Honda górą |
Autor |
Wiadomość |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2005, 07:03 Re: może już było - dalej o "niezawodności"
|
|
|
zielarzzdoliny napisał/a: | Škoda najbardziej niezawodną marką europejską
W piątej edycji badań przeprowadzonych przez brytyjski magazyn motoryzacyjny "What Car" we współpracy z firmą Warranty Direct, Škoda okazała się najbardziej niezawodną spośród marek europejskich.
|
Z całym szacunkiem, ale źródłem tego artykułu jest sama Skoda, więc informację należy przepuścić przez filtr... |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2005, 08:27
|
|
|
tak jak niecierpie skody (procz silnika tdi) tak musze przyznac ze to auto wogole sie nie psuje, a dostaje tak po ...... ze az mi jej czasem s(z)koda
dotyczy to fabi i octavi.
serwis na oryginalach tez jest b. tani np. w octavi przy 105 tys. kosztuje 428,04 zl |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-12-2005, 10:00
|
|
|
Nie ma co ale teraz to już nie można dzielić na samochody gorsze czy lepsze - ale o to co w nich siedzi i jak zostało złożone - np. PSA, Chrysler, VW(Audi, Skoda). A tak ogólnie to skody są całkiem fajne - nomoże felicja mnie nie powala, ale od fabii w górę jest już tylko lepiej, nie mówiąc już o Superbie - w którym jest tyle miejsca z tyłu nawet przy do końca wysunietych przednich siedzeniach, że można tam wręcz leżeć. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 15-12-2005, 10:54
|
|
|
Tylko design do d..py - jechałem ostatnio Octavią - w środku mało miejsca, fotele okropnie niewygodne (porównuję do Galanta sprzed 15 lat). A najgorszy to design wnętrza - tu wystające wszędzie buły - beczkowóz. Była to Octavia II. |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
|
Wysłany: 15-12-2005, 14:37
|
|
|
Ja mialem Fabie przez 2 lata jako I wlasciciel autko fajne wizualnie, jazda super awaryjnos na najwyzszym poziomie a serwisy tak samo jak awaryjnosc. Dlatego byla to moja pierwsza i ostatnia "Szkoda". Porownujac Fabie i Cari to w Cari w ciagu blisko 70 tys bylo wymieniane filtry olej i swiece w Fabi natomiast olej filtry lozyska kol przednich swiece przewody laczniki stabilizatora x2, tylna szyba x4, wlacznik awaryjnych, uszczelnianie auta bo nabieralo wody x4 jakies gumy w zawieszeniu nie pamietam jakie bo piszczalo jakbym walil z rozpedu w kraweznik, lakierowanie tylnej klaby bo lakier spier.... jak tyle razy wymieniali szybe zacinajace sie zamki, parujacy plyn chlodniczy w ilosci 1l tygodniowo jest jeszcze pare rzeczy ale mysle ze tyle wystarczy. Niemniej jednak jazda tym autem to przyjemnosc na sluzbowe nadaje sie jak najbardziej bo nie martwisz sie o koszta prywatnie odradzam. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2005, 23:09
|
|
|
pierwsze fabie takie były.
ja mam doświadczenia tylko z octavią, służy dobrze mojemu znajomemu - kupił z przebiegiem 150 tysięcy, nakręcił 200 i jedyne co zmienia to klocki i olej jak mu się przypomni. silnik 1.9 TDi.
