Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
07-03-2008, 08:32
Oponki dla eLżbietki
Autor Wiadomość
sadox 
Nowy Forumowicz

Auto: narazie nie mitsubishi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-10-2012, 22:13   

kupilem at toyo open country powiem szczerze ze jak narazie sa niezle moj kumpel kupil geolandery tez jest zadowolony

toyo w lekkim blocie spisywaly sie niezle chce teraz je przetestowac na wiekszym zobaczymy

musze tylko kogos z wyciagarka zalatwic jakbym sie bardziej zakopal

Echo 
Nowy Forumowicz

Auto: l200
Wysłany: 19-10-2012, 21:56   

romero napisał/a:
Echo napisał/a:
Używam acar na androida do monitorowania wydatków (zgroza ile kasy pochłania eLa) na samochód

I dzięki temu mniej wydajesz czy tylko bardziej się stresujesz :lol: :lol:

Jestem po prostu bardziej świadomy ile kasy pochłania eLcia ;)
A sam programik jest bardzo przyjemny. Dzięki niemu wiem dokładnie ile miesięcznie/rocznie przejeżdżam, ile to pochłania finansów, no i ktoś w końcu pamięta za mnie kiedy trzeba oleje i inne cuda powymieniać.

Lukas82 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 2007r.
Wysłany: 14-06-2013, 15:49   

Witajcie - w końcu moje L200 doczekało się delikatnego liftu - około 2'' na komplecie Dobinsons. Zastanawiacie się, co mój post robi w tym temacie ... otóż planuję wymianę felg aluminiowych 16ek na stalowe - i tu moje pytanie związane z tematem: jaką felgę rozmiarem (16' czy 17', jakie ET) zastosować i jaką oponę do tego (myślę nad BFG AT - jak się one mają do np. General Grabber AT2?). Nadmienię, że moje autko 80% przebytych kilometrów robi na czarnym, ekstremalny teren i topienie samochodu w mojej jeździe nie występuje. Auto ma także plastikowe poszerzenia błotników :) Z doświadczeń kolego Echo wiem, że przykładowy maks jaki wejdzie bez liftu to oponka 265/75 R16 na feldze 7,00x16 ET30. Pozdrawiam.

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 14-06-2013, 18:06   

Lukas82 napisał/a:
jak się one mają do np. General Grabber AT2?)

Na pewno bardzo dobrze , wszystkie inne tylko nie General . Nie kupować wynalazków!!!
Amerykański szmelc . Właśnie po długich dochodzeniach kto przyjmie zgłoszenie gwarancyjne , przedstawiciel Continentala stwierdził że łuszczenie się gumy z ubytkami włącznie w strefie bocznej bieżnika łącznie z ubytkami gumy to "zużycie eksploatacyjne " :mrgreen: Zużycie występuje na wszystkich czterech oponach , przy prawidłowych ciśnieniach i w pełni sprawnym zawieszeniu samochodu . Przebieg ok 35 tyś km. Eksploatacja na asfalcie i 5% na grodach gruntowych . Opona HT czyli typowo szosowa .
Teraz pozostaje mi wysłać na expertyzę odwoławczą do Poznania do OBR Stomilu , na włąsny koszt .
Jeżeli o mnie chodzi to nigdy więcej opon tego koncernu . Porządną firme poznaje się nie po tym jak sprzedaje , ale jak załatwia sprawy gwarancyjne .

sp5ssy 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi L200 AT
Wysłany: 24-06-2013, 01:17   

Witam. To już trzeci raz zaczynam pisać posta i jak klikam wyślij idzie chyba w kosmos bo system każe mi się ponownie zalogować. Jako nowy forumowicz może coś pokręciłem więc wysyłam ten post na razie by sprawdzić czy będzie ok

[ Dodano: 24-06-2013, 01:27 ]
OK, udało się więc do rzeczy i w telegraficznym skrócie żeby znów się forum "nie wyłączyło" Poszukuję rady czy ponownie dokupić Micheliny na jakich moja elka wyjechała z salonu a które wg wulkanizatora już się zestarzały czy też może są inne opony warte złożenia. 90% jazdy to miasto, korki i asfalt. Czasem w błocie lub piasku na działkę. W lecie przyczepa na hak i na wakacje. Na zimę mam osobne zimówki Blizzaki gdyż jestem od wielu lat zwolennikiem zmiany ogumienia lato/zima. Co byście Kloedzy Forumowicze doradzili ? Pozdrawiam

romero 
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Wysłany: 24-06-2013, 18:34   

sp5ssy napisał/a:
które wg wulkanizatora już się zestarzały

A który rok produkcji opon ?

sp5ssy 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi L200 AT
Wysłany: 24-06-2013, 20:40   

tego nie wiem, auto jest z listopada 2008 więc opony mają co najmniej 5 lat

Lukas82 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 2007r.
Wysłany: 27-06-2013, 13:18   

panowie - wie ktoś może jaką szerokość i jakie ET mają oryginalne alusy 16' w L200?

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 28-06-2013, 09:35   

7' +38

Odpowiedz do tematu