Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wersja 5-cio miejscowa vs wersja 7-mio miejscowa.
Autor Wiadomość
janekzpolic 
Forumowicz

Auto: Outek
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-10-2010, 23:33   

MetalMania napisał/a:
Panowie, z czym macie problem ?? Wygłuszenie kompleksowe auta można zrobić, cena jakieś 18tyś. To na czym zaoszczędzili japońscy księgowi dorzucicie teraz. Outlander to nie limuzyna. A jak komuś zależy na pięknym wnętrzu, dużym komforcie, wyciszeniu i super działającej klimatyzacji to polecam C5 w wersji Exclusive ewentualnie nową Lagunę Privilege. Tylko tam nie ma napędu na 4, tyle przestrzeni, szkoda auta na naszych drogach itd itp.....
tylko że jak rozbiorą cały ten samochód to będzie już żył swoim życiem bo plastiki są grubości kartonika od tiktaka
Laguna trzeszczy też ,z Cytryną nie miałem styczności

[ Dodano: 06-10-2010, 23:34 ]
mitsu00 napisał/a:
janekzpolic napisał/a:

bo za 90 netto nie było nic do kupienia ciekawego a potrzebowałem na szybko i ze skórą żeby można było szmatą przecierać

No co ty? Czyścisz skórkę z błocka? :twisted:
przecież to plastikowa skóra to w czym problem

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 06-10-2010, 23:44   

janekzpolic napisał/a:
przecież to plastikowa skóra to w czym problem

Hmm..., u mnie skaj jest tylko na tylnym obiciu foteli. Reszta to pachnąca skórą skóra. Jaką więc masz wersję? :roll:

Dominik

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 07-10-2010, 09:22   

13zbyszek13 napisał/a:
Może kolego używasz aut niższych które nie stawiają takiego oporu powietrza.
I masz złudzenie że jest ciszej .
Yeti nie jest niższe - może kilka cm, ale jest wygłuszane. O Q7 czy Touaregu sprzed liftu nie wspomnę, bo to inna klasa (nie tylko cenowa). Zaciekawił mnie ostatnio SuperB kombi - napęd 4x4 kosztuje 9kzł, a za 150kzł można mieć naprawdę ciekawe auto z bagażnikiem większym od Outka, dieslem 170KM a komforcie zupełnie nieporównywalnym do "Kiosku Ruchu" w całym zakresie prędkości, który to zakres też jest nieco większy - niestety albo 4x4, albo DSG - ten zestaw tylko w Audi.

janekzpolic 
Forumowicz

Wysłany: 07-10-2010, 10:32   

rezon napisał/a:
13zbyszek13 napisał/a:
Może kolego używasz aut niższych które nie stawiają takiego oporu powietrza.
I masz złudzenie że jest ciszej .
Yeti nie jest niższe - może kilka cm, ale jest wygłuszane. O Q7 czy Touaregu sprzed liftu nie wspomnę, bo to inna klasa (nie tylko cenowa). Zaciekawił mnie ostatnio SuperB kombi - napęd 4x4 kosztuje 9kzł, a za 150kzł można mieć naprawdę ciekawe auto z bagażnikiem większym od Outka, dieslem 170KM a komforcie zupełnie nieporównywalnym do "Kiosku Ruchu" w całym zakresie prędkości, który to zakres też jest nieco większy - niestety albo 4x4, albo DSG - ten zestaw tylko w Audi.
własnie brałem pod uwagę Superba 4x4 z pakietem na bezdroża ,niestety trzeba długo czekać ale przy 14% rabacie jego cena robi sie bardzo atrakcyjne , w wersji platinium odstajemy takie ekstrasy na które w Mitsu trzeba będzie czekać ze 20 lat :lol:
Zastanawia mnie według jakiej normy podają że Outek ma 700 litrów jak tam jest coś kolo 550 , autobus ford smax ma w katalogu 700 ale tam do bagażnika wchodzą jeszcze dodatkowe pełnowymiarowe fotele .
Superb jest ogromny i wykończony na poziomie audi czy vw .
Mitsu00 mam wersje Instyle i tego skórą nazwać nie można bo to jest ekologiczna skóra a z tyłu normalny plastik. Tutaj akurat nie możemy sie spodziewać cudów bo w każdej normalnej marce sama tapicerka kosztuje około 7000 a np nappa koło 15 klocków a w Mitsu za dyszke mamy jeszcze dach otwierany i sterowanie tym jednym fotelem ,zatem na skajce oszczędzili .
Mnie tylko zastanawia jakiś trzeba być kretynem żeby przycisk od włączania grzania foteli umieścić w takim miejscu .

