KUPIE outlandera |
Autor |
Wiadomość |
Grzesq
Forumowicz

Auto: Ford Mondeo MK4 2.0 TDCI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lut 2010 Posty: 290 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-04-2012, 00:00
|
|
|
Bulbo napisał/a: | Ale taka x3 bedzie z 2008 roku |
Za ile ?? |
|
|
|
 |
bruce
Nowy Forumowicz
Auto: clio
|
Wysłany: 16-04-2012, 23:20
|
|
|
Witam
Prześwietlałem tego outka. W serwisie stwierdzili ze polecają. Ze wszystko Oki. Cos tam jest z tylnymi tarczami delikatnie zdeformowane do frezowania żadnych wycieków nie zaobserwowali. Nigdzie nie był bity. Oglądałem go od spodu wygląda wszystko Oki. Zdziwiła mnie jedna rzecz przy po zdjęciu plastikowej osłony przy rurze dolotowej od turbo był taki tłusty osad wyglądało jak wyciek serwisant mówił ze to normalne ze to nie jest żaden wyciek czy tak faktycznie jest? Czy u was wyglądało to podobnie?.
Co do X3 nie za bardzo mi się podoba trochę martwią mnie opinie użytkowników o awaryjności outlanderów wie sam już nie wiem czy się pakować w ta przygodę. Jesteście zadowoleni ze swoich outlanderów czy po czasie majach doświadczenia z outkiem kupili byście jeszcze raz? |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 17-04-2012, 09:41
|
|
|
Kolego jak ja czytałem forum przed kupnem outka to też o mało co bym nie zmienił swoich zainteresowań na inny samochód .Na forum często piszą ludzie którzy mają problem z autem tych co nie mają żadko tu uświadzysz.Sam musisz zdecydować ,czy potrzebny ci sam.z wielkim bagażnikiem lub 7 miejscowy,z napędem 4x4,zaieszony na 17cm,z kołami 18c.z silnikiem diesla od vw który ma różne opinie ,ale b.mało pali ,z dobrym wyposażeniem o najładnieszym wyglądzie (SUV)i do niedawna najlepiej sie sprzedającym w Polsce,który mało traci na wartośći.Ja zdecydowałem 2 lata temu i jestem b.zadowolony .co tyczy plamy oleju to ja nic nie mam,za teaką kasę to tarcze powinny być nowe+klocki. |
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 17-04-2012, 10:40
|
|
|
bruce napisał/a: | trochę martwią mnie opinie użytkowników o awaryjności outlanderów wie sam już nie wiem czy się pakować w ta przygodę. Jesteście zadowoleni ze swoich outlanderów czy po czasie majach doświadczenia z outkiem kupili byście jeszcze raz? | 1. Jak trafisz - bywają egzemplarze, które psują się na potęgę, co przy trudnościach w egzekwowaniu gwarancji bywa dużym problemem. Są egzemplarze (jak np. mój) które są nudne - paliwo i przeglądy. Wszystkie niestety mają szybko zużywające się części eksploatacyjne - nie zawsze z dostępem do zamienników. Nie powinno być osadu oleju na rurze dolotowej 2. Nie kupię ponownie Outlandera - nie widziałem żadnej osoby na forum, która by to zrobiła, ale to więcej ma wspólnego z jakością obsługi niż z jakością samochodu. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
small
Forumowicz
Auto: misiek
|
Wysłany: 17-04-2012, 11:01
|
|
|
Hmm, a ja pewnie bym kupił kolejnego outlandera, gdyż mój jest jak poprzednika bardzo nudnym egzemplarzem- nic się nie dzieje i oby tak dalej. Pewnie kupiłbym kolejnego outlandera, ale na pewno nie w tegorocznej odsłonie, może poczekam na outlandera IV. A ty Bruce kup to auto jak ci się podoba, jeśli widzisz więcej zalet niż wad, jeśli samochód odpowiada Twoim potrzebom. Każdy samochód się psuje- nawet te klasy premium!!!! Jak wejdziesz na forum mercedesa, bmw czy audi i poczytasz trochę to się zmarszczysz. Znajomy już 3 razy pakował w swoje Q7 przeszło 10000zł na naprawy- ten ma dopiero problem |
|
|
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 17-04-2012, 14:01
|
|
|
A autka się psują bo producenci zmądrzeli i celowo postarzają produkty. Czasy DAS AUTO GOLF III odeszły bezpowrotnie. Chcesz auto na wieki kup Golfa III a jak nie to bierz cokolwiek tylko nie DEawo, Kia czy HUNDAJ czy jak to się tam pisze bo to już bez znaczenia. |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

