Lancer CYxA - tuning optyczny. |
Autor |
Wiadomość |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-06-2019, 15:30
|
|
|
Ok. ale co można mądrego napisac na temat takiego g.? Kup , zamontuj i wszystko będziesz wiedział. Za taką cenę najwyżej wyrzucisz na śmietnik, finansowo się nie zrujnujesz. |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 04-06-2019, 20:46
|
|
|
Ziejson napisał/a: | Czy taśma wytrzyma, czy trzebą będzie uzyć kleju/silikonu? |
Może wytrzyma, tylko trzeba dobrze oczyścić powierzchnię klejenia.
Cytat: | Czy bezdotykowe otwieranie auta będzie działało? |
Będzie, z tego co mi się wydaje, to antena raczej nie jest w klamce, a sam materiał tych "nakładek", to ABS, więc większego wpływu na zasięg nie będzie miał.
Ziejson napisał/a: | I czy można w tym plastiku wyciąć otwór na ten gumowy przycisk do zamykania samochodu? |
Wszystko można, pytanie, czy to wytrzyma i nie popęka.
Ogólnie różnie może być ze spasowaniem. Mi osobiście się to nie podoba, zwłaszcza że jest w karbonie, a jeśli nie masz większej ilości wstawek w takim wzorze, to będzie to wizualnie mało atrakcyjnie (za bardzo będzie się rzucać w oczy). Jeśli zależy Ci na ochronie klamek, to według mnie najlepszym rozwiązaniem jest okleić je bezbarwną folią. |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
oEdGein
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer
|
Wysłany: 09-06-2019, 08:02
|
|
|
Ta taśma jest nic nie warta na tych elementach z Ali .
Kiedyś zamawiałem coś do samochodu , chyba listwy na progi . Zerwałem tą śmieszną taśmę do 0 i kupiłem w motoryzacyjnym taśmę dwustronną . Już rok siedzą na swoim miejscu
Teraz mam inne pytanie , czy ktoś z Was montował do sedana spojler ,zamiennik . Bo oryginał to ciężko złapać . Interesuje mnie informacja czy on siedzi dobrze na klapie , czy nie ma ryzyka że jako zamiennik zaraz odpadnie . Bo jest cięższy trochę i nie wiem czy mocowania dadzą rade . |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-06-2019, 21:16
|
|
|
Nie lubię zamienników spojlerów. Najczęściej są kiepskiej jakości, nie dają się ładnie polakierować, często pękają. Chyba, że są jakiejś renomowanej firmy tunningowej, ale wtedy bywają nawet droższe od oryginałów. Szukaj używek na zagranicznych portalach, ale często są nawet nowe w dobrych cenach. Ja ostatnio kupiłem na ebay spojler dachowy i nakładki lusterek wszystko nowe, w oryginalnych opakowaniach, z wysyłką z GB, za 1/3 ceny w Polsce. |
|
|
|
 |
Grzeniu92
Forumowicz
Auto: LancerSedanCY0 1.8 4B10 PB+LPG
|
Wysłany: 11-06-2019, 20:12
|
|
|
oEdGein ja zamontowałem, ale jakiś zamiennik oryginalny, ważne żeby śruby montażowe były w materiale,
ja mam to:
https://archiwum.allegro.pl/oferta/spoiler-tyl-mitsubishi-lancer-15-mz574560ex-oryg-i7688220710.html
ten gościu ma na swojej stronie takie rzeczy, dopytaj się czy ci załatwi, nie wiem skąd to bierze, ale wszystko jak oryginalne,
http://toppart.pl/pl/sear...t/5?url=spoiler
lub na allegr sprzedają klapy w różnych kolorach ze spojlerem np. tutaj:
https://allegro.pl/listing?string=klapa%20mitsubishi%20lancer&bmatch=baseline-var-cl-n-dict4-sort-sqm-bp-uni-1-4-0517&stan=u%C5%BCywane