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 07-10-2010, 11:08   

janekzpolic napisał/a:
bo za 90 netto nie było nic do kupienia ciekawego a potrzebowałem na szybko i ze skórą żeby można było szmatą przecierać

Kolego strasznie dziwny masz ton wypowiedzi ,
z jednej strony potrzebny był Ci traktor do pracy ,obijania bez żalu pod sklepami,jeżdżenia po błocie itp - ogólnie autko do ciężkiej pracy bez wdzięczności właściciela.
A z drugiej strony żeś sobie zapindolił skórę która co nie co kosztuje.
Gdzie tu jest sens i logika twoich wypowiedzi.

janekzpolic 
Forumowicz

Wysłany: 07-10-2010, 11:25   

Kolego to jest raczej logiczne że skoro używam auta do pracy jeżdżę w gumiakach i brudnych ciuchach to skaja jest sporo łatwiejsza w utrzymaniu niż ten welur .

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 07-10-2010, 14:47   

janekzpolic napisał/a:
Kolego to jest raczej logiczne że skoro używam auta do pracy jeżdżę w gumiakach i brudnych ciuchach to skaja jest sporo łatwiejsza w utrzymaniu niż ten welur .

plisssssss podeslij fote jak siedzisz w tych skorach ubrany w kaloszki i ciuchy "budowlanca"
to musi byc piekny widok :mrgreen: :biggrin:

janekzpolic 
Forumowicz

Wysłany: 07-10-2010, 15:22   

jutro cykne jak będe na budowie :lol:

regon 
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
Wysłany: 07-10-2010, 16:16   

mitsu00 napisał/a:
regon napisał/a:
na plus dla benzyniaka, iż hałas powyżej 120 nie jest dokuczliwy :-) jak w ropniaku

A ile km na baku przejeżdżasz, tylko szczerze? Bo ja swoim bez wysiłku 700-750km.

mits00 ja mam ciężką nogę więc wychodzi mi 400 km. ale to nie wskażnik bo pasatem, volviakiem i ssangyongiem hairmanem wychodziło mi tyle samo (no może pasatem o 50 km dalej). Za to ciszej, szybciej i przyjemniej (przyśpieszenie) :-)

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 07-10-2010, 16:34   

janekzpolic napisał/a:
jutro cykne jak będe na budowie :lol:

:headbang:
czekam z utesknieniem :mrgreen:

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-10-2010, 20:32   

janekzpolic napisał/a:
Mitsu00 mam wersje Instyle i tego skórą nazwać nie można bo to jest ekologiczna skóra a z tyłu normalny plastik

Co za bzdury wypisujesz...... Skórę ekologiczna to masz na desce rozdzielczej i nigdzie indziej. Na fotelach z tyłu pisalem juz że jest skaj, ale na siedziskach masz najprawdziwszą skórę. Może to nie miekka nappa ale jest.

Dominik

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 07-10-2010, 21:22   

mitsu00, wyluzuj... to następca tego gościa od nastu kont i oddzielnego fora. Jeszcze się nie przyzwyczaiłeś? :P

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-10-2010, 21:26   

KowaliK napisał/a:
mitsu00, wyluzuj... to następca tego gościa od nastu kont i oddzielnego fora. Jeszcze się nie przyzwyczaiłeś? :P

Steff zatem.....? :badgrin:

Dominik

janekzpolic 
Forumowicz

Wysłany: 07-10-2010, 22:12   

To jest skóra ekologiczna i nawet w folderze jest napisane .
Czytałem posty Stefa i wydaje mi się że do jego uszczypliwości i niezadowolenia z auta jeszcze daleko mi brakuję ,chociaż akurat temat klimatyzacji czy ogrzewania mocno mnie irytuje .

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-10-2010, 10:14   

janekzpolic napisał/a:
To jest skóra ekologiczna i nawet w folderze jest napisane .
Czytałem posty Stefa i wydaje mi się że do jego uszczypliwości i niezadowolenia z auta jeszcze daleko mi brakuję ,chociaż akurat temat klimatyzacji czy ogrzewania mocno mnie irytuje .

Proszę cię...... Czytaj uważnie i ze zrozumieniem czy to katalog czy moje czy innych uwagi: skórę ekologiczną masz na desce rozdzielczej, obiciach drzwi i tylnej części foteli. Chodzi tutaj o wersję Instyle ze skorzaną tapicerką foteli. Reszta to prawdziwa skóra. Natomiast wersja Intense+ z półskórzaną tapicerką ma skórę ekologiczną wszędzie tam gdzie są wstawki skórzane.

Dominik

Odpowiedz do tematu