L200 2009 Facelifting |
Autor |
Wiadomość |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-07-2009, 12:16
|
|
|
resory, PENL, te same kiepskie fotele i ograniczona widocznosc do tylu dzieki podniesionej burcie to charakterystyka Elki z makijazem
ale lusterka sie skladaja |
_________________ nam |
|
|
|
 |
tomekk002
Nowy Forumowicz

Auto: L200 '09
|
Wysłany: 07-07-2009, 09:33
|
|
|
Nie zgodzę się co do foteli. Jak dla mnie są one bardzo wygodne i spokojnie można na nich posiedzieć
Co do ograniczonej widoczności to mogę powiedzieć, że bardziej niż podniesiona burta przeszkadza hardtop, ale to już nie jest raczej wina makijażu
No i może wykażę się ignorancją, ale co to takiego PENL? |
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 07-07-2009, 10:24
|
|
|
namotore, jedno słowo o PENL... pasek!!!
A tak BTW to namotore i kilku innym właścicielom L200... krzywo stoi...
i koniec rozmowy o PENL!!!
pozdrowienia w tak pięknych okolicznościach przyrody... |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
słoń [Usunięty]
|
Wysłany: 07-07-2009, 19:15
|
|
|
tomekk002 napisał/a: | No i może wykażę się ignorancją, ale co to takiego PENL? | -ccciiiiiiiiiiiii. temat TABU. |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

|
Wysłany: 08-07-2009, 06:53
|
|
|
pisze na temat, "nowy" model przejal najwieksze wady poprzednika. Straszcie mnie paskami straszcie, samochodu mi to na pewno nie wyprostuje
pozdrowienia
powiedzialem: zglosilem problem, czekam na pozytywne zakonczenie, na ten czas wstrzymuje sie od konkretow nt. PENL |
_________________ nam |
|
|
|
 |
subek [Usunięty]
|
Wysłany: 09-07-2009, 08:58
|
|
|
Nie wiem czego tak narzekacie wszyscy, kupiliście nie to auto!
Moja elka jeździ upierd... pod same drzwi w błocie i się nie zakopuje, wozi tonę klamotów po autostradzie złoty 50 na liczniku, wczoraj udało mi się nią przeholować 15 tonowy dźwig przez pół miasta (miny przechodniów bezcenne), a teraz uwaga, STOI PROSTO. Nic się w niej nie psuje, komfort i hałas jak na mini ciężarówkę do wożenia gnoju jest moim zdaniem wyśmienity i jakby nie patrzeć bardzo ją lubię i nie mam do niej najmniejszych zastrzeżeń.
Panowie marudzący chyba pomylili salony i zamiast kupić nowego Range Rovera Sporta, wyjechali przez przypadek L200. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-07-2009, 10:47
|
|
|
subek napisał/a: | Panowie marudzący chyba pomylili salony i zamiast kupić nowego Range Rovera Sporta, wyjechali przez przypadek L200. |
Najwyraźniej tak własnie jest - no ale wtedy nie było w salonach Range Rovera z kratką |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Januszl200
Forumowicz Januszl200
Auto: Mitsubishi L200
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 132 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 09-07-2009, 14:57
|
|
|
Trafne spostrzeżenie Subek!
Wszystkiemu winien VAT! Ten podatek popsuł komfort jazdy. |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

|
Wysłany: 09-07-2009, 15:02
|
|
|
moze sie Ela od obciagania dzwigu wyprostowala, musze sprobowac, za 120k pln ciezko RRS nowego kupic. Przepisy sie zmieniaja, ludzie beda teraz omijac pickupy w salonach, ja traktuje doswiadczenie z Ela jako calkiem cenne mimo tych kiczowatych niedorobek i wszystkich wad kwitowanych TTTM. Wszystko zalezy do czego porownamy Elzbiete. Pozdro |
_________________ nam |
|
|
|
 |
subek [Usunięty]
|
Wysłany: 09-07-2009, 16:11
|
|
|
Moja zawsze była prosta Może czasami trzeba jej zdrowo dowalić na pakę i się sama prostuje
Co z tymi przepisami, nie będzie już można VATu odliczać? |
|
|
|
 |
Kibloo

|
Wysłany: 09-07-2009, 21:27
|
|
|
Cytat: | Moja zawsze była prosta Może czasami trzeba jej zdrowo dowalić na pakę i się sama prostuje | u mnie też, zawsze około 150 kg na pace (rekord 1100kg)
Cytat: | Co z tymi przepisami, nie będzie już można VATu odliczać? | bedzie mozna, ale ostatnio po przegranym procesie w Stras.... wracają SC i inne takie pomyłki z kratką, ciężarówki, ich mać...
pozdrawiam wiernych węglarouserów |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-07-2009, 23:10
|
|
|
Nowa "elka" w moich oczach to rewelka
178PS i 400Nm plus wspanialy dzwiek nowej turbiny oraz zapietego wiatraka od chlodnicy sprawia wrazenie jazdy tirem
Wielki pozytyw w porownaniu do poprzednika
aha jeszcze jedno - od swiatel bez wiekszego wysilku Ela jest zawsze pierwsza |
|
|
|
 |
Kibloo

|
Wysłany: 13-07-2009, 09:59
|
|
|
jaceksu25, nie weim jak to jest ale moja chipowana eLzbieta z 2006 roku też ma 403Nm momentu i 167 koni i ryczy tez nieźle, ale jakoś przestało mnie bawić startowanie spod świateł na pełnym gazie... a przy 90-100 km/h silnik ma zdecydowanie przyjemniejszy klang...
hie hie eLżbieta to jednak ciężarówka, a nie bolid...
P.S. czekam na jazdę porównawczą ela przed i po lifcie, w Margo maja mieć demówke za kilka dni...
pozdro |
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-07-2009, 19:13
|
|
|
Kibloo, nowa ela super power zdecydowanie się różni od chipowanej ( zarówno charakterystyką dynamiczną silnika jak i też wprowadzono pewne zmiany konstrukcyjne)
Jestem przeciwnikiem chiptuningu |
|
|
|
 |
Tenere
Forumowicz
Auto: Mitsubishi L200 Hp 2009r
|
Wysłany: 13-07-2009, 21:23
|
|
|
Czekam na odbiór nowej Eli hp, ale na jazdach testowych jeździłem chipowaną (taką jak ma Kibloo)- i muszę przyznać, że brzmiała cudownie. Świszczała basowym tonem aż miło. Nie wiem jak brzmi silnik hp, ale jeśli tak jak te, które były dotychczas to będzie świetnie.
Obecnie ujeżdżam diesla 177 KM (pojemność 2800) i chociaż ciągnie doskonale, brzmienie ma - delikatnie mówiąc - rolnicze |
|
|
|
 |
|