tylko wtedy warto sie dopytać czy spoiler jest na śrubach
Naprawdę ciężko to jest znaleźć dobry nowy dyfuzor, są tylko zamienniki, albo mocno używane dyfuzory do których trzeba ciąć zderzak, tylko z aliekspres, ale cena i jakość. |
|
|
|
 |
artur.mele94
Nowy Forumowicz artur.mele94
Auto: Mitshubishi Lancer X
|
Wysłany: 24-07-2019, 21:44
|
|
|
amil00, zderzak przód, do którego podysyłałeś link w ogóle nie pasuje. Kupiłem go. Nie dość ze przyszedł rozłamany bo jest tak słabej jakosci... to jeszcze w zaden sposób nie idzie go dopasować do reszty auta od absorberów odstaje barkuje mu spinek itp i same dodatki do niego tez ledwie pasuja a zaczepy od dolnej oslony w ogole nie pasuja.... |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 25-07-2019, 00:15
|
|
|
artur.mele94, jakbyś dał radę to wrzuć kilka fotek |
|
|
|
 |
artur.mele94
|
|
|
|
 |
oEdGein
Forumowicz
|
Wysłany: 02-08-2019, 19:35
|
|
|
O kurcze , bardzo niemiła niespodzianka . Zastanawiałem się kilka miesiecy nad tymi zderzakami.
Szkoda że nie jest tak jak być powinno .
Jeśli kupiłes na allegro to masz prawo zwrotu do 2 tyg bez podania przyczyny .
Jeśli towar jest niezgodny z opisem , to również masz prawo oddać taki produkt lub ewentualnie wymiana na taki jaki ma być .
Przynajmniej w firmie w której pracuje musimy odgórnie tak postępować . |
|
|
|
 |
artur.mele94
|
Wysłany: 02-08-2019, 20:22
|
|
|
Gość, z którym rozmawiałem przez tel jak mówiłem mu żeby mi wymienili to powiedział, że to był ostatni i więcej nie zamówią.... Więc ewidentnie walą w [edit] |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 02-08-2019, 21:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
oEdGein
Forumowicz
|
Wysłany: 03-08-2019, 11:31
|
|
|
To ich problem , 2 tygodnie mają na załatwienie nowej, sprawnej części .
Na Twoim miejscu poszukałbym jeszcze u kogoś informacji dzięki którym mógłbyś odzyskać kase / nową sprawna część |
|
|
|
 |
artur.mele94
|
Wysłany: 23-08-2019, 14:57
|
|
|
MAM PYTANIE, MOŻE KTOŚ WIE DLACZEGO BELKI PRZEDNIE W LANCERZE TAK SIĘ RÓZNIĄ I OD CZEGO TO ZALEŻY JEDNE MAJA TZW DWA WASY, INNE JEDEN A JESZCZE INNE SA PROSTE BEZ DODATKOWYCH RUREK U DOŁU??
Napisz jeszcze raz o co Ci chodzi? Najlepiej małymi literami. |
Ostatnio zmieniony przez tyku 24-08-2019, 10:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
and482
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
Dołączył: 11 Paź 2018 Posty: 19 Skąd: Brać kasę na części ? SJZ
|
Wysłany: 28-10-2019, 12:23
|
|
|
mam 2013 i jest juz ten duzy grill ;/ ale dzieki za film |
|
|
|
 |
Janao
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 03-01-2020, 23:29
|
|
|
Pytanie za 100pkt. Mam lancera w sedanie 2010 po stluczce i muszę wymienić w nim zderzak, maskę i cały pas przedni. Czy wystarczy wymienić zderzak i osłonę silnika z dołu na wersje sportback? Czy nadkola, błotniki i pas przedni sa takie same? |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1928 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 04-01-2020, 10:03
|
|
|
Janao napisał/a: | Czy wystarczy wymienić zderzak i osłonę silnika z dołu na wersje sportback? |
Wystarczy. I trochę dopasowania.
Oczywiście zderzak uzbrojony. |
|
|
|
 |
|