Jak Wam sie podoba Cari w nowym Maxi Tuningu?? |
Autor |
Wiadomość |
tekki326 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2008, 16:19
|
|
|
A ja codziennie bywam w Lublinie i juz kilkukrotnie mialem okazję zobaczyć Blondi na żywo... Oczu nie można oderwać... |
|
|
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 01:00
|
|
|
ja pierdykam, nikt chyba nie ma wolniejszego tempa ode mnie
w końcu udało mi się zabrać za galerię - dodałem i usunąłem kilka zdjęć.
Są nowe zdjęcia ostatnich drobnych zmian we wnętrzu i dodałem ciekawe porównania pierwszej i drugiej wersji środka - fajnie to wygląda na zdjęciach w zestawieniu.
Zapraszam do galerii:
http://foto.onet.pl/5swz7,u.html?V=1
Przede mną został już tylko tunel środkowy wokół podtlenku azotu i pomiędzy przednimi kubełkami - to zrobię do końca kwietnia i po tym koniec. Po 5 latach pracy skończył mi się wolny czas i wyczerpały mi się (prawie) chęci na dalsze zmiany |
|
|
|
 |
Tomashi
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 391 Skąd: R.Śl.
|
Wysłany: 04-04-2008, 08:10
|
|
|
Chulercia.... ale zaj...efajna ta Cari
Jestem pełen podziwu
MUSZĘ kiedyś zrobić fotki tego cuda |
_________________ *** porzuciłem Niemca dla euro-Japończyka ***
...i wróciłem znów do Niemca |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 04-04-2008, 15:56
|
|
|
RESPEKT za wykonaną prace
efekt olśniewający
pzdr |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
gzyluk [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2008, 00:07
|
|
|
dzięki Panowie
A tunel środkowy już "się robi", planuję w przyszłym tygodniu go skończyć i basta z przerabianiem Cari.
[ Dodano: 14-04-2008, 17:30 ]
No i tunel już zrobiłem, jest już u lakiernika
Tym razem bez opóźnień zamieściłem w galerii 2 zdjęcia robocze:
http://foto.onet.pl/5swz7,0808bk4ob0k6,u.html
Jak tunel będzie polakierowany w samochodzie za kilka dni, to dodam kolejne zdjęcia. |
|
|
|
 |
daro2110 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2008, 23:42
|
|
|
ja juz dzisiaj widzialem cari Geloo (LUBLIN SOUND OF Tuning)w pelnej okazalosci robi naprawde ogramne wrazenie tylko zaluje ze nie uslyszalem jak ona gra a napewno pieknie.
To juz nie jest zwykle auto tylko dzielo sztuki (i skarbonka )I nie chce slyszec ze komus sie nie podoba . Jak tak myslisz to zachowaj to dla siebie to jest multum pracy i dbalosci o detale. Z checia bym ja kupil albo oddal swoja cari zeby byla tak unikatowa |
|
|
|
 |
tekki326 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2008, 00:05
|
|
|
daro2110 napisał/a: | ja juz dzisiaj widzialem cari Geloo (LUBLIN SOUND OF Tuning)w pelnej okazalosci robi naprawde ogramne wrazenie |
Dokladnie tak samo mysle... Ja poszedlem dopiero dzisiaj, i... nie wiem nawet, co powiedziec! Zaniemowienie i zachwyt to puste slowa w porownaniu do tego auta! |
|
|
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 13:05
|
|
|
aaale miłe słowa, dzięki Panowie
Aktualizując temat - tunel już siedzi w samochodzie. Zamieściłem też zdjęcia jak się prezentuje wśród kubełków, podaję linka do katalogu:
http://foto.onet.pl/5swz7,0808bk4ob0k6,u.html
I takim oto sposobem zakończyłem temat customowania Cari, w sumie od pierwszych drobnych zmian minęło jakieś 5-6 lat - w tym czasie na zmianę po kilka tygodni/miesięcy przerabiałem auto w garażu i nim jeździłem, czasem normalnie złożonym, czasem wiecznie coś było rozbebeszone
Tak więc po tylu latach skończył mi się czas na przerabianie i również wyczerpały się chęci do dalszych zmian (choć nie powiem, czasem korci mnie do zrobienia czegoś nowego). Custom Cari jest już definitywnie skończona.
Powiem Wam, że jak człowiek tak coś sam przerabia, to później satysfakcja jest megawielka i pamiątka na całe życie zostaje. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 05-05-2008, 14:31
|
|
|
Wygląd pierwsza klasa ale ta butla na NX? jak wyrżniesz łokciem przy okazji zmiany biegu lub ręcznego w zawór albo wylot butli to od razu ci gwiazdki w oczach staną i wtedy złapiesz niezły dopał |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2008, 22:11
|
|
|
spokojnie spokojnie, nitro siedzi sobie wygodnie POD zasięgiem łokcia i w niczym nie przeszkadza. W pierwszej wersji stelaż był wyżej i wtedy faktycznie przeszkadzał, ale szybko go obniżyłem i jest cacy |
|
|
|
 |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 07-05-2008, 22:32
|
|
|
Geloo a czym pomalowac tylnie światła zebyzaraz farba nie schodziła. Widziałem specjalne farby do tego ale nimi maluje sie od wewnątrz a to wiadomo ze jest z tym duzo roboty i w razie czego to juz nie da sie z tego zmyc. Jak ty masz zrobione swiatła w swojej Cari??
Dzieki z góry za rady. |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2008, 10:23
|
|
|
wiesz co, proponuję sobie odpuścić temat przyciemniania tylnych świateł, kiedyś to może było i fajne, ale dzisiaj podjeżdża wieś tuningiem. Te spray'e o których mówisz to nimi nie maluje się wnętrza lamp (kto Ci taką głupotę powiedział?), tylko normalnie klosze z zewnątrz - ja to 5 lat temu zrobiłem u siebie i dzisiaj z chęcią bym to zmył, ale kurde nawet pod nitro nie chce mi to badziewie zejść. Zeby je zmyć będę musiał chyba cały dzień poświęcić. Masakra jakaś. |
|
|
|
 |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 08-05-2008, 13:34
|
|
|
może i masz rację ale te oryginalne to niezbyt wyglądaja, a niestety innych chyba nie ma do naszych cari. Z chęcią bym założył jakieś białe lampy ale takowych nie ma. No nic dzieki za info i pozdrawiam. |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
maly124
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi carisma 1,8 GDI
|
Wysłany: 19-05-2008, 21:20 zajefajna bryka
|
|
|
powiem krótko najnowszy mietek to przy tej cari to pikuś podziwiam auto i jego właściciela może moja cari też za parę lat będzie chociaż troszkę podobna |
_________________ [url=http://triodanceturek.wrzuta.pl/audio/0TQEzrh
 |
|
|
|
 |
|