a - i raz turbine dawał do regeneracji |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 16-12-2005, 10:22
|
|
|
shovel napisał/a: | pierwsze fabie takie były. |
Może.... Ale serwisy Skody to pomyłka totalna... Takich wciskaczy kitu na bezczela to nigdzie nie widziałem. Nawet u panów Heniów robiących mi 126p
Pzdrw. |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 16-12-2005, 20:13
|
|
|
tak prawde mowiac to mialem kupic honde (uwialbiam ta marke) ale po drodze trafila sie cari i tu jestem (nie zaluje, wrecz przeciwnie, jestem szczesliwy, chocby dlatego ze poznalem ta paczke) i honda troche odeszla na dalszy plan, poza tym przestali sie juz martwic o klientow "wolejacych szybciejsze auta" , nowa preluda juz chyba nikogo nie rajcuje, integra tez jakos tak odchodzi w niepamiec.... w kazdym badz razie jakbym mial komus cos polecac to (po Mitsu oczywiscie) to tylko honda |
|
 |
KazPL [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2006, 16:50
|
|
|
I tak wszystko zależy od tego czy dany model jest wadliwy czy nie. Są samochody co w statystykach są gorsze, ale dany egzemplarz jest super i tylko powinniśmy się cieszyć, że właśnie my go mamy. Jesli wkładamy w samochód serce, dbamy o niego i jeździmy zgodnie z przeznaczeniem to napewno w jakimś stopniu będzie mniej awaryjny.
Podsumowując :
albo trafisz na egzemplarz co się sypie albo nie, to życiowa ruletka |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 29-01-2006, 22:22 Nowy Civic
|
|
|
Zajrzałem dziś z ciekawości na www.honda.pl a tam --> nowy Civic 2006. Nie będę wklejał zdjęć bo kto chce to sobie zajrzy. Całkiem ciekawy kształt, może trochę zbyt ekstrawagancki z przodu. Wyposażenie chyba dość bogate. Oferta silnikowa: 1.4, chyba ciekawa propozycja 1.8 benzyna (brak pośredniego 1.6) i na koniec 2.2 i-CTDI. Tylko kto to kupi za takie pieniądze (80 tys pln za tego dieselka).
Jakie Wasze opinie |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 30-01-2006, 00:14
|
|
|
Całkiem fajne autko chociaż przód akurat nie bardzo mi odpowiada - kwestia przyzwyczajenia.
A na pytanie kto to kupi odpowiem tak: prawie wszyscy producenci przeginają pałę z cenami nowych kompaktów - wystarczy popatrzeć na ceny Astry 3, Golfa itp. A jednak ktoś to kupuje. Szczerze to gdybym miał wybierać np. między Astrą 3 a takim Civiciem to wybrałbym Civica nawet gdyby był odrobinę droższy. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-01-2006, 18:13
|
|
|
Szczerze mówiąc to ten starszy Civik był o wiele ładniejszy - szczególnie w wydaniu Si a na pewno w wydaniu Type-R. Ten nowy jakoś nie przypadł mi do gustu. Oczywiście mówię o wersji 3D. Pięiodrzwiowe zbytnio mi sie nie podobają. |
|
|
|
 |
KazPL [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2006, 20:27
|
|
|
Nowy, to może dlatego troche trudniej go polubić, ale coś w tym jest że nie rzuca na kolana. Widać, że robiony dla US.
Mi się podobał Cywil z lat 90 jeszcze z tymi podłużnymi światłami, ale jak to mówią - rzecz gustu. |
|
|
|
 |
Patrol [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2006, 20:41
|
|
|
sla napisał/a: | Bartek napisał/a: | Ad. 1 patrz ad. 2
Ad. 2 - Toyota, Nissan (wieksza kupa nie jezdzilem niz Nissan montowany w UK), Rover - 5 aut z pierwszej dziesiatki ma montownie w UK | Marki te mają również montownie w innych krajach np.Turcji,Słowacji ,więc nie jest to dla mnie żaden argument.Wielka Brytania jest krajem wysoko uprzemysłowionym i nie jest to winą,że produkuje się tam wiele marek samochodów. |
Ale prawdą jest, że jakość wykonania pracy przez angoli ma się nijak do tego co zrobiłby japoniec.... Jakość wykonania dwóch tych samych samochodów z czego jeden przyjechał z UK a drugi z JPN widać GOŁYM OKIEM!!! |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-01-2006, 20:51
|
|
|
Fakt - każdy samochód z UK jest złożony jakby był od razu do wyrzucenia. Znajomy mechanik kupił Vectrę w UK i ją rozłożył żeby samemu złożyć żeby było ładniej. A najładniej wygląda honda Civic coupe - ten dostępny w USA. |
|
|
|
 |
|