|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Colt to sprinter ? |
Autor |
Wiadomość |
ŁukaszGTi [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2006, 18:29
|
|
|
BMW ma 7,7 do "setki" a moje GTi 7,5 , jak kolega do mnie bedzie sapał ze Colt jest kupa to tylko pozostanie kwestia moich umiejetnosci w wyscigu do "setki" bo po 120- 130 ja raczej poczuje smrot niedopalonej benzy z odbytu tłustego i spasionego BMW
Bastek , wiesz u mnie w firmie wszyscy smiali sie gdy zajechalem CAO Coltem ale potem WIELKIE SPASIONE SAPIACE BESTIE ...... ze wscieklosci gdy CAO ich polknelo
tu nie liczy sie potezna masa i wielkie moce tylko lekkosc i zwinnosc
[ Dodano: 28-11-2006, 18:42 ]
piszecie czesto ze znalesc zdrowe GTi CAO na ulicy to niemozliwe, wiec wszystkie wasze GTi jakie tu macie na forum sa kiepskie
czy jest tak ze nikt nie pisze ze cos jest nie tak w jego aucie a potem sprzedaje je na ALEGRO i pisze ze jest w idealnym stanie |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2006, 19:50
|
|
|
Łukasz ja nie twierdze, że Colt jest gorszy od 535! tylko po co porównywać małe GTI z rodzinną limuzyną, porównajmy Compacta BMW 1.8 TI bardzo popularny model i wtedy dyskutujmy na takie tematy, bardzo fajny motor ze zmiennymi fazami rozrządu Vanos i oczywiście tylni napęd, macie jakieś konkretne dane dla porównania?
Pozdr |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 28-11-2006, 20:06
|
|
|
Bastek napisał/a: | ja nie twierdze, że Colt jest gorszy od 535! tylko po co porównywać małe GTI z rodzinną limuzyną |
Chodziło tylko o porównanie przyśpieszeń obu aut. Jak wynika z danych katalogowych Colt jest minimalnie szybszy.
Można jeszcze porównać kwestię awaryjności, chociaż czy ja wiem...
Dalsze porównania są już raczej bez sensu. Zupełnie inny segment aut. |
|
|
|
 |
ŁukaszGTi [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2006, 20:10
|
|
|
dobrze sie sklada bo pracuje ze mna wlasnie kolega ktory ma ten sam samochod
BMW Compact 1.8ti 16V 95r to jest 140KM
te auto ma taki sam silnik i moc co GTi CAO lecz jest duzo ciezsze ma jakies 9,9 lub 9,3s do "setki" wiec pod wzgledem osiagow nie ma porownania
jedynie mozna mu pozazdroscic elegandzkiego komfortu i bardzo dobrze zabezpieczonej karoseri przed korozja, tych dwuch zeczy NAPEWNO brakuje GTi CAO |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2006, 23:22
|
|
|
Scignij się z nim, wtedy pogadamy:)
Ale i tak wole Mitsu, są bardziej oryginalne i nie tak pospolite jak BMKI i inne Niemieckie autka, hej |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3600 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 29-11-2006, 16:07
|
|
|
cimon102, sprinterem jest Mercedes....
Passatem też Colt nigdy nie będzie |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2006, 20:02
|
|
|
Jacku lapiesz za slowa,a sens jest jasny |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3600 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 30-11-2006, 09:45
|
|
|
cimon102 napisał/a: | lapiesz za slowa |
A co mi zostało??
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30-11-2006, 22:41
|
|
|
mam nadzieje, ze nie bedzie to portaktowane jak OT, bo skoro pojawilo sie tu pytanie, "kto wygra, colt czy ....." to ja mam pytanie:
czy probowal ktos Colta 1.6 z sierra 2.0 IS ? (dokladnie, nie samo I tylko IS, jakas niby sport)
scierra jest z 87 roku, w stanie raczej ok, i ma "podobno" maly przebieg, (zajechane w kazdym razie nie jest), z tego co znalazlem w katalogach to ma 115 koni, (wiec porownywalnie) ale mase ma jakies ponad 200 kg wiecej. W katalogu jest podane ze ma 10 sekund do 60 mph (to wychodzi 10 sek do 96 km/h jesli sie nie myle?) teortycznie colt katalogowo ma 9.8 do 100km/h (wiec do 96 pewnie mniej, glownie dlatego ze tyle mozna na 2 wyciagnac)
i pytanie, mam sie bac? zna ktos taka sierre?