|
Wysłany: 17-04-2012, 14:35
|
|
|
Dwóch mioch kolegów jak zobaczyli mojego outka ,kupili też dla siebie .jeden kupił używkę(07r) 3,0 ze stanów ,a jeden nówkę 2,0diesel.Obaj mają po 1,5 roku i zero problemów oczywiście nie ma ich na forum |
|
 |
emil_d
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0DID Intense+ 2010
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2011 Posty: 248 Skąd: Stare Babice
|
Wysłany: 17-04-2012, 18:22
|
|
|
Ja też odpukać na razie bez problemów - autko 2010 2.0DID - jak pisałem już na tym forum za tą kasę towar wart zakupu. Do czasu kiedy nie wyasfaltują mi drogi nie zrezygnuję z Outlandera |
|
|
|
 |
borsak1
|
Wysłany: 18-04-2012, 07:53
|
|
|
emil_d napisał/a: | Do czasu kiedy nie wyasfaltują mi drogi nie zrezygnuję z Outlandera | tak tylko z ciekawości zerknąłem na region oczywiście Wawa tak rozwiniętego miasta ze świeczką szukać. |
|
|
|
 |
emil_d
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0DID Intense+ 2010
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2011 Posty: 248 Skąd: Stare Babice
|
Wysłany: 18-04-2012, 09:19
|
|
|
borsak1 napisał/a: | emil_d napisał/a: | Do czasu kiedy nie wyasfaltują mi drogi nie zrezygnuję z Outlandera | tak tylko z ciekawości zerknąłem na region oczywiście Wawa tak rozwiniętego miasta ze świeczką szukać. |
Dokładnie pod Wawą Stare Babice |
|
|
|
 |
borsak1
|
Wysłany: 18-04-2012, 11:12
|
|
|
emil_d napisał/a: | borsak1 napisał/a: | emil_d napisał/a: | Do czasu kiedy nie wyasfaltują mi drogi nie zrezygnuję z Outlandera | tak tylko z ciekawości zerknąłem na region oczywiście Wawa tak rozwiniętego miasta ze świeczką szukać. |
Dokładnie pod Wawą Stare Babice |
Czy wsód czy zachód pólnoc czy też południe wszedzie BIDA aż piszczy weźmy sam rembertów główna ulica OK odjedź ze 300 metrów w bok żal.pl tyle w komentarzu. Dobrym przykładem są tzw. włochy póki były osobno jakoś się rozwijały teraz już tylko mało powiedzieć że stoją w miejscu one się cofają. Dobra robi się OT sorka. |
|
|
|
 |
bruce
Nowy Forumowicz
Auto: clio
|
Wysłany: 01-05-2012, 23:49
|
|
|
Witam mam sprawę do użytkowników.Czy może mi ktoś podać wysokość bagażnika(od podłogi do podsufitki)Dzięki.pozdrawiam |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

|
Wysłany: 02-05-2012, 18:24
|
|
|
Równo 1m za małą zwężką klapy |
|
 |
kaammyyk
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
|
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

|
Wysłany: 15-05-2012, 12:34
|
|
|
Wygląda przyzwoicie .Przebieg duży (mój 20007r 92 tyś) ale widać że jest CB to latał w trasy .Cena adekwatna do przebiegu który możesz sprawdzić choć nie do końca bo można kręcić między przeglądami co u nas często się zdaża.Dziwne ze auto stało pół roku ,wydaję mi się to nie możliwe ,albo jeżdził diler albo było uszkodzone i nie mogło być sprzedane.Pamiętaj że gościu odliczył sobie vat ,auto cięŻarowe a nie ma kraty każdy policjant wli mandat a do tego jesze może powiadomić US i .hak łatwo sprzwdzić czy był używany ,popatrz na głowkę jak ma jeszcze farbę to OK .dziwna sprawa z tą grzałką gość ma garaż żimy nie te co w kanadzie może być tylko taka fanaberja |
|
 |
|