Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Check Engine
Autor Wiadomość
asgar
[Usunięty]

Wysłany: 14-03-2007, 13:16   Check Engine

Mam problem zakupilem ostatnio protona 416.

Ostatnio jadac zapalila mi sie kontrolka Check engime bylo to w sytuacji gdy chamowalem na 4 biegu z wcisnietym sprzeglem dojezdzajac do czerwonego swiatla, po wzuceniu na nizszy bieg kontrolka znikla, innym razem pojawila sie gdy stojac na swiatlach wrzucilem 1 i trzymajac go na sprzegle stalem, po ruszeniu kontrolka znikla. mozecie napisac o co chodzi z ta kontrolka? to jest moj pierwszy samochod z taka technologia :wink: i niewiem co mam robic. prosze pomozcie.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-03-2007, 14:31   

zapraszam na profesjonalna diagnoze do Gdyni
mozesz sprobowac zrobic to we wlasnym zakresie posilkujac sie moja WWW - jak sie nie uda, to napisz na PW

kuszol
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2007, 12:34   

U mnie zawsze właczal sie po przejechaniu pastylka immobilisera (czas przeszły, bo cos sie stało i juz sie nie włacza:) ), tak czy inaczej mechanik mówł zeby podczas swiecenia sie tej kontrolki nie odpalac silnika, a zaczekac te pare sekund az check engine zgasnie. To pare moich doswiadczen odnosnie tego zagadnienia, bo co do Twojego problemu to za malo sie na tym znam zeby jakkolwiek pomoc.

LEON1
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2007, 13:25   

HEHE slynna kontrolka...... Popszedniemu wlascicielowi mojego colta rowniez swiecila taka kontrolka.. ogolnie zniknela gdy zmienil silnik :badgrin: A tak na powaznie to nie mam pojecia od czego to moze byc. Generalnie nie musi sie dziac nic zlego z twoim autem.

Odpowiedz do tematu