|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 24-02-2007, 12:00 |
Co jest z userami Pinina? |
Autor |
Wiadomość |
zibi1973
Forumowicz
Auto: Pinin 5D 1.8 MPI + LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-05-2015, 16:57
|
|
|
Ja mam Pinina 1.8 MPI z LPG od niedawna, ale mogę powiedzieć coś na temat spalania- 13l LPG, na benie nie sprawdzałem. Komfort jazdy (po przejechaniu trasy 200km) uważam za niezły. Nie jestem niski, a miejsca mi nie brakowało, jechało się wygodnie, dynamika taka sobie- jak się wysoko kręci s-k, to można trochę go pogonić, jak się jeździ do 3000obr./min. to raczej spokojna jazda.
Powiem tak... W porównaniu z Jeepem XJ, komfort jazdy jest dużo lepszy, autem nie rzuca, jedzie jak przyklejone do asfaltu. Nie lubi kolein po TIR-ach- wtedy nosi Pininka, bo nie wie na który tor się zdecydować- widocznie rozstaw osi jest inny niż w ciężarówkach
Dla mnie i żony autko (jako dodatkowe) jest OK. Niestety "dzięki" butli w bagażniku, jego powierzchnia pomniejszyła się o połowę, ale dla moich zastosowań raczej wystarczy.
Podobno można butlę toroidalną wcisnąć pod podłogę bagażnika i wówczas podłoga podnosi się o jakieś 10cm... Może kiedyś coś pomyślę- na razie zostawiam, jak jest.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 31-05-2015, 21:38
|
|
|
Myślę, że tytuł tematu "Co jest z userami Pinina?" jest mylący w stosunku do treści postu; może wprowadzać w błąd przeszukujących forum... |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
zibi1973
Forumowicz
|
Wysłany: 31-05-2015, 22:56
|
|
|
Georg napisał/a: | Myślę, że tytuł tematu "Co jest z userami Pinina?" jest mylący w stosunku do treści postu; może wprowadzać w błąd przeszukujących forum... |
Masz rację. Poprawiam (w stosunku do pierwszego postu założyciela tematu):
No kurcze, nie wierzę, że nie ma nikogo kto ma to autko. Taki samochodzik i żadnego użytkownika?? Czekam na jakiś odzew.
Pozdrawiam
Ja mam taki samochodzik i jestem użytkownikiem. Odzywam się.
Jakie masz pytanie??? Pytam, bo to co napisałem w swym poprzednim poście nie było na temat
[ Dodano: 07-06-2015, 23:00 ]
Widzę, że to forum, w porównaniu z forum Jeepa, po prostu nie żyje... "Tam" piszę i mam odpowiedź, chcę o coś zapytać i zaraz ktoś odpisuje- widać tam pasjonatów....
Miałem Jeepa i fajną zabawę na forum, mam "Pajerako" i martwy klub... Dobrze, że autko fajne i chociaż to zostaje
Przepaść Panowie, przepaść... |
|
|
|
 |
TangoKK
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Pomógł: 17 razy Dołączył: 28 Lip 2011 Posty: 359 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 08-06-2015, 13:23
|
|
|
zibi1973 napisał/a: | Widzę, że to forum, w porównaniu z forum Jeepa, po prostu nie żyje... "Tam" piszę i mam odpowiedź, chcę o coś zapytać i zaraz ktoś odpisuje- widać tam pasjonatów....
Miałem Jeepa i fajną zabawę na forum, mam "Pajerako" i martwy klub... Dobrze, że autko fajne i chociaż to zostaje
Ale o co Ci właściwie chodzi? Nie zadałeś żadnego konkretnego pytania, a chcesz żeby odpowiadać tylko NA CO???? |
_________________ HEAVEN CAN WAIT I'M BUSY |
|
|
|
 |
Sk00tie [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2015, 15:37
|
|
|
Ja mam zapalenie spojówki, odpowiadając na temat wątku. |
|
|
|
 |
zibi1973
Forumowicz
|
Wysłany: 14-06-2015, 21:49
|
|
|
TangoKK napisał/a: | zibi1973 napisał/a: | Widzę, że to forum, w porównaniu z forum Jeepa, po prostu nie żyje... "Tam" piszę i mam odpowiedź, chcę o coś zapytać i zaraz ktoś odpisuje- widać tam pasjonatów....
Ale o co Ci właściwie chodzi? Nie zadałeś żadnego konkretnego pytania, a chcesz żeby odpowiadać tylko NA CO???? |
Jak chcesz błysnąć doświadczeniem i udzielić porady, to np. na to pytanie:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=92898
Poprzednia dygresja odnosiła się do moich wniosków z przeglądu forum i ilości odpowiedzi na zadane pytania... |
|
|
|
 |
TangoKK
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Pomógł: 17 razy Dołączył: 28 Lip 2011 Posty: 359 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 15-06-2015, 18:43
|
|
|
zibi1973 napisał/a: | TangoKK napisał/a: | zibi1973 napisał/a: | Widzę, że to forum, w porównaniu z forum Jeepa, po prostu nie żyje... "Tam" piszę i mam odpowiedź, chcę o coś zapytać i zaraz ktoś odpisuje- widać tam pasjonatów....
