Wersja 5-cio miejscowa vs wersja 7-mio miejscowa. |
Autor |
Wiadomość |
janekzpolic
Forumowicz

Auto: Outek
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-10-2010, 23:33
|
|
|
MetalMania napisał/a: | Panowie, z czym macie problem ?? Wygłuszenie kompleksowe auta można zrobić, cena jakieś 18tyś. To na czym zaoszczędzili japońscy księgowi dorzucicie teraz. Outlander to nie limuzyna. A jak komuś zależy na pięknym wnętrzu, dużym komforcie, wyciszeniu i super działającej klimatyzacji to polecam C5 w wersji Exclusive ewentualnie nową Lagunę Privilege. Tylko tam nie ma napędu na 4, tyle przestrzeni, szkoda auta na naszych drogach itd itp..... | tylko że jak rozbiorą cały ten samochód to będzie już żył swoim życiem bo plastiki są grubości kartonika od tiktaka
Laguna trzeszczy też ,z Cytryną nie miałem styczności
[ Dodano: 06-10-2010, 23:34 ]
mitsu00 napisał/a: | janekzpolic napisał/a: |
bo za 90 netto nie było nic do kupienia ciekawego a potrzebowałem na szybko i ze skórą żeby można było szmatą przecierać |
No co ty? Czyścisz skórkę z błocka? | przecież to plastikowa skóra to w czym problem |
_________________ 10.1s/100 km/h jak na serie całkiem znośnie
I'm lost control again
http://www.youtube.com/watch?v=QVc29bYIvCM |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 06-10-2010, 23:44
|
|
|
janekzpolic napisał/a: | przecież to plastikowa skóra to w czym problem |
Hmm..., u mnie skaj jest tylko na tylnym obiciu foteli. Reszta to pachnąca skórą skóra. Jaką więc masz wersję? |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 07-10-2010, 09:22
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | Może kolego używasz aut niższych które nie stawiają takiego oporu powietrza.
I masz złudzenie że jest ciszej . | Yeti nie jest niższe - może kilka cm, ale jest wygłuszane. O Q7 czy Touaregu sprzed liftu nie wspomnę, bo to inna klasa (nie tylko cenowa). Zaciekawił mnie ostatnio SuperB kombi - napęd 4x4 kosztuje 9kzł, a za 150kzł można mieć naprawdę ciekawe auto z bagażnikiem większym od Outka, dieslem 170KM a komforcie zupełnie nieporównywalnym do "Kiosku Ruchu" w całym zakresie prędkości, który to zakres też jest nieco większy - niestety albo 4x4, albo DSG - ten zestaw tylko w Audi. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
janekzpolic
Forumowicz

|
Wysłany: 07-10-2010, 10:32
|
|
|
rezon napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a: | Może kolego używasz aut niższych które nie stawiają takiego oporu powietrza.
I masz złudzenie że jest ciszej . | Yeti nie jest niższe - może kilka cm, ale jest wygłuszane. O Q7 czy Touaregu sprzed liftu nie wspomnę, bo to inna klasa (nie tylko cenowa). Zaciekawił mnie ostatnio SuperB kombi - napęd 4x4 kosztuje 9kzł, a za 150kzł można mieć naprawdę ciekawe auto z bagażnikiem większym od Outka, dieslem 170KM a komforcie zupełnie nieporównywalnym do "Kiosku Ruchu" w całym zakresie prędkości, który to zakres też jest nieco większy - niestety albo 4x4, albo DSG - ten zestaw tylko w Audi. | własnie brałem pod uwagę Superba 4x4 z pakietem na bezdroża ,niestety trzeba długo czekać ale przy 14% rabacie jego cena robi sie bardzo atrakcyjne , w wersji platinium odstajemy takie ekstrasy na które w Mitsu trzeba będzie czekać ze 20 lat
Zastanawia mnie według jakiej normy podają że Outek ma 700 litrów jak tam jest coś kolo 550 , autobus ford smax ma w katalogu 700 ale tam do bagażnika wchodzą jeszcze dodatkowe pełnowymiarowe fotele .
Superb jest ogromny i wykończony na poziomie audi czy vw .
Mitsu00 mam wersje Instyle i tego skórą nazwać nie można bo to jest ekologiczna skóra a z tyłu normalny plastik. Tutaj akurat nie możemy sie spodziewać cudów bo w każdej normalnej marce sama tapicerka kosztuje około 7000 a np nappa koło 15 klocków a w Mitsu za dyszke mamy jeszcze dach otwierany i sterowanie tym jednym fotelem ,zatem na skajce oszczędzili .
Mnie tylko zastanawia jakiś trzeba być kretynem żeby przycisk od włączania grzania foteli umieścić w takim miejscu . |
I'm lost control again
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 07-10-2010, 11:08
|
|
|
janekzpolic napisał/a: | bo za 90 netto nie było nic do kupienia ciekawego a potrzebowałem na szybko i ze skórą żeby można było szmatą przecierać |
Kolego strasznie dziwny masz ton wypowiedzi ,
z jednej strony potrzebny był Ci traktor do pracy ,obijania bez żalu pod sklepami,jeżdżenia po błocie itp - ogólnie autko do ciężkiej pracy bez wdzięczności właściciela.
A z drugiej strony żeś sobie zapindolił skórę która co nie co kosztuje.
Gdzie tu jest sens i logika twoich wypowiedzi. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
janekzpolic
Forumowicz

