Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak Wam sie podoba Cari w nowym Maxi Tuningu??
Autor Wiadomość
tekki326
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2008, 16:19   

A ja codziennie bywam w Lublinie i juz kilkukrotnie mialem okazję zobaczyć Blondi na żywo... Oczu nie można oderwać... :p

Geloo_Jedi
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2008, 01:00   

ja pierdykam, nikt chyba nie ma wolniejszego tempa ode mnie :oops: :?
w końcu udało mi się zabrać za galerię - dodałem i usunąłem kilka zdjęć.
Są nowe zdjęcia ostatnich drobnych zmian we wnętrzu i dodałem ciekawe porównania pierwszej i drugiej wersji środka - fajnie to wygląda na zdjęciach w zestawieniu.
Zapraszam do galerii:
http://foto.onet.pl/5swz7,u.html?V=1
Przede mną został już tylko tunel środkowy wokół podtlenku azotu i pomiędzy przednimi kubełkami - to zrobię do końca kwietnia i po tym koniec. Po 5 latach pracy skończył mi się wolny czas i wyczerpały mi się (prawie) chęci na dalsze zmiany :P

Tomashi 
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-04-2008, 08:10   

Chulercia.... ale zaj...efajna ta Cari :shock: :)
Jestem pełen podziwu :biggrin: :shock: :prayer:
MUSZĘ kiedyś zrobić fotki tego cuda :wink:

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Wysłany: 04-04-2008, 15:56   

RESPEKT za wykonaną prace

efekt olśniewający :shock:
pzdr

gzyluk
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2008, 03:04   

takie dodatkowe foto

http://www.hustlaonline.p...arisma%2004.jpg

pozdro z szacunem

Geloo_Jedi
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2008, 00:07   

dzięki Panowie :)
A tunel środkowy już "się robi", planuję w przyszłym tygodniu go skończyć i basta z przerabianiem Cari.

[ Dodano: 14-04-2008, 17:30 ]
No i tunel już zrobiłem, jest już u lakiernika :)
Tym razem bez opóźnień zamieściłem w galerii 2 zdjęcia robocze:
http://foto.onet.pl/5swz7,0808bk4ob0k6,u.html
Jak tunel będzie polakierowany w samochodzie za kilka dni, to dodam kolejne zdjęcia.

daro2110
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2008, 23:42   

ja juz dzisiaj widzialem cari Geloo (LUBLIN SOUND OF Tuning)w pelnej okazalosci robi naprawde ogramne wrazenie :shock: tylko zaluje ze nie uslyszalem jak ona gra a napewno pieknie.
To juz nie jest zwykle auto tylko dzielo sztuki (i skarbonka :lol: )I nie chce slyszec ze komus sie nie podoba :twisted: . Jak tak myslisz to zachowaj to dla siebie to jest multum pracy i dbalosci o detale. Z checia bym ja kupil albo oddal swoja cari zeby byla tak unikatowa :D

tekki326
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2008, 00:05   

daro2110 napisał/a:
ja juz dzisiaj widzialem cari Geloo (LUBLIN SOUND OF Tuning)w pelnej okazalosci robi naprawde ogramne wrazenie

Dokladnie tak samo mysle... Ja poszedlem dopiero dzisiaj, i... nie wiem nawet, co powiedziec! Zaniemowienie i zachwyt to puste slowa w porownaniu do tego auta! :shock:

Geloo_Jedi
[Usunięty]

Wysłany: 05-05-2008, 13:05   

aaale miłe słowa, dzięki Panowie :D
Aktualizując temat - tunel już siedzi w samochodzie. Zamieściłem też zdjęcia jak się prezentuje wśród kubełków, podaję linka do katalogu:
http://foto.onet.pl/5swz7,0808bk4ob0k6,u.html
I takim oto sposobem zakończyłem temat customowania Cari, w sumie od pierwszych drobnych zmian minęło jakieś 5-6 lat - w tym czasie na zmianę po kilka tygodni/miesięcy przerabiałem auto w garażu i nim jeździłem, czasem normalnie złożonym, czasem wiecznie coś było rozbebeszone :P
Tak więc po tylu latach skończył mi się czas na przerabianie i również wyczerpały się chęci do dalszych zmian (choć nie powiem, czasem korci mnie do zrobienia czegoś nowego). Custom Cari jest już definitywnie skończona.
Powiem Wam, że jak człowiek tak coś sam przerabia, to później satysfakcja jest megawielka i pamiątka na całe życie zostaje.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 05-05-2008, 14:31   

Wygląd pierwsza klasa ale ta butla na NX? jak wyrżniesz łokciem przy okazji zmiany biegu lub ręcznego w zawór albo wylot butli to od razu ci gwiazdki w oczach staną i wtedy złapiesz niezły dopał ;) :finga: :rolleyes: :mrgreen:

Geloo_Jedi
[Usunięty]

Wysłany: 05-05-2008, 22:11   

spokojnie spokojnie, nitro siedzi sobie wygodnie POD zasięgiem łokcia i w niczym nie przeszkadza. W pierwszej wersji stelaż był wyżej i wtedy faktycznie przeszkadzał, ale szybko go obniżyłem i jest cacy :D

kris80 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Wysłany: 07-05-2008, 22:32   

Geloo a czym pomalowac tylnie światła zebyzaraz farba nie schodziła. Widziałem specjalne farby do tego ale nimi maluje sie od wewnątrz a to wiadomo ze jest z tym duzo roboty i w razie czego to juz nie da sie z tego zmyc. Jak ty masz zrobione swiatła w swojej Cari??
Dzieki z góry za rady.

Geloo_Jedi
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2008, 10:23   

wiesz co, proponuję sobie odpuścić temat przyciemniania tylnych świateł, kiedyś to może było i fajne, ale dzisiaj podjeżdża wieś tuningiem. Te spray'e o których mówisz to nimi nie maluje się wnętrza lamp (kto Ci taką głupotę powiedział?), tylko normalnie klosze z zewnątrz - ja to 5 lat temu zrobiłem u siebie i dzisiaj z chęcią bym to zmył, ale kurde nawet pod nitro nie chce mi to badziewie zejść. Zeby je zmyć będę musiał chyba cały dzień poświęcić. Masakra jakaś.

kris80 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Wysłany: 08-05-2008, 13:34   

może i masz rację ale te oryginalne to niezbyt wyglądaja, a niestety innych chyba nie ma do naszych cari. Z chęcią bym założył jakieś białe lampy ale takowych nie ma. No nic dzieki za info i pozdrawiam.

maly124 
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi carisma 1,8 GDI
  Wysłany: 19-05-2008, 21:20   zajefajna bryka

powiem krótko najnowszy mietek to przy tej cari to pikuś podziwiam auto i jego właściciela może moja cari też za parę lat będzie chociaż troszkę podobna :lol:

Odpowiedz do tematu