|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Okres próbny dla nowych kierowców |
Autor |
Wiadomość |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2006, 10:03
|
|
|
Ale gadasz bzdury Gość, z takim podejściem to nic, tylko dobrowolnie oddać prawo jazdy... |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 10-03-2006, 10:14
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Ale gadasz bzdury Gość, z takim podejściem to nic, tylko dobrowolnie oddać prawo jazdy... |
A czemu teraz do mnie pijesz??? Non capisco... |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2006, 10:20
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Ale gadasz bzdury Gość, z takim podejściem to nic, tylko dobrowolnie oddać prawo jazdy... |
wow czasem pisze/gadam jakies bzdury ale tak z gruszki ni z pietruszki to nie wiem o co biega |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 10-03-2006, 10:21
|
|
|
No dobra - kapuję - z YOU się znowu bawią... |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 10-03-2006, 10:26
|
|
|
Fido__, zabiję, zamorduję a potem nakrzyczę
Żeś mnie zestresował. |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2006, 10:28
|
|
|
Jackie napisał/a: | Fido__, zabiję, zamorduję a potem nakrzyczę
Żeś mnie zestresował. |
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich z okazji dnia mężczyzny Facet potrzebuje trochę emocji |
|
|
|
 |
CichyTom [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2006, 11:02
|
|
|
słyszysz Arturro, dzień mężczyzny, to gdzie kwiaty?
bo moje dla Ciebie koza mi zjadła
żeby nie było że OT, to:
jestem przeciwny okresom próbnym dla kierowców, ale jak najbardziej za okresem próbnym dla sprawców wypadków |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2006, 11:51
|
|
|
W sumie fajna metoda na kończenie dyskusji w wątku, ale zdraź mi tajemnicę (bom stosunkowo leworęczny jeśli chodzi o te sprawy), czy jak TY bedziesz pisał to w "okienku" pojawi się Fido?
Pzdrw. |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2006, 11:54
|
|
|
Robert Bryl napisał/a: | Fido__ napisał/a: | Ale gadasz bzdury Gość, z takim podejściem to nic, tylko dobrowolnie oddać prawo jazdy... |
W sumie fajna metoda na kończenie dyskusji w wątku, ale zdraź mi tajemnicę (bom stosunkowo leworęczny jeśli chodzi o te sprawy), czy jak TY bedziesz pisał to w "okienku" pojawi się Fido?
Pzdrw. |
Oczywiście. W tym wypadku z mojego punktu widzenia widać jakbym gadał sam do siebie |
|
|
|
 |
CichyTom [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2006, 11:54
|
|
|
w okienku zawsze pojawia się Fido
na zmianę z misiem
|
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2006, 11:59
|
|
|
CichyTom napisał/a: | w okienku zawsze pojawia się Fido
na zmianę z misiem
|
jak szafę otwierasz, to też... |
|
|
|
 |
CichyTom [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2006, 12:02
|
|
|
ale z szafy to chyba jednocześnie z misiorkiem ... |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 10-03-2006, 19:05
|
|
|
Boże ale żeście się uczepili - dla mnie to każdy może jeżdzić jak mu się podoba dopóki mi krzywdy nie zrobi. A z tym kłamaniem jak ktoś mówi że NIGDY nie łamie przepisów - jeżeli ktoś kiedyś jechał w terenie zabudowanym gdzie ustawiono np 70 (ograniczenie) - przyśpiesza do 70 i widzi że jest jakieś małe skrzyżowanie (znak stoi oczywiście)- zwalnia do 50 żeby za 10 metrów (jak znowu stoi 70) przyśpieszyć??W takie zwalnianie wątpię - nawet policjańci nie zwalniają bo to po prostu nie logiczne nawet wg nich - ale taki jest przepis - każde skrzyżowanie (na tym samym poziomie) odwołuje każde ograniczenie.
To tylko przykład ale wątpię czy są ludzie którzy nigdy nie złamali żadnego przepisu - czasami łamie się pewne przepisy nawet o tym nie wiedząc: 2 przykład - ktoś skęca w prawo z prawego pasa ( jest jeszcze środkowy i lewy) i żeby nie złamać przepisu trzeba zwalniać na lewym i prawym żeby nie wyprzedzić tego który skęca - takie przepisy - na skrzyżowaniu wyprzedzać nie wolno nawet jak ten ktoś ma włączony kierunkowskaz - są to przykłady z kuriera albo wyborczej ( nie pamiętam) przytoczone przez policję - nikt nawet o tym nie myśli o tym że łamie jakiś przepis - ale wg kodeksu - łamie.
Ale dla mnie to nie robi różnicy bo co mnie to interesuje - jak jedzie z głową, płynnie bez niespodziewanych niespodzianek typu: szukanie w czasie jazdy telefonu pod fotelem, malowanie się, jedzeniem hamburgera czy zdejmowanie kurtki ( bo i takie rzeczy widziałem to mogą i łamać przepisy.
A jak kogoś bulwersuje każde złamanie przepisów to niech się przekwalifikuje pójdzie do drogówki i 24h na dobę wyszukuje tych co łamią.
A co myślicie o patrolach nieoznakowanych którzy czasami osiągają zawrotne prędkości chcąc kogoś dogonić - to że mają 200 konne mondeo i są z policji to nie znaczy że jadą bezpiecznie dla innych użytkowników dróg. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2006, 21:59
|
|
|
heh, jesli chodzi o glowna przyczyne wypadkow to ja bym to zobrazowal w taki sposob
byliscie Panowie na lodowisku?? sa tam ludzie ktorzy swietnie jezdza na lyzwach i tacy
ktorzy jezdza sobie z boku, opierajac sie o bande staraja nie obic sobie pup. niby wszystko
ok, ale dlaczego czasami ktos sie z kims zderzy?? Ci ktorzy jezdza swietnie sa w stanie
ominac wszystkich, ale jadac za szybko powoduja poploch wsrod jadacych rowno, ktos
sie zahwieje - zacznie machac lapami i przewroci 3 kolejne osoby w tym jezdzacego dobrze.
tak samo jest na drogach - gdyby wszyscy jezdzili rowno - czytaj dobrzy 130kmh a slabi
80kmh a sytuacje bylyby w pelni do przewidzenia to nie byloby wypadkow! ale tak nie jest.
ktos sie zestresuje, czegos nie zauwazy, przysnie i dupa - nie ulatwi tym z naprzeciwka
wyprzedzania i wypadek murowany.
grunt to rozwaga i rozsadek
pozdrowka |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2006, 10:24
|
|
|
adams12 napisał/a: | heh, jesli chodzi o glowna przyczyne wypadkow to ja bym to zobrazowal w taki sposob
byliscie Panowie na lodowisku?? |
Super przykład! Mogę go używać czasami? |
|
|
|
 |
|
|