pozdr |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 01-12-2006, 00:21
|
|
|
tak z doswiadczenia male spostrzezenie: moc, waga, przyspieszenie auta to nie wszystko, wazne tez sa umiejetnosci kierowcy, kiedys na swiatlach tak jakos wyszlo mialem okazje ciac sie z takim dzieciakiem (pusto bylo wiec nie bylo przeciwskazan) ja zasiadalem renault thalia (98KM w katalogu) a dzieciak mial forda focusa combi (sadze ze troszke wiecej niz 100KM), chyba za wczesnie koles wrzucil 2 bieg i zostal daleko z tylu
tak wiec teoretycznie wygrasz, praktycznie to moze Tobie lub jemu "posliznac sie" noga na gazie |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 01-12-2006, 00:28
|
|
|
[quote="Lena"]tak z doswiadczenia male spostrzezenie: moc, waga, przyspieszenie auta to nie wszystko, wazne tez sa umiejetnosci kierowcy, /quote]
no wlasnie chcialem sie zapytac czy ktos zna ten samochod, zeby wykluczyc "kierowce" wiadomo, sprobujemy sie pewnie pare razy, ani ja ani on, nie uwazamy sie za mistrzow w ruszaniu do 100km/h. Po prostu chcialem zapytac czy ktos zna takie auto zeby sie nie okazalo ze chocby nie wiem co to np ta sierra jest duzo lepsza o tyle, ze umiejetnosci kierowcy nie odegraja praktycznie zadnej roli (jak colt 1.6 vs. 1.8 to ciezko chyba 1.8 przegrac)
ale faktycznie, sama masa jest na moja korzysc, chociaz sierra ma tylni naped, co podobno troche daje przy starcie.
p.s a co do tego focusa kombi, to tata mial takiego, rocznik okolo 2002 (+-1) jesli dobrze pamietam, mial napewno 105 KM, ale raczej w nim super przyspieszenia nie bylo. |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 01-12-2006, 00:34
|
|
|
karolgt, jak opony masz jeszcze letnie i cieplo bedzie dosyc (10st) to strzelaj ze sprzegla przy 3 tys obrotow. Zlomoczesz go az mu sie odechce jezdzic sierra |
|
|
|
 |
kaeres [Usunięty]
|
Wysłany: 01-12-2006, 12:52
|
|
|
karolgt napisał/a: | mam nadzieje, ze nie bedzie to portaktowane jak OT, bo skoro pojawilo sie tu pytanie, "kto wygra, colt czy ....." to ja mam pytanie:
czy probowal ktos Colta 1.6 z sierra 2.0 IS ? (dokladnie, nie samo I tylko IS, jakas niby sport)
scierra jest z 87 roku, w stanie raczej ok, i ma "podobno" maly przebieg, (zajechane w kazdym razie nie jest), z tego co znalazlem w katalogach to ma 115 koni, (wiec porownywalnie) ale mase ma jakies ponad 200 kg wiecej. W katalogu jest podane ze ma 10 sekund do 60 mph (to wychodzi 10 sek do 96 km/h jesli sie nie myle?) teortycznie colt katalogowo ma 9.8 do 100km/h (wiec do 96 pewnie mniej, glownie dlatego ze tyle mozna na 2 wyciagnac)
i pytanie, mam sie bac? zna ktos taka sierre?
pozdr |
Wszystko podobne ale stawiam na Colta.
Sierra 2.0is z 87 roku - 116PS przy 5500rpm, 160Nm przy 4000rpm, 0-60mil/h 9,46s, 0-400m 16,97s, max speed 190km/h
Colt ma przewage jezeli chodzi o wspolczynnik waga/moc
Z checia bym z taka stanal bo tutaj wkladka miesna ma najwieksze znaczenie.
PS. Jak sie strzela ze sprzegla aby nie stac w miejscu z piskiem opon ? |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 01-12-2006, 16:22
|
|
|
Heh..
Katobujczy dla autka sposób ale działa...
Trzymasz na 3 tyś, a przy komendzie start puszczasz nogę ze sprzęgła nie ruszając pozycji gazu... dopiero jak złapie przyczepność to w Twoim przypadku do deski... w innym przypadku (mocniejszy silnik) gaz wciskamy z umiarem,,, inaczej spalenizna i nic więcej...
Pozdrawiam |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
kaeres [Usunięty]
|
Wysłany: 01-12-2006, 16:37