Lancer Sportback Invite 1.8 CVT 2009 Amethyst Black |
Autor |
Wiadomość |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3600 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 21-02-2010, 22:40
|
|
|
apikus napisał/a: | Tak był rejestrowany. |
To nie ma biedy Samochód zarejestrowany w którymś z krajów UE i nie odsprzedawany jako towar handlowy nie podlega podwójnemu opodatkowaniu
gustav napisał/a: | Teraz tylko pytanie jak z podatkami... bo nawet gorsze wyposażenie nie usprawiedliwia tej ceny... zarobić musi dealer w Rosji, pośrednik z Niemiec i z Polski + koszty transporu i podatki. |
Generalnie to w ogóle jest dziwne bo na chwilę obecną mamy masę zamówień aut do innych krajów (w tym Rosji i Niemiec). Oczywiście MMC się nie zgadza na ten proceder, twierdząc (skądinąd słusznie), że nie po to negocjowali do upadłego, żeby teraz oddawać samochody poza RP, niemniej wiem, że część dealerów omija ten zakaz i goni auta do Szwabów, Holendrów i na Litwę. 5 X bym sprawdził co i jak. Wklepać się w kłopoty to moment, wyjść z nich może być gorzej.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
gural69
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.8 Invite 2010
|
Wysłany: 23-02-2010, 13:14
|
|
|
Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum. Na początku chciałbym się przywitać i napisać coś o sobie. Na koniec wrzucę link do kilku SB.
Planuję zakup auta w granicach 50 - 60 tysięcy (bliżej 50) Ze względu na to, że tata już ma drugie auto z marki mitsubishi stąd mam sentyment. Przy spokojnej jeździe są bezawaryjne.
Chcę pojeździć nowym autem przez 6 lat. Na colta jest mnie stać nowego, a na Lancera już nie. Stąd te linki: http://www.satall.gratka.pl/oferta/ Są tu trzy lancery z małym przebiegiem w dość przystępnej dla mnie cenie. Założyciel postu twierdzi, że auto które kupuje jest nowe. Widzę różne problemy, a to vat, a to gwarancja. Co sądzicie o tych ofertach, które podlinkowałem. Zastanawiam się nad kia ceed (temat czytałem). Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
jurekschroda
Forumowicz
Auto: Lancer, Colt, Carisma
Pomógł: 12 razy Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 683 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 23-02-2010, 13:29
|
|
|
Wszystkie to wersja Invite 1.8, która dziś kosztuje 65.380, więc masz cenę o jakieś 10.000 niższą niż nówka, auta mają po kilka miesięcy. Osobiście wolałbym używkę Lancera niż nowego Colta.
Zwróć uwagę na jedną rzecz - bordowy Lancer z przebiegiem 6.600 to już rocznik modelowy 2010 ( pozostałe to roczniki modelowe 2009 ), czyli nie będzie miał bluetootha, a zamiast tego będą lampy p/mgielne, automatyczne wycieraczki i końcówka wydechu. W pozostałych dwóch autach odwrotnie.
p.s. co do ceeda... Kup Inne Auto |
|
|
|
 |
gural69
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.8 Invite 2010
|
Wysłany: 23-02-2010, 13:51
|
|
|
Szybka odpowiedź, kurcze zgłupiałem jak zobaczyłem jeszcze raz zdjęcia. Faktycznie ten z przebiegiem 6600 ma te lampy p/mgielne.
Nie napisałem kiedy planuję zakup auta. Listopad / grudzień 2010. Trochę czasu jeszcze mam. Jeśli chodzi o Kup Inne Auto to tu ta gwarancja 5 letnia jest na prawdę łakomym kąskiem. Bardzo kusi. |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-02-2010, 14:21
|
|
|
Pytanie ile KIA sobie ceni przeglady...
Dla mnie Ceed to bezposredni konkurent Lancerka... i jesli chcesz Diselka to nie ma pytan lepiej i taniej kijanke...
Na benzynce, zwlaszcza oszczednej Lancerek 1,5 bije kijanke na glowe... znowu 1,8 w misku jest chyba nieco slabszym silnikiem od 2,0 KIA
Pozostaje kwestia gustu i "lubienia" marki
Aha jakbym sam teraz zakupowal Lancerka wzialbym jakiegos produkcja 2009 ale z salonu Inform (a dla 1,5 Inform+ASC) wiekszosc dodatkow taniej mozna dokupic... a jednak wolalbym nowe auto niz z przebiegiem 6k... bo to zawsze podejrzane
Osobiscie wzialem rok temu Invite 1,5 za 31200+24ratyx1300 bo wszystkich rabatach i znizkach i nie zaluje... |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
kylly [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2010, 22:41
|
|
|
Basym napisał/a: | Jackie napisał/a: | Dzwoniąc do MMC;) | no tak, ale w jaki sposób można sprawdzić pochodzenie konkretnego samochodu po samym zdjęciu i opisie wersji wyposażenia? |
hmmm wyjaśniło się ?? auto kupione ?? |
|
|
|
 |
racer1972
Mitsumaniak trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
|
Wysłany: 28-03-2010, 16:40
|
|
|
Jeszcze odnośnie "oryginalnych" dywaników gumowych... O ile się doczytałem w salonie są to czeskie Rigumy za 300zł Ja kupowałem takowe w hurtowni za 80zł... Idealnie dopasowane z precyzyjnymi otworami na haczyki... Nie dajcie się nabierać na akcesoria w salonie... To samo kupicie znacznie taniej tylko trzeba poszukać... |
Ostatnio zmieniony przez racer1972 30-03-2010, 00:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pidzejfat
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback
|
Wysłany: 28-03-2010, 22:18
|
|
|
@Basym
I jak z samochodem? Czy wyjaśniłeś już wszystko?
Pozdrawiam pj |
|
|
|
 |
Pawcho
Forumowicz Pawcho
Auto: Lancer 1.8 SB Intense
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Kwi 2009 Posty: 265 Skąd: Sieradz
|
Wysłany: 29-03-2010, 08:08
|
|
|
racer1972 czy mieli też dywaniki welurowe w tej hurtowni? Może maja stronkę internetową i sprzedaż wysyłkową? |
|
|
|
 |
racer1972
Mitsumaniak trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
|
|
|
|