Jak chcesz błysnąć doświadczeniem i udzielić porady, to np. na to pytanie:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=92898
Poprzednia dygresja odnosiła się do moich wniosków z przeglądu forum i ilości odpowiedzi na zadane pytania... |
Niestety nie spotkałem się z problemem "pi pi pi pi pi" |
_________________ HEAVEN CAN WAIT I'M BUSY |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-06-2015, 19:49
|
|
|
zibi1973 napisał/a: | Widzę, że to forum, w porównaniu z forum Jeepa, po prostu nie żyje... "Tam" piszę i mam odpowiedź, chcę o coś zapytać i zaraz ktoś odpisuje- widać tam pasjonatów....
Spokój u nas a duży ruch na forum Jeepa tudzież innych, paradoksalnie może wskazywać na... przewagę marki Mitsubishi. |
 |
|
|
|
 |
zibi1973
Forumowicz
|
Wysłany: 15-06-2015, 22:27
|
|
|
Hmm...
Nie patrzę na forum kategoriami przewagi danej marki. Jakiej przewagi???
Forum traktuję jako kompedium wiedzy i przewagą dla mnie jest ilość udzielających się konstruktywnie osób znających różne "dziwne przypadki" danego modelu.
Tutaj widocznie trzeba trochę dłużej poczekać, ale na pewno jest wielu znających markę userów.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-06-2015, 14:11
|
|
|
zibi1973 napisał/a: | Tutaj widocznie trzeba trochę dłużej poczekać, ale na pewno jest wielu znających markę userów. |
Jednorazowi pytacze skutecznie zniechęcają do aktywności. Rejestrują się tylko po ratunek. Dostają fachową pomoc i znikają podwijając ogon. Ani dziękuję, ani "pomógł" - ani pocałuj mnie... |
 |
|
|
|
 |
zibi1973
Forumowicz
|
Wysłany: 16-06-2015, 21:58
|
|
|
O! to to to!!!
Z taką mentalnością Georg nie zbuduje się mocnego forum z dużą rzeszą fanów.
Ten potencjalny jednorazowy "pytacz" zniechęca się do aktywności i zagłębia się w lekturze internetu. Zaś ten "pytacz", którego przyjmiesz dobrą poradą zostaje, nabiera doświadczenia w użytkowaniu swego Mitsu i później to doświadczenie przelewa na forum w postaci porad.
Oczywiście zdarzają się i na każdym forum mądrale, którym wydaje się, że "wszystko wiedzą, ale nie powiedzą". Niestety w większości przypadków nie mają nic do powiedzenia...
Na forum, o którym pisałem widać pokoleniowość- ludzie najpierw pytają, dostają odpowiedź, uczą się, nabierają doświadczenia i później nim się dzielą. Podążają drogą od młodego do starego usera...
Twoja filozofia jest inna i ja ją cenię jako autonomiczną, choć nie rozumiem...
Hmm... Nie odpowiem na pytanie "nowego", bo i tak po udzieleniu odpowiedzi zniknie i się więcej nie pojawi z dobrym słowem i podziękowaniem.
Ha ha ha... |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 16-06-2015, 23:34
|
|
|
Ja na tym forum jakiś czas jestem i swoje obserwacje mam. I na jednego pytającego, który po jakimś czasie sam pomaga innym przypada piętnastu, którzy chcą odpowiedzi na już a potem znikają do momentu kiedy znowu im potrzeba czyjejś wiedzy. Jeszcze pyskować potrafią jak im nikt nie odpowie albo każe coś poczytać. |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
zibi1973
Forumowicz
|
Wysłany: 17-06-2015, 09:55
|
|
|
Hmm...
Ja niestety jestem jeszcze na etapie pytania o drogę.
Zobaczymy, jak będzie z czasem... |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-06-2015, 15:18
|
|
|
Kolego zibi1973, zalecałbym powściągliwość w radosnej twórczości przypisywania innym słów których nie powiedzieli. Połajanki i wyśmiewanie także nie świadczą o wykwintnym guście. Jestem aktywny na forum półtora roku i nie spotkałem się jeszcze z podobnym traktowaniem. Za następne półtora roku zrobimy bilans... Twojego pobytu. |
 |
|
|
|
 |
zibi1973
Forumowicz
|
Wysłany: 17-06-2015, 18:22
|
|
|
[ Dodano: 02-07-2015, 23:47 ]
W takim razie podzielę się pierwszym doświadczeniem serwisowym ...
Piszczenie "pi pi pi..." z którym nie spotkał się (o dziwo...) nasz doświadczony kolega TangoKK, pochodzi od instalacji LPG- domagała się przeglądu po 10000 km. Uczymy się całe życie- podobno...
Wymieniono filtry, skasowano alarm i Pinin już nie piszczy.
Tylu doświadczonych użytkowników forum i jestem drugim, który wie już teraz, o co chodzi- mimo, że nie jestem na forum "JUŻ" od półtora roku (jak kolega Georg), a zaledwie od paru miesięcy.
I niech się niektórym nie wydaje, że "jednorazowym"
Mam nadzieję... |
|
|
|
 |
|
|