Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
24-02-2007, 12:00
Co jest z userami Pinina?
Autor Wiadomość
zibi1973 
Forumowicz

Auto: Pinin 5D 1.8 MPI + LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-05-2015, 16:57   

Ja mam Pinina 1.8 MPI z LPG od niedawna, ale mogę powiedzieć coś na temat spalania- 13l LPG, na benie nie sprawdzałem. Komfort jazdy (po przejechaniu trasy 200km) uważam za niezły. Nie jestem niski, a miejsca mi nie brakowało, jechało się wygodnie, dynamika taka sobie- jak się wysoko kręci s-k, to można trochę go pogonić, jak się jeździ do 3000obr./min. to raczej spokojna jazda.
Powiem tak... W porównaniu z Jeepem XJ, komfort jazdy jest dużo lepszy, autem nie rzuca, jedzie jak przyklejone do asfaltu. Nie lubi kolein po TIR-ach- wtedy nosi Pininka, bo nie wie na który tor się zdecydować- widocznie rozstaw osi jest inny niż w ciężarówkach :lol:

Dla mnie i żony autko (jako dodatkowe) jest OK. Niestety "dzięki" butli w bagażniku, jego powierzchnia pomniejszyła się o połowę, ale dla moich zastosowań raczej wystarczy.
Podobno można butlę toroidalną wcisnąć pod podłogę bagażnika i wówczas podłoga podnosi się o jakieś 10cm... Może kiedyś coś pomyślę- na razie zostawiam, jak jest.

Pozdrawiam

Georg 
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Wysłany: 31-05-2015, 21:38   

Myślę, że tytuł tematu "Co jest z userami Pinina?" jest mylący w stosunku do treści postu; może wprowadzać w błąd przeszukujących forum... :cry:

zibi1973 
Forumowicz

Wysłany: 31-05-2015, 22:56   

Georg napisał/a:
Myślę, że tytuł tematu "Co jest z userami Pinina?" jest mylący w stosunku do treści postu; może wprowadzać w błąd przeszukujących forum... :cry:

Masz rację. Poprawiam (w stosunku do pierwszego postu założyciela tematu):
No kurcze, nie wierzę, że nie ma nikogo kto ma to autko. Taki samochodzik i żadnego użytkownika?? Czekam na jakiś odzew.
Pozdrawiam

Ja mam taki samochodzik i jestem użytkownikiem. Odzywam się.
Jakie masz pytanie??? Pytam, bo to co napisałem w swym poprzednim poście nie było na temat :mrgreen:

[ Dodano: 07-06-2015, 23:00 ]
Widzę, że to forum, w porównaniu z forum Jeepa, po prostu nie żyje... "Tam" piszę i mam odpowiedź, chcę o coś zapytać i zaraz ktoś odpisuje- widać tam pasjonatów....
Miałem Jeepa i fajną zabawę na forum, mam "Pajerako" i martwy klub... Dobrze, że autko fajne i chociaż to zostaje :finga:
Przepaść Panowie, przepaść... :P :P :P

TangoKK 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Wysłany: 08-06-2015, 13:23   

zibi1973 napisał/a:
Widzę, że to forum, w porównaniu z forum Jeepa, po prostu nie żyje... "Tam" piszę i mam odpowiedź, chcę o coś zapytać i zaraz ktoś odpisuje- widać tam pasjonatów....
Miałem Jeepa i fajną zabawę na forum, mam "Pajerako" i martwy klub... Dobrze, że autko fajne i chociaż to zostaje :finga:

Ale o co Ci właściwie chodzi? Nie zadałeś żadnego konkretnego pytania, a chcesz żeby odpowiadać tylko NA CO????

Sk00tie
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2015, 15:37   

Ja mam zapalenie spojówki, odpowiadając na temat wątku.

zibi1973 
Forumowicz

Wysłany: 14-06-2015, 21:49   

TangoKK napisał/a:
zibi1973 napisał/a:

Ale o co Ci właściwie chodzi? Nie zadałeś żadnego konkretnego pytania, a chcesz żeby odpowiadać tylko NA CO????

Jak chcesz błysnąć doświadczeniem i udzielić porady, to np. na to pytanie:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=92898
Poprzednia dygresja odnosiła się do moich wniosków z przeglądu forum i ilości odpowiedzi na zadane pytania...

TangoKK 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Wysłany: 15-06-2015, 18:43   

zibi1973 napisał/a:
TangoKK napisał/a:
zibi1973 napisał/a:

Jak chcesz błysnąć doświadczeniem i udzielić porady, to np. na to pytanie:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=92898
Poprzednia dygresja odnosiła się do moich wniosków z przeglądu forum i ilości odpowiedzi na zadane pytania...

