[II 2.0 DID] Zakup Outlandera. |
Autor |
Wiadomość |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-04-2011, 07:52
|
|
|
Muciek napisał/a: | Gwarancja - jeśli samemu się zamontuje, to czy traci się gwarancję?
- Jaki jest czas zakładania i problem dla osób powiedzmy średniozaawansowanych w takich rzeczach?
- Czy 1701N jest Plug and Play i wszystko powinno działać elegancko? |
- nie tracisz gwarancji montując stację samemu chinole maja to w nosie kto ją zamontuje.Gwarancja jest tu rzeczą bardzo wirtualna ponieważ koszt odesłania na naprawę do HK to jakieś 60 % ceny zakupu.
- z sama stacja nie ma najmniejszego problemu czas założenia to jakieś 2 godzinki , o podłączeniu kamery musisz mieć trochę pojęcia potrzeba jest przeciągnąć kabel przez cały samochód od stacji do klapy bagażnika.
- wszystko jest Plug and Play
- przy zamawianiu w Rofaudio zwróć uwagę czy stacja ma działać z ROCFORDEM czy bez jest to bardzo ważne.
- co do LEDów koledzy w większości montują Philipsa i ładnie wyglądają z podłączenie też nie ma najmniejszych problemów.Trzeba tylko po tym zabiegu podjechać do ASO i zdjąć tryb Skandynawki żeby prawidłowo wszystko działało. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 02-04-2011, 08:43
|
|
|
Muciek napisał/a: |
2. LED'y tutaj już można powiedzieć, że bardziej na TAK i teraz pytania:
- Jakie? Może jakieś linki itp. - optymalnie i ładnie.
- Czy w po lifcie można podłączyć bez problemu i będą ładnie wyglądać?
|
Wrzuć fotki jak zamontujesz, sam ciekawy jestem |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 896 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 02-04-2011, 11:17
|
|
|
DJ Fazi napisał/a: | Muciek napisał/a: |
2. LED'y tutaj już można powiedzieć, że bardziej na TAK i teraz pytania:
- Jakie? Może jakieś linki itp. - optymalnie i ładnie.
- Czy w po lifcie można podłączyć bez problemu i będą ładnie wyglądać?
|
Wrzuć fotki jak zamontujesz, sam ciekawy jestem |
No właśnie ja widziałem przy okazji oglądania zderzaków do Outka na allegro, że jak się zamówi auto do produkcji i już się wtedy powie, że chce się LED'y to w Glonojadach tam na dole w tych kratkach już są specjalne miejsca na LED'y - takie prostokąciki, wkładasz po prostu i podłączasz, no ale myślę, że bez tego nie będzie jakiegoś większego problemu aby to zamontować.
13zbyszek13 napisał/a: | Muciek napisał/a: | Gwarancja - jeśli samemu się zamontuje, to czy traci się gwarancję?
- Jaki jest czas zakładania i problem dla osób powiedzmy średniozaawansowanych w takich rzeczach?
- Czy 1701N jest Plug and Play i wszystko powinno działać elegancko? |
- nie tracisz gwarancji montując stację samemu chinole maja to w nosie kto ją zamontuje.Gwarancja jest tu rzeczą bardzo wirtualna ponieważ koszt odesłania na naprawę do HK to jakieś 60 % ceny zakupu.
- z sama stacja nie ma najmniejszego problemu czas założenia to jakieś 2 godzinki , o podłączeniu kamery musisz mieć trochę pojęcia potrzeba jest przeciągnąć kabel przez cały samochód od stacji do klapy bagażnika. |
Dobra to o gwarancji na ROF'a już wiem, jednym słowem nie ma co zgłaszać na gwarancji .
A co jeśli chodzi o gwarancję na auto? Bo tata powiedział, że ma napisane w umowie gwarancyjne, że wszystkie przeróbki dotyczące samochodu muszą być wykonywane w serwisie, bo inaczej ... koniec. Czy to prawda? Chociaż jeszcze pewnie tata popyta jak się bardziej zainteresuje tematem.
