, twierdząc (skądinąd słusznie), że nie po to negocjowali do upadłego, żeby teraz oddawać samochody poza RP, niemniej wiem, że część dealerów omija ten zakaz i goni auta do Szwabów, Holendrów i na Litwę. 5 X bym sprawdził co i jak. Wklepać się w kłopoty to moment, wyjść z nich może być gorzej.
Pozdrawiam

gural69 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.8 Invite 2010
Wysłany: 23-02-2010, 13:14   

Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum. Na początku chciałbym się przywitać i napisać coś o sobie. Na koniec wrzucę link do kilku SB.

Planuję zakup auta w granicach 50 - 60 tysięcy (bliżej 50) Ze względu na to, że tata już ma drugie auto z marki mitsubishi stąd mam sentyment. Przy spokojnej jeździe są bezawaryjne.

Chcę pojeździć nowym autem przez 6 lat. Na colta jest mnie stać nowego, a na Lancera już nie. Stąd te linki: http://www.satall.gratka.pl/oferta/ Są tu trzy lancery z małym przebiegiem w dość przystępnej dla mnie cenie. Założyciel postu twierdzi, że auto które kupuje jest nowe. Widzę różne problemy, a to vat, a to gwarancja. Co sądzicie o tych ofertach, które podlinkowałem. Zastanawiam się nad kia ceed (temat czytałem). Pozdrawiam.

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 23-02-2010, 13:29   

Wszystkie to wersja Invite 1.8, która dziś kosztuje 65.380, więc masz cenę o jakieś 10.000 niższą niż nówka, auta mają po kilka miesięcy. Osobiście wolałbym używkę Lancera niż nowego Colta.
Zwróć uwagę na jedną rzecz - bordowy Lancer z przebiegiem 6.600 to już rocznik modelowy 2010 ( pozostałe to roczniki modelowe 2009 ), czyli nie będzie miał bluetootha, a zamiast tego będą lampy p/mgielne, automatyczne wycieraczki i końcówka wydechu. W pozostałych dwóch autach odwrotnie.

p.s. co do ceeda... Kup Inne Auto :mrgreen:

gural69 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.8 Invite 2010
Wysłany: 23-02-2010, 13:51   

Szybka odpowiedź, kurcze zgłupiałem jak zobaczyłem jeszcze raz zdjęcia. Faktycznie ten z przebiegiem 6600 ma te lampy p/mgielne.

Nie napisałem kiedy planuję zakup auta. Listopad / grudzień 2010. Trochę czasu jeszcze mam. Jeśli chodzi o Kup Inne Auto to tu ta gwarancja 5 letnia jest na prawdę łakomym kąskiem. Bardzo kusi.

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 23-02-2010, 14:21   

Pytanie ile KIA sobie ceni przeglady... ;)

Dla mnie Ceed to bezposredni konkurent Lancerka... i jesli chcesz Diselka to nie ma pytan lepiej i taniej kijanke...

Na benzynce, zwlaszcza oszczednej Lancerek 1,5 bije kijanke na glowe... znowu 1,8 w misku jest chyba nieco slabszym silnikiem od 2,0 KIA

Pozostaje kwestia gustu i "lubienia" marki :D

Aha jakbym sam teraz zakupowal Lancerka wzialbym jakiegos produkcja 2009 ale z salonu Inform (a dla 1,5 Inform+ASC) wiekszosc dodatkow taniej mozna dokupic... a jednak wolalbym nowe auto niz z przebiegiem 6k... bo to zawsze podejrzane :roll:

Osobiscie wzialem rok temu Invite 1,5 za 31200+24ratyx1300 bo wszystkich rabatach i znizkach i nie zaluje...

kylly
[Usunięty]

Wysłany: 01-03-2010, 22:41   

Basym napisał/a:
Jackie napisał/a:
Dzwoniąc do MMC;)
no tak, ale w jaki sposób można sprawdzić pochodzenie konkretnego samochodu po samym zdjęciu i opisie wersji wyposażenia? :)

hmmm wyjaśniło się ?? auto kupione ?? :wink:

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 28-03-2010, 16:40   

Jeszcze odnośnie "oryginalnych" dywaników gumowych... O ile się doczytałem w salonie są to czeskie Rigumy za 300zł Ja kupowałem takowe w hurtowni za 80zł... Idealnie dopasowane z precyzyjnymi otworami na haczyki... Nie dajcie się nabierać na akcesoria w salonie... To samo kupicie znacznie taniej tylko trzeba poszukać...
Ostatnio zmieniony przez racer1972 30-03-2010, 00:46, w całości zmieniany 1 raz  

pidzejfat 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback
Wysłany: 28-03-2010, 22:18   

@Basym

I jak z samochodem? Czy wyjaśniłeś już wszystko?

Pozdrawiam pj

Pawcho 
Forumowicz
Pawcho

Auto: Lancer 1.8 SB Intense
Wysłany: 29-03-2010, 08:08   

racer1972 czy mieli też dywaniki welurowe w tej hurtowni? Może maja stronkę internetową i sprzedaż wysyłkową?

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 30-03-2010, 00:48   

Nie pytałem o welury.Odbiór osobisty poza Allegro = upust.Z tego co wiem są bezpośrednim importerem. http://www.allegro.pl/sea...ing=lancer&fb=1

Odpowiedz do tematu