Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Okres próbny dla nowych kierowców
Autor Wiadomość
Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2006, 10:03   

Ale gadasz bzdury Gość, z takim podejściem to nic, tylko dobrowolnie oddać prawo jazdy... :twisted: :twisted:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-03-2006, 10:14   

Fido__ napisał/a:
Ale gadasz bzdury Gość, z takim podejściem to nic, tylko dobrowolnie oddać prawo jazdy... :twisted: :twisted:

A czemu teraz do mnie pijesz??? Non capisco...

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2006, 10:20   

Fido__ napisał/a:

wow czasem pisze/gadam jakies bzdury ale tak z gruszki ni z pietruszki to nie wiem o co biega :shock:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 10-03-2006, 10:21   

No dobra - kapuję - z YOU się znowu bawią...

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 10-03-2006, 10:26   

Fido__, zabiję, zamorduję a potem nakrzyczę ;)
Żeś mnie zestresował.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2006, 10:28   

Jackie napisał/a:
Fido__, zabiję, zamorduję a potem nakrzyczę ;)
Żeś mnie zestresował.

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich z okazji dnia mężczyzny :-) Facet potrzebuje trochę emocji :mrgreen: :mrgreen:

CichyTom
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2006, 11:02   

słyszysz Arturro, dzień mężczyzny, to gdzie kwiaty? :lol:
bo moje dla Ciebie koza mi zjadła

żeby nie było że OT, to:
jestem przeciwny okresom próbnym dla kierowców, ale jak najbardziej za okresem próbnym dla sprawców wypadków

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2006, 11:51   

Fido__ napisał/a:

W sumie fajna metoda na kończenie dyskusji w wątku, ale zdraź mi tajemnicę (bom stosunkowo leworęczny jeśli chodzi o te sprawy), czy jak TY bedziesz pisał to w "okienku" pojawi się Fido?

Pzdrw.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2006, 11:54   

Robert Bryl napisał/a:
Fido__ napisał/a:

W sumie fajna metoda na kończenie dyskusji w wątku, ale zdraź mi tajemnicę (bom stosunkowo leworęczny jeśli chodzi o te sprawy), czy jak TY bedziesz pisał to w "okienku" pojawi się Fido?

Pzdrw.

Oczywiście. W tym wypadku z mojego punktu widzenia widać jakbym gadał sam do siebie :-)

CichyTom
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2006, 11:54   

w okienku zawsze pojawia się Fido
na zmianę z misiem
:lol:

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2006, 11:59   

CichyTom napisał/a:
w okienku zawsze pojawia się Fido
na zmianę z misiem
:lol:

jak szafę otwierasz, to też... 8) 8)

CichyTom
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2006, 12:02   

ale z szafy to chyba jednocześnie z misiorkiem ... :lol:

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 10-03-2006, 19:05   

Boże ale żeście się uczepili - dla mnie to każdy może jeżdzić jak mu się podoba dopóki mi krzywdy nie zrobi. A z tym kłamaniem jak ktoś mówi że NIGDY nie łamie przepisów - jeżeli ktoś kiedyś jechał w terenie zabudowanym gdzie ustawiono np 70 (ograniczenie) - przyśpiesza do 70 i widzi że jest jakieś małe skrzyżowanie (znak stoi oczywiście)- zwalnia do 50 żeby za 10 metrów (jak znowu stoi 70) przyśpieszyć??W takie zwalnianie wątpię - nawet policjańci nie zwalniają bo to po prostu nie logiczne nawet wg nich - ale taki jest przepis - każde skrzyżowanie (na tym samym poziomie) odwołuje każde ograniczenie.

To tylko przykład ale wątpię czy są ludzie którzy nigdy nie złamali żadnego przepisu - czasami łamie się pewne przepisy nawet o tym nie wiedząc: 2 przykład - ktoś skęca w prawo z prawego pasa ( jest jeszcze środkowy i lewy) i żeby nie złamać przepisu trzeba zwalniać na lewym i prawym żeby nie wyprzedzić tego który skęca - takie przepisy - na skrzyżowaniu wyprzedzać nie wolno nawet jak ten ktoś ma włączony kierunkowskaz - są to przykłady z kuriera albo wyborczej ( nie pamiętam) przytoczone przez policję - nikt nawet o tym nie myśli o tym że łamie jakiś przepis - ale wg kodeksu - łamie.

Ale dla mnie to nie robi różnicy bo co mnie to interesuje - jak jedzie z głową, płynnie bez niespodziewanych niespodzianek typu: szukanie w czasie jazdy telefonu pod fotelem, malowanie się, jedzeniem hamburgera czy zdejmowanie kurtki ( bo i takie rzeczy widziałem to mogą i łamać przepisy.

A jak kogoś bulwersuje każde złamanie przepisów to niech się przekwalifikuje pójdzie do drogówki i 24h na dobę wyszukuje tych co łamią.

A co myślicie o patrolach nieoznakowanych którzy czasami osiągają zawrotne prędkości chcąc kogoś dogonić - to że mają 200 konne mondeo i są z policji to nie znaczy że jadą bezpiecznie dla innych użytkowników dróg.

Czas może na Space Stara dla żony?

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2006, 21:59   

heh, jesli chodzi o glowna przyczyne wypadkow to ja bym to zobrazowal w taki sposob
byliscie Panowie na lodowisku?? sa tam ludzie ktorzy swietnie jezdza na lyzwach i tacy
ktorzy jezdza sobie z boku, opierajac sie o bande staraja nie obic sobie pup. niby wszystko
ok, ale dlaczego czasami ktos sie z kims zderzy?? Ci ktorzy jezdza swietnie sa w stanie
ominac wszystkich, ale jadac za szybko powoduja poploch wsrod jadacych rowno, ktos
sie zahwieje - zacznie machac lapami i przewroci 3 kolejne osoby w tym jezdzacego dobrze.
tak samo jest na drogach - gdyby wszyscy jezdzili rowno - czytaj dobrzy 130kmh a slabi
80kmh a sytuacje bylyby w pelni do przewidzenia to nie byloby wypadkow! ale tak nie jest.
ktos sie zestresuje, czegos nie zauwazy, przysnie i dupa - nie ulatwi tym z naprzeciwka
wyprzedzania i wypadek murowany.

grunt to rozwaga i rozsadek

pozdrowka

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2006, 10:24   

adams12 napisał/a:
heh, jesli chodzi o glowna przyczyne wypadkow to ja bym to zobrazowal w taki sposob
byliscie Panowie na lodowisku??

Super przykład! Mogę go używać czasami?

Odpowiedz do tematu