|
Wysłany: 07-10-2010, 11:25
|
|
|
Kolego to jest raczej logiczne że skoro używam auta do pracy jeżdżę w gumiakach i brudnych ciuchach to skaja jest sporo łatwiejsza w utrzymaniu niż ten welur . |
I'm lost control again
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 07-10-2010, 14:47
|
|
|
janekzpolic napisał/a: | Kolego to jest raczej logiczne że skoro używam auta do pracy jeżdżę w gumiakach i brudnych ciuchach to skaja jest sporo łatwiejsza w utrzymaniu niż ten welur . |
plisssssss podeslij fote jak siedzisz w tych skorach ubrany w kaloszki i ciuchy "budowlanca"
to musi byc piekny widok |
dab
 |
|
|
|
 |
janekzpolic
Forumowicz

|
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 07-10-2010, 16:16
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | regon napisał/a: | na plus dla benzyniaka, iż hałas powyżej 120 nie jest dokuczliwy jak w ropniaku |
A ile km na baku przejeżdżasz, tylko szczerze? Bo ja swoim bez wysiłku 700-750km. |
mits00 ja mam ciężką nogę więc wychodzi mi 400 km. ale to nie wskażnik bo pasatem, volviakiem i ssangyongiem hairmanem wychodziło mi tyle samo (no może pasatem o 50 km dalej). Za to ciszej, szybciej i przyjemniej (przyśpieszenie) |
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 07-10-2010, 16:34
|
|
|
janekzpolic napisał/a: | jutro cykne jak będe na budowie |
czekam z utesknieniem |
dab
 |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 07-10-2010, 20:32
|
|
|
janekzpolic napisał/a: | Mitsu00 mam wersje Instyle i tego skórą nazwać nie można bo to jest ekologiczna skóra a z tyłu normalny plastik |
Co za bzdury wypisujesz...... Skórę ekologiczna to masz na desce rozdzielczej i nigdzie indziej. Na fotelach z tyłu pisalem juz że jest skaj, ale na siedziskach masz najprawdziwszą skórę. Może to nie miekka nappa ale jest. |
Dominik |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 07-10-2010, 21:22
|
|
|
mitsu00, wyluzuj... to następca tego gościa od nastu kont i oddzielnego fora. Jeszcze się nie przyzwyczaiłeś? |
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 07-10-2010, 21:26
|
|
|
KowaliK napisał/a: | mitsu00, wyluzuj... to następca tego gościa od nastu kont i oddzielnego fora. Jeszcze się nie przyzwyczaiłeś? |
Steff zatem.....? |
Dominik |
|
|
|
 |
janekzpolic
Forumowicz

|
Wysłany: 07-10-2010, 22:12
|
|
|
To jest skóra ekologiczna i nawet w folderze jest napisane .
Czytałem posty Stefa i wydaje mi się że do jego uszczypliwości i niezadowolenia z auta jeszcze daleko mi brakuję ,chociaż akurat temat klimatyzacji czy ogrzewania mocno mnie irytuje . |
I'm lost control again
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-10-2010, 10:14
|
|
|
janekzpolic napisał/a: | To jest skóra ekologiczna i nawet w folderze jest napisane .
Czytałem posty Stefa i wydaje mi się że do jego uszczypliwości i niezadowolenia z auta jeszcze daleko mi brakuję ,chociaż akurat temat klimatyzacji czy ogrzewania mocno mnie irytuje . |
Proszę cię...... Czytaj uważnie i ze zrozumieniem czy to katalog czy moje czy innych uwagi: skórę ekologiczną masz na desce rozdzielczej, obiciach drzwi i tylnej części foteli. Chodzi tutaj o wersję Instyle ze skorzaną tapicerką foteli. Reszta to prawdziwa skóra. Natomiast wersja Intense+ z półskórzaną tapicerką ma skórę ekologiczną wszędzie tam gdzie są wstawki skórzane. |
Dominik |
|
|
|
 |
|