Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Stozek!!! i przyspieszenie!!!!
Autor Wiadomość
arturro
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2006, 14:06   

dylson napisał/a:
I jeszcze jedno jak stwierdziles ze auto gorzej na stozku przyspiesza? Pewnie *cenzura*?

dokladnie, dupa
nie potrzebuje techniki hi-tech zeby stwierdzic ze objezdzaja mnie duzo slabsze auta.
sam powinienes wiedziec ze mierzenie przyszpieszenia "tym" urzadzeniem jest gowno warte, patrz swoj wynik.
caly watek rozbija sie o to ze na stozku auto przyszpiesza szybciej o ulamki sekund ale chyba nie zdajesz sobie sprawy ze na wynik ten moze miec wplyw za dlugie mrugniecie okiem.
reasumujac mierzycie przyszpieszenie niemiarodajnym urzadzeniem po zastosowaniu nic niewartego filtra (w pojedynke) i osiagacie czasy ktorych wynik moze byc uzalezniony od podmuchu wiatru.

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2006, 20:00   

arturro napisał/a:
*cenzura*

Tu bo nie kazdy moze sie domyslec chodzi o du pohamownie.
arturro, moge tylko pogratulowac zdolnosci. Moc tez potrafisz ocenic? Szybciej uwierze w wynik z g-techa niz w czujes odczucia bo komus sie wydaje ze auto jest szybsze/wolniejsze.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2006, 20:40   

dylson a ty nie potrafisz ocenic auta ze jest zamulone, tym bardziej jesli caly czas nim wczesniej jezdziles :?:
no ja niestety tylko moge tobie wspolczuc, tak jak ty mi gratulujesz.

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2006, 20:49   

Zalezy co rozumiesz pod pojeciem zmulenie. Jezeli chodzi o stozek to mowimy tu o wartosciach ok 2-3% co w przypadku colta wynosi ok 3km. Pomijam fakt czy na plus czy minus. Taka roznice bedzie bardzo trudno wyczuc. Powiem nawet ze jest prawie niemozliwe.

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2006, 20:54   

dylson napisał/a:
Zalezy co rozumiesz pod pojeciem zmulenie. Jezeli chodzi o stozek to mowimy tu o wartosciach ok 2-3% co w przypadku colta wynosi ok 3km. Pomijam fakt czy na plus czy minus. Taka roznice bedzie bardzo trudno wyczuc. Powiem nawet ze jest prawie niemozliwe.

a ty ciagle o wartosciach maksymalnych. dupohamownia ma to do tego ze "mowi" jak sie zachowuje auto w calym zakresie obrotow(przebieg momentu i mocy), bo przeciez nie jezdzisz ciagle przy redline. w maksymalnej mocy moze byc roznica 2-3% a juz przy 3000obr np 10KM?

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2006, 21:08   

Dlatego mowilem ze wykres z hamowni by rozwiazal sprawe. Jednak nikt takiego chyba nie posiada, a duzo osob twierdzi ze to nic nie daje a moze nawet zabiera. Tylko skad to wie? A gdybanie ze przy x obrotach moze byc tyle a przy y tyle mija sie troche z celem. Zreszta Kleju sam napisal ze roznicy nie czuje wiec roznice nie powinny byc wieksze jak te 2-3% Ale jego hamownia moze ma jakis defekt i dla tego nie czuje roznicy :wink:

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-12-2006, 23:13   

dylson napisał/a:
...Ale jego hamownia moze ma jakis defekt i dla tego nie czuje roznicy :wink:

moja hamownia to prosta droga, ladna pogoda i g-tech i ostatnio stoper :D roznicy nie czuc tylko tak jak juz pisalem 100 razy, jest roznica w czasie zmierzonym owymi urzadzeniami! choc ktos napisal ze to mogl byc podmuch wiatru :lol: ze bylo lepiej choc mierzylem kazdym razem po 6 razy! Ale tak jak dylson zauwazyl wykres z hamowni przed zalozeniem stozka i po zalozeniu by wszelkie niejasnosci rozwiazal!!! Moze sie ktos skusi?

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2006, 00:04   

Kleju, może stary filtr był brudny, albo Twoje umiejętności wzosły po tylu próbach, albo adrenalina zadziałała. Kto wie.
Powinieneś najpierw sprawdzić licznik. Przy drogach są słupki kilometrowe - sprawdź czas przejazdu - "prawdziwe" 100km/h zajmie dokładnie 36 sekund. Potem pogadamy.

kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2006, 10:38   

Ku***, zamknijcie juz ten watek !
Powtarzacie sie.

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2006, 11:24   

zulu, on nie mierzyl tego stoperem tylko g-techem!!

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 09-12-2006, 12:04   

zulu napisał/a:
Kleju, może stary filtr był brudny, albo Twoje umiejętności wzosły po tylu próbach, albo adrenalina zadziałała. Kto wie.
Powinieneś najpierw sprawdzić licznik. Przy drogach są słupki kilometrowe - sprawdź czas przejazdu - "prawdziwe" 100km/h zajmie dokładnie 36 sekund. Potem pogadamy.

a moze..., a moze tym..., albo..., albo tak..., kto wie..., JA wiem pisalem juz tysiace razy!!!! i co nowa osoba sie wypowie to ma nowy sposob na sprawdzenie tego!!! teraz mam jechac kilometr ze stoperem i zmierzyc czas :lol: moze ktos ma jeszcze jakies pomysly?
kaeres bez takich mi tu 8) daj sie wszystkim wypowiedziec. A moze taki sposob :lol: : wezme wszystkie dane colta, moje pomiary, warunki panujace jakie wtedy byly, firme opon, gdzie zatankowalem, co jadlem na sniadanie itd i zaniose to na swoja polibude do dwoch profesorow!!! jeden co sie zajmuja statystyka matematyczna niech mi obliczy prawdopodobienstwo zaistnienia takiego czasu a drugi co sie zajmuje typowo liczeniem przyspieszen!!! I juz po tej ekspertyzie na pewno bedzie wiadomo :twisted:

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2006, 12:26   

kaeres napisał/a:
Ku***, zamknijcie juz ten watek !
Powtarzacie sie.

moze jakies krople uspokajajace? :mrgreen:

nikt i tak nikogo nie przekona :lol:

[ Dodano: 09-12-2006, 12:27 ]
wedlug programu cartest colt 1.6 113KM osiaga 100km/h w 8.8s a 1/4 mili przejezdza w 16.8s

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 09-12-2006, 12:52   

Cytat:
wedlug programu cartest colt 1.6 113KM osiaga 100km/h w 8.8s a 1/4 mili przejezdza w 16.8s

co to za program??? skad go mozna sciagnac?

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2006, 13:10   

http://www.cartestsoftware.com/

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2006, 21:34   

No widzisz kleju, teraz będziesz mógł przeprowadzić pełną analizę probabilistyczną bez marnowania benzyny.

Odpowiedz do tematu