A z tym kablem do kamery cofania to jest duży kłopot, trzeba dużo rzeczy tam ściągnąć, żeby kabel poszedł w niewidocznym miejscu, czy wcale nie? Bo raczej tym to już mechanik, kolega taty się zajmie.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 02-04-2011, 12:26
|
|
|
Muciek napisał/a: | ja widziałem przy okazji oglądania zderzaków do Outka na allegro, że jak się zamówi auto do produkcji i już się wtedy powie, że chce się LED'y to w Glonojadach tam na dole w tych kratkach już są specjalne miejsca na LED'y - takie prostokąciki, wkładasz po prostu i podłączasz, no ale myślę, że bez tego nie będzie jakiegoś większego problemu aby to zamontować. | Bzdura.... Kupując LED-y oryginalne jako akcesorium dostajesz całe nowe zaślepki z wbudowanymi LED:ami. Wyjmujesz te co sa w aucie i podmieniasz nowymi. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 02-04-2011, 12:30
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Muciek napisał/a: | ja widziałem przy okazji oglądania zderzaków do Outka na allegro, że jak się zamówi auto do produkcji i już się wtedy powie, że chce się LED'y to w Glonojadach tam na dole w tych kratkach już są specjalne miejsca na LED'y - takie prostokąciki, wkładasz po prostu i podłączasz, no ale myślę, że bez tego nie będzie jakiegoś większego problemu aby to zamontować. | Bzdura.... Kupując LED-y oryginalne jako akcesorium dostajesz całe nowe zaślepki z wbudowanymi LED:ami. Wyjmujesz te co sa w aucie i podmieniasz nowymi. |
A to fajnie, czyli można takie kupić prawdopodobnie - poszukam.
A ktoś wie jak jest z tą gwarancją na auto? |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 02-04-2011, 14:16
|
|
|
Muciek napisał/a: |
Ktoś już chyba pisał o tym na forum, nie tracisz gwarancji ponieważ montaż chińczyka nie jest przeróbką. Zawsze możesz go wypiąć, zamontować RF i będzie działać. Było chyba nawet jakieś pismo z MMC w tej sprawie. Proponuję przeczytać najdłuższy wątek |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 02-04-2011, 14:24
|
|
|
DJ Fazi napisał/a: | Muciek napisał/a: |
Ktoś już chyba pisał o tym na forum, nie tracisz gwarancji ponieważ montaż chińczyka nie jest przeróbką. Zawsze możesz go wypiąć, zamontować RF i będzie działać. Było chyba nawet jakieś pismo z MMC w tej sprawie. Proponuję przeczytać najdłuższy wątek |
No właśnie tak się zabieram do niego i zabieram i jestem coś koło 10 strony, jeszcze tylko 107 przede mną |
|
|
|
 |
small
Forumowicz
Auto: misiek
|
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 02-04-2011, 19:44
|
|
|
Całkiem, całkiem tylko szkoda, że nie ma Phillipsa, a jednak lepiej mieć sprawdzone |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 03-04-2011, 07:53
|
|
|
Co to jest ?
28-letni LED Zestaw Smoke pochyłe 200x26x30mm
Homologacja E6
nr kat. SY SL200S
A gdzie jest homologacja że są to światła do jazdy dziennej DRL ? |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 03-04-2011, 21:12
|
|
|
mitsu00, mówiłeś, że masz preparaty do skóry z tego linku: LINK. Chciałbym się zapytać jeszcze na ile i przy jak częstym używaniu starczają ci te dwie buteleczki po 250ml?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 03-04-2011, 21:17
|
|
|
Muciek napisał/a: | mitsu00, mówiłeś, że masz preparaty do skóry z tego linku: LINK. Chciałbym się zapytać jeszcze na ile i przy jak częstym używaniu starczają ci te dwie buteleczki po 250ml?
Pozdrawiam. | Conditioner stosujesz co 2-gi miesiąc. Cleaner tak często jak potrzeba żeby skórka była czysta. A starczą na długo. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 03-04-2011, 21:28
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Muciek napisał/a: | mitsu00, mówiłeś, że masz preparaty do skóry z tego linku: LINK. Chciałbym się zapytać jeszcze na ile i przy jak częstym używaniu starczają ci te dwie buteleczki po 250ml?
Pozdrawiam. | Conditioner stosujesz co 2-gi miesiąc. Cleaner tak często jak potrzeba żeby skórka była czysta. A starczą na długo. |
Dzięki, czyli ten Cleaner w zależności od brudu, a ten Conditioner to jednorazowo ile schodzi z buteleczki? Bo bez wody widziałem, że się używa to pewnie dużo jak na wszystkie siedzenia w aucie... |
|
|
|
 |
|