Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Honda górą
Autor Wiadomość
Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2005, 07:03   Re: może już było - dalej o "niezawodności"

zielarzzdoliny napisał/a:
Škoda najbardziej niezawodną marką europejską

W piątej edycji badań przeprowadzonych przez brytyjski magazyn motoryzacyjny "What Car" we współpracy z firmą Warranty Direct, Škoda okazała się najbardziej niezawodną spośród marek europejskich.

Z całym szacunkiem, ale źródłem tego artykułu jest sama Skoda, więc informację należy przepuścić przez filtr...

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2005, 08:27   

tak jak niecierpie skody (procz silnika tdi) tak musze przyznac ze to auto wogole sie nie psuje, a dostaje tak po ...... ze az mi jej czasem s(z)koda :D
dotyczy to fabi i octavi.
serwis na oryginalach tez jest b. tani np. w octavi przy 105 tys. kosztuje 428,04 zl :)

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-12-2005, 10:00   

Nie ma co ale teraz to już nie można dzielić na samochody gorsze czy lepsze - ale o to co w nich siedzi i jak zostało złożone - np. PSA, Chrysler, VW(Audi, Skoda). A tak ogólnie to skody są całkiem fajne - nomoże felicja mnie nie powala, ale od fabii w górę jest już tylko lepiej, nie mówiąc już o Superbie - w którym jest tyle miejsca z tyłu nawet przy do końca wysunietych przednich siedzeniach, że można tam wręcz leżeć.

Czas może na Space Stara dla żony?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 15-12-2005, 10:54   

Tylko design do d..py - jechałem ostatnio Octavią - w środku mało miejsca, fotele okropnie niewygodne (porównuję do Galanta sprzed 15 lat). A najgorszy to design wnętrza - tu wystające wszędzie buły - beczkowóz. Była to Octavia II.

TNT 
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Wysłany: 15-12-2005, 14:37   

Ja mialem Fabie przez 2 lata jako I wlasciciel autko fajne wizualnie, jazda super awaryjnos na najwyzszym poziomie a serwisy tak samo jak awaryjnosc. Dlatego byla to moja pierwsza i ostatnia "Szkoda". Porownujac Fabie i Cari to w Cari w ciagu blisko 70 tys bylo wymieniane filtry olej i swiece w Fabi natomiast olej filtry lozyska kol przednich swiece przewody laczniki stabilizatora x2, tylna szyba x4, wlacznik awaryjnych, uszczelnianie auta bo nabieralo wody x4 jakies gumy w zawieszeniu nie pamietam jakie bo piszczalo jakbym walil z rozpedu w kraweznik, lakierowanie tylnej klaby bo lakier spier.... jak tyle razy wymieniali szybe zacinajace sie zamki, parujacy plyn chlodniczy w ilosci 1l tygodniowo jest jeszcze pare rzeczy ale mysle ze tyle wystarczy. Niemniej jednak jazda tym autem to przyjemnosc na sluzbowe nadaje sie jak najbardziej bo nie martwisz sie o koszta prywatnie odradzam.
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2005, 23:09   

pierwsze fabie takie były.
ja mam doświadczenia tylko z octavią, służy dobrze mojemu znajomemu - kupił z przebiegiem 150 tysięcy, nakręcił 200 i jedyne co zmienia to klocki i olej jak mu się przypomni. silnik 1.9 TDi.
a - i raz turbine dawał do regeneracji

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2005, 10:22   

shovel napisał/a:
pierwsze fabie takie były.

Może.... Ale serwisy Skody to pomyłka totalna... Takich wciskaczy kitu na bezczela to nigdzie nie widziałem. Nawet u panów Heniów robiących mi 126p :-)

Pzdrw.

