Przesunięty przez: Hubeeert 20-04-2010, 09:10 |
Czego wam najbardziej brakuje w waszym "O-II"??? |
Autor |
Wiadomość |
Martens
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.2 INTENSE+
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-12-2009, 21:37
|
|
|
androzek napisał/a: | Martens napisał/a: | Moje uwagi:
3. pasy bezpieczeństwa w drugim rzędzie (brak regulacji) - mniejsi pasażerowie mają . |
Poszukaj na Allegro -są tam pasy z klamerką które powodują,że właściwy pas przylega do siedzenia,zapomniałem jak to się fachowo nazywa. |
Jakby Ci się udało przypomnieć nazwę byłbym wdzięczny. Spędzłem trochę czasu ostatnio na poszukiwaniach, ale jakoś do tego dotrzeć nie mogę.
Od jakiegoś czasu zdarza mi się wozić z tyłu pasażerów - i zaczynają mi "marudzić" |
|
|
|
 |
Yanson
Nowy Forumowicz first encounters :)
Auto: Outlander II (FL) Int+ '09/10
|
Wysłany: 10-12-2009, 12:50
|
|
|
Martens napisał/a: | androzek napisał/a: | Martens napisał/a: | Moje uwagi:
3. pasy bezpieczeństwa w drugim rzędzie (brak regulacji) - mniejsi pasażerowie mają . |
Poszukaj na Allegro -są tam pasy z klamerką które powodują,że właściwy pas przylega do siedzenia,zapomniałem jak to się fachowo nazywa. |
Jakby Ci się udało przypomnieć nazwę byłbym wdzięczny. Spędzłem trochę czasu ostatnio na poszukiwaniach, ale jakoś do tego dotrzeć nie mogę.
Od jakiegoś czasu zdarza mi się wozić z tyłu pasażerów - i zaczynają mi "marudzić" |
Również podpisuje się pod prośbą Martensa.
Co do wspomnianej wcześniej w wątku siatki bagażnika, to w wersjach 7-osobowych (z rozkładanym 3 rzędem siedzeń) niestety nie ma już zaczepów w bagażniku, więc nie ma do czego przypiąć siaty.
Coś za coś... |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 10-12-2009, 13:07
|
|
|
Yanson napisał/a: | Również podpisuje się pod prośbą Martensa.
Co do wspomnianej wcześniej w wątku siatki bagażnika, to w wersjach 7-osobowych (z rozkładanym 3 rzędem siedzeń) niestety nie ma już zaczepów w bagażniku, więc nie ma do czego przypiąć siaty.
Coś za coś... |
A to ciekawe..... Mam wersję 7-osobową i mam zaczepy na siatkę w bagażniku.
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
mihoo
Forumowicz
Auto: Outlander II DiD Ralliart
|
Wysłany: 10-12-2009, 13:10
|
|
|
potwierdzam,
mam 7-os i mam zaczepy do siatki w podłodze, z fabryczną siatką zresztą
co do regulacji pasów na tylnych siedzeniach, to jej faktycznie nie ma
zaczepy na boczkach służą jedynie do tego, żeby nieużywane podczas jazdy pasy o nie zaczepić, żeby nie latały
takie same są na tylnej kanapie po bokach
pozdro |
|
|
|
 |
androzek
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 DID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 126 Skąd: okolice Bydgoszczy
|
Wysłany: 11-12-2009, 07:07
|
|
|
Znalazłem.REGULATORY PASÓW firmy Autosafe - chyba nie ma ich teraz na allegro a strona WWW.autosafe.pl. |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 16-12-2009, 08:57
|
|
|
androzek napisał/a: | chyba nie ma ich teraz na allegro | Są. Aukcja nr 784892805. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 16-12-2009, 16:07
|
|
|
Yanson napisał/a: | wersjach 7-osobowych (z rozkładanym 3 rzędem siedzeń) niestety nie ma już zaczepów w bagażniku |
Są,są.... |
|
|
|
 |
androzek
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 DID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 126 Skąd: okolice Bydgoszczy
|
Wysłany: 18-12-2009, 15:38
|
|
|
Po kliku dniach zimy stwierdzam,że bezwzględnie brakuje podgrzewania spryskiwaczy szyb.Co prawda dolałem odpowiedniego płynu ale na dnie został płyn letni i kicha,non stop zamarzają dysze spryskiwaczy.( W Fordzie Focusie jak w każdym samochodzie klasy najwyższej takowe były. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 19-12-2009, 17:35
|
|
|
androzek napisał/a: | Po kliku dniach zimy stwierdzam,że bezwzględnie brakuje podgrzewania spryskiwaczy szyb.Co prawda dolałem odpowiedniego płynu ale na dnie został płyn letni i kicha,non stop zamarzają dysze spryskiwaczy.( W Fordzie Focusie jak w każdym samochodzie klasy najwyższej takowe były. | Nie wiem, nie miałem.
Moim zdaniem to zbędny bajer, bo jak nie masz zimowego płynu to podgrzewane dysze i tak nie pomogą, a jeśli masz to z kolei są Ci niepotrzebne, bo płyn i tak nie zamarznie. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Yanson
Nowy Forumowicz first encounters :)
Auto: Outlander II (FL) Int+ '09/10
|
Wysłany: 20-12-2009, 20:20
|
|
|
karol_alasz napisał/a: | Yanson napisał/a: | wersjach 7-osobowych (z rozkładanym 3 rzędem siedzeń) niestety nie ma już zaczepów w bagażniku |
Są,są.... |
No więc muszę ze wstydem odszczekać powyższe.
"Plotkę" o braku zaczepów do siatki w bagażnikach nowych (poliftingowych) Outków 7osobowych, którą nieopatrznie powtórzyłem na forum, usłyszałem od sprzedawcy w Auto-Wache Poznań podczas konfigurowania dodatków i zamawiania akcesoriów.
Dziś jestem już fizycznie właścicielem samochodu, i stwierdzam, ze zaczepy są.
A kuwetka, której nie kupiłem "pomimo ich braku" miała kosztować w ASO Wache "niecałe" 1000 PLN...Ten drobny wydatek miał powetować mi to niedopatrzenie konstruktorów Mitsubishi...
[OT] Więcej o zakupie w poznańskim AUTO-WACHE napiszę, jak ochłonę i przestanę w kółko jeździć wszędzie autem pod byle pretekstem oraz jak jeszcze kilka "bardzo trudnych do załatwienia spraw" w tym ASO się wyjaśni... |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 20-12-2009, 21:05
|
|
|
Yanson, kuwetkę polecam - praktycznie od 6 lata każde autko mam z kuwetką. Kupuję polskiej produkcji bezczelnie na Alledrogo i kosztują zdecydowanie mniej niż 1000zł. Tak jak pisałem wczesniej siatka pasuje też od Octavii, więc można kupić i w innym ASO. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
|