|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przywitalnia |
Autor |
Wiadomość |
taju20
Nowy Forumowicz
Auto: INTENS+
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-09-2016, 13:56 Przywitalnia
|
|
|
Witam.
Jako nowy, przywitać kolegów,
Jeżdżę od miesiąca i jak na razie jestem zadowolony.
Nigdy nie jeździłem automatem, ale jazda przednia, tak naprawdę, to nie chciało mi się już zmieniać biegów.
Podglądałem was przez około tydzień, zanim się zdecydowałem.
Przerażało mnie spalanie, ale cóż, duże ,musi dużo papu.
Jednak nie jest tag źle, po przejechaniu zbiornika, spalanie wyszło 8,3l.
Testuję drugi zbiornik.
Miałem skodę yeti TDI, przez 6 lat zrobiłem 79000 km i też zdecydowałem się na benzynę.
Uległem trochę sprzedawcy i zakonserwowałem spód.
Niestety nie mam drogi do domu asfaltowej, jeżdżę szutrową drogą, dlatego też podjąłem taka decyzję, mieszkam na wsi. |
|
|
|
 |
sebowy
Forumowicz
Auto: OIII 2.2 4WD
|
Wysłany: 23-09-2016, 18:39
|
|
|
Cześć,
ja tam lubię zmieniać biegi i kupiłem Diesla , ale to w tej chwili bez znaczenia...
dobry wynik w tym spalaniu , powodzenia przy drugim baku i szerokości |
|
|
|
 |
taju20
Nowy Forumowicz
Auto: INTENS+
|
Wysłany: 25-09-2016, 20:28
|
|
|
drugie tankowanie - 8,57 L- 100KM.
Trasa urozmaicona.
Zobaczymy przy trzecim.
Przy trzecim, przelot ponad 200 km autostrada i tu nawet 180 się pokusiłem, średnia prędkość w granicy 130-150.
Wynik podam. |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 25-09-2016, 20:48
|
|
|
Załóż sobie konto na Motostat.pl
http://www.motostat.pl/
dodaj swój pojazd - wtedy możesz wpisywać sobie wszystkie tankowania (oraz inne koszty gdybyś chciał).
Link dodajesz do swojego podpisu, i efekt jest taki, jak u mnie w sygnaturce. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
tankista102
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2015 r.
|
Wysłany: 26-01-2017, 20:57 Nowy forumowicz
|
|
|
Witam,
jestem na tym forum nowy, choć już od roku mam Outlandera (Instyle plus) w wersji diesel z automatem.
Nie eksploatowałem go zbyt intensywnie (<15 tys. km), czego szczerze żałuję , ponieważ dodatkowo używam samochodów służbowych.
Co do uwag po pierwszym roku eksploatacji Outlandera zgadzam się z wszystkim wypowiedziami forumowiczów w temacie roku jego użytkowania - dużo zalet i kilka wad (oświetlenie wewnętrzne, lakier, brak fabrycznych czujników cofania, a dodatkowo multimedia, szczególnie nawigacja, którą uważam za jedną z gorszych spośród samochodów, które używałem ).
Ale nie ma co wybrzydzać.
Jak słusznie ktoś zauważył pewne niedostatki w samochodzie - to duperele.
Mam też możliwość porównania z innymi samochodami (Mercedes ML, BMW X5, Opel Insygnia, a nawet nowa Skoda Superb) i po roku jady Mitsubishi mogę z pełną odpowiedzialnością polecić go innym. W swojej klasie sprzętu, za tą cenę trudno znaleźć coś lepszego...
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
tankista102 |
|
|
|
 |
|
|