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 16-12-2005, 20:13   

tak prawde mowiac to mialem kupic honde (uwialbiam ta marke) ale po drodze trafila sie cari i tu jestem :D (nie zaluje, wrecz przeciwnie, jestem szczesliwy, chocby dlatego ze poznalem ta paczke) i honda troche odeszla na dalszy plan, poza tym przestali sie juz martwic o klientow "wolejacych szybciejsze auta" :( , nowa preluda juz chyba nikogo nie rajcuje, integra tez jakos tak odchodzi w niepamiec.... w kazdym badz razie jakbym mial komus cos polecac to (po Mitsu oczywiscie) to tylko honda :D

KazPL
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2006, 16:50   

I tak wszystko zależy od tego czy dany model jest wadliwy czy nie. Są samochody co w statystykach są gorsze, ale dany egzemplarz jest super i tylko powinniśmy się cieszyć, że właśnie my go mamy. Jesli wkładamy w samochód serce, dbamy o niego i jeździmy zgodnie z przeznaczeniem to napewno w jakimś stopniu będzie mniej awaryjny.
Podsumowując :
albo trafisz na egzemplarz co się sypie albo nie, to życiowa ruletka

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 29-01-2006, 22:22   Nowy Civic

Zajrzałem dziś z ciekawości na www.honda.pl a tam --> nowy Civic 2006. Nie będę wklejał zdjęć bo kto chce to sobie zajrzy. Całkiem ciekawy kształt, może trochę zbyt ekstrawagancki z przodu. Wyposażenie chyba dość bogate. Oferta silnikowa: 1.4, chyba ciekawa propozycja 1.8 benzyna (brak pośredniego 1.6) i na koniec 2.2 i-CTDI. Tylko kto to kupi za takie pieniądze (80 tys pln za tego dieselka).
Jakie Wasze opinie :?:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 30-01-2006, 00:14   

Całkiem fajne autko chociaż przód akurat nie bardzo mi odpowiada - kwestia przyzwyczajenia.
A na pytanie kto to kupi odpowiem tak: prawie wszyscy producenci przeginają pałę z cenami nowych kompaktów - wystarczy popatrzeć na ceny Astry 3, Golfa itp. A jednak ktoś to kupuje. Szczerze to gdybym miał wybierać np. między Astrą 3 a takim Civiciem to wybrałbym Civica nawet gdyby był odrobinę droższy.

Karwoś 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-01-2006, 18:13   

Szczerze mówiąc to ten starszy Civik był o wiele ładniejszy - szczególnie w wydaniu Si a na pewno w wydaniu Type-R. Ten nowy jakoś nie przypadł mi do gustu. Oczywiście mówię o wersji 3D. Pięiodrzwiowe zbytnio mi sie nie podobają.

KazPL
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2006, 20:27   

Nowy, to może dlatego troche trudniej go polubić, ale coś w tym jest że nie rzuca na kolana. Widać, że robiony dla US.
:) Mi się podobał Cywil z lat 90 jeszcze z tymi podłużnymi światłami, ale jak to mówią - rzecz gustu.

Patrol
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2006, 20:41   

sla napisał/a:
Bartek napisał/a:
Ad. 1 patrz ad. 2
Ad. 2 - Toyota, Nissan (wieksza kupa nie jezdzilem niz Nissan montowany w UK), Rover - 5 aut z pierwszej dziesiatki ma montownie w UK
Marki te mają również montownie w innych krajach np.Turcji,Słowacji ,więc nie jest to dla mnie żaden argument.Wielka Brytania jest krajem wysoko uprzemysłowionym i nie jest to winą,że produkuje się tam wiele marek samochodów.

Ale prawdą jest, że jakość wykonania pracy przez angoli ma się nijak do tego co zrobiłby japoniec.... Jakość wykonania dwóch tych samych samochodów z czego jeden przyjechał z UK a drugi z JPN widać GOŁYM OKIEM!!!

Karwoś 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-01-2006, 20:51   

Fakt - każdy samochód z UK jest złożony jakby był od razu do wyrzucenia. Znajomy mechanik kupił Vectrę w UK i ją rozłożył żeby samemu złożyć żeby było ładniej. A najładniej wygląda honda Civic coupe - ten dostępny w USA.

Odpowiedz do tematu