Niestety nie spotkałem się z problemem "pi pi pi pi pi" :mrgreen:

Georg 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-06-2015, 19:49   

zibi1973 napisał/a:
Przepaść Panowie, przepaść...

Spokój u nas a duży ruch na forum Jeepa tudzież innych, paradoksalnie może wskazywać na... przewagę marki Mitsubishi. :wink:

zibi1973 
Forumowicz

Wysłany: 15-06-2015, 22:27   

Hmm...
Nie patrzę na forum kategoriami przewagi danej marki. Jakiej przewagi???
Forum traktuję jako kompedium wiedzy i przewagą dla mnie jest ilość udzielających się konstruktywnie osób znających różne "dziwne przypadki" danego modelu.
Tutaj widocznie trzeba trochę dłużej poczekać, ale na pewno jest wielu znających markę userów.
Pozdrawiam

Georg 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-06-2015, 14:11   

zibi1973 napisał/a:
Tutaj widocznie trzeba trochę dłużej poczekać, ale na pewno jest wielu znających markę userów.

Jednorazowi pytacze skutecznie zniechęcają do aktywności. Rejestrują się tylko po ratunek. Dostają fachową pomoc i znikają podwijając ogon. Ani dziękuję, ani "pomógł" - ani pocałuj mnie... :happy8:

zibi1973 
Forumowicz

Wysłany: 16-06-2015, 21:58   

O! to to to!!!
Z taką mentalnością Georg nie zbuduje się mocnego forum z dużą rzeszą fanów.
Ten potencjalny jednorazowy "pytacz" zniechęca się do aktywności i zagłębia się w lekturze internetu. Zaś ten "pytacz", którego przyjmiesz dobrą poradą zostaje, nabiera doświadczenia w użytkowaniu swego Mitsu i później to doświadczenie przelewa na forum w postaci porad.
Oczywiście zdarzają się i na każdym forum mądrale, którym wydaje się, że "wszystko wiedzą, ale nie powiedzą". Niestety w większości przypadków nie mają nic do powiedzenia...
Na forum, o którym pisałem widać pokoleniowość- ludzie najpierw pytają, dostają odpowiedź, uczą się, nabierają doświadczenia i później nim się dzielą. Podążają drogą od młodego do starego usera...
Twoja filozofia jest inna i ja ją cenię jako autonomiczną, choć nie rozumiem...
Hmm... Nie odpowiem na pytanie "nowego", bo i tak po udzieleniu odpowiedzi zniknie i się więcej nie pojawi z dobrym słowem i podziękowaniem.
Ha ha ha... :badgrin:

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 16-06-2015, 23:34   

Ja na tym forum jakiś czas jestem i swoje obserwacje mam. I na jednego pytającego, który po jakimś czasie sam pomaga innym przypada piętnastu, którzy chcą odpowiedzi na już a potem znikają do momentu kiedy znowu im potrzeba czyjejś wiedzy. Jeszcze pyskować potrafią jak im nikt nie odpowie albo każe coś poczytać.

zibi1973 
Forumowicz

Wysłany: 17-06-2015, 09:55   

Hmm...
Ja niestety jestem jeszcze na etapie pytania o drogę.
Zobaczymy, jak będzie z czasem...

Georg 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-06-2015, 15:18   

Kolego zibi1973, zalecałbym powściągliwość w radosnej twórczości przypisywania innym słów których nie powiedzieli. Połajanki i wyśmiewanie także nie świadczą o wykwintnym guście. Jestem aktywny na forum półtora roku i nie spotkałem się jeszcze z podobnym traktowaniem. Za następne półtora roku zrobimy bilans... Twojego pobytu.

zibi1973 
Forumowicz

Wysłany: 17-06-2015, 18:22   

8)

[ Dodano: 02-07-2015, 23:47 ]
W takim razie podzielę się pierwszym doświadczeniem serwisowym ...
Piszczenie "pi pi pi..." z którym nie spotkał się (o dziwo...) nasz doświadczony kolega TangoKK, pochodzi od instalacji LPG- domagała się przeglądu po 10000 km. Uczymy się całe życie- podobno...
Wymieniono filtry, skasowano alarm i Pinin już nie piszczy.
Tylu doświadczonych użytkowników forum i jestem drugim, który wie już teraz, o co chodzi- mimo, że nie jestem na forum "JUŻ" :badgrin: od półtora roku (jak kolega Georg), a zaledwie od paru miesięcy.
I niech się niektórym nie wydaje, że "jednorazowym" :badgrin:
Mam nadzieję... :wink:

Odpowiedz do tematu