Mitsubishi Lancer VII (2009, 1.8, 143KM) - zakup |
Autor |
Wiadomość |
Michal_91
Nowy Forumowicz
Auto: Fiat Punto I (1999)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-12-2016, 23:44 Mitsubishi Lancer VII (2009, 1.8, 143KM) - zakup
|
|
|
Jako że jestem nowy na forum, chciałbym na wstępie serdecznie przywitać wszystkich Forumowiczów!
Teraz pozwolę sobie przejść do tematu... mianowicie od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu nowego auta, budżet jaki chciałbym na ten cel przeznaczyć to ok. 30tys. zł. Od niedawna bardzo zainteresowałem się Lancerami i w zasadzie od tygodnia nie myślę już o innym aucie
Wczoraj natrafiłem na taką oto ofertę Salonu Aut Używanych Papis z Łodzi:
http://otomoto.pl/oferta/...html#687df0d498
Cena brutto przekracza o 3k mój budżet, ale jakoś jestem w stanie to przełknąć...
Jako że niedawno się przeprowadziłem i do ich salonu mam 15 minut spacerem, dzisiaj po pracy udałem się do salonu obejrzeć autko. Poza typowymi śladami użytkowania (np. lekko obtarte lusterka) nic szczególnego nie rzuciło mi się w oczy (oględzinom nie sprzyjała pogoda, auto wystawione na zewnątrz, po zmroku ciężko cokolwiek więcej powiedzieć).
Za to środek bardzo zadbany, widać że poprzedni właściciel dbał o auto. Rzuciłem okiem na książeczkę - pieczątki z ASO za lata 2011-2014. Niestety brak szczegółowych informacji co kiedy było robione/wymieniane... Martwi mnie trochę brak wizyt w ASO w latach 2015-2016 - co o tym myślicie ?
Na piątek umówiłem się na przejażdżkę, oczywiście zabiorę ze sobą miernik lakieru, jak myślicie - warto zaproponować wizytę w ASO czy wystarczy zabrać ze sobą zaufanego mechanika ?
I jeszcze jedno pytanie, może ktoś z Forumowiczów ma jakieś doświadczenia/zna opinie o tym salonie/komisie ? Niby byle czego tam nie wystawiają, marketingowo wszystko wygląda pięknie, ale wiadomo jak to w życiu bywa...
W sieci można znaleźć podobne "okazy" za mniejsze pieniądze... Nie chcę utopić tych 32-33tyś...
Z góry dzięki za wszystkie opinie!
Michał |
|
|
|
 |
brylekVFR
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 SB 09r,VFR800FI
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Paź 2013 Posty: 817 Skąd: WBR/ TSA Białobrzegi/Sandomierz
|
Wysłany: 08-12-2016, 06:38
|
|
|
Jeżeli to samochód krajowy to w czym problem sprawdzić historię po VIN? Miernik swoją drogą, nie można im do końca ufać. Biedniejsza wersja, kwestia czego potrzebujesz. |
|
 |
Michal_91
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-12-2016, 19:08
|
|
|
Hej,
Byłem dzisiaj w salonie. Auto było sprawdzane miernikiem lakieru - max ok. 150 mikrometrów na lewym przednim błotniku i ok. 200 na bagażniku... Dodatkowo od Sprzedawcy wiem, że są jakieś niewielkie ślady rdzy na podwoziu - auto z 2009 więc to chyba normalne, że idealnie nie jest... Co o tym myślicie ? Przede mną decyzja czy korzystać z usług rzeczoznawcy (tak jak doradził mi Kolega brylekVFR) czy dać sobie spokój ?
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Klark
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
Pomógł: 10 razy Dołączył: 02 Mar 2015 Posty: 495 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 11-12-2016, 15:52
|
|
|
Przy cenie pojazdu i obawach o "utopienie" kasy wynajęcie rzeczoznawcy samochodowego jest jak najbardziej rozsądne. |
|
|
|
 |
marcink
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan Intense 4A92
Pomógł: 5 razy Dołączył: 25 Cze 2015 Posty: 568 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12-12-2016, 23:11
|
|
|
Śmiało bierz rzeczoznawcę, nie jest to duży wydatek, a może ci w razie czego zaoszczędzić sporo kasy jaką stracisz jeśli auto okaże się miną. Warunek - rzeczoznawca musi być ogarnięty, ci z PZMOT nie zawsze są.. |
_________________ Mój misiek |
|
|
|
 |
Michal_91
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-12-2016, 14:17
|
|
|
Hej,
Skorzystałem z serwisu Autotesto. Kilka przykrych faktów, które rzeczoznawca wskazał w raporcie:
- reflektor lewy wymieniany, światła przeciwmgielne - pęknięta lampa przednia lewa;
- opony zimowe, z przodu rocznik 2009, z tyłu 2003 (!);
- podczas jazdy próbnej - niepokojące odgłosy z przedniego zawieszenia;
... i inne
+ dodatkowo:
W ogłoszeniu podano ilość miejsc siedzących 5 - w rzeczywistości pojazd zarejestrowany jest jako ciężarowy z 4 miejscami siedzącymi.
Opinia rzeczoznawcy odwiodła mnie od podjęcia decyzji o zakupie tego auta. Niestety szukam dalej...
Jakbyście trafili na jakieś ciekawe ogłoszenie na lancera tak max do 35tys. zł dajcie znać |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Lis 2010 Posty: 3185 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 17-12-2016, 18:16
|
|
|
to co?
Jak znajdziesz Lancera, to piwo dla kolegów będzie ?
Jak widać opinia rzeczoznawcy była... znacząca.
Udanych poszukiwań. |
|
|
|
 |
Michal_91
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-01-2017, 19:34
|
|
|
Witam Ponownie !
Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów przyglądał się autku z tego ogłoszenia bądź ma coś ciekawego do powiedzenia:
http://mila-lodz.gratka.pl/ogl/21365278.html# ?
VIN: JMBLNCX3AAU004788 |
|
|
|
 |
matiudgk
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan 1.8 143KM Invite
|
Wysłany: 24-01-2017, 14:09
|