Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Porady odnośnie kupna lancera
Autor Wiadomość
Sajkor 
Nowy Forumowicz

Auto: Brak
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 18-11-2017, 19:09   Porady odnośnie kupna lancera

Witam wszystkich Mitsumaniaków,

Zbliżam się do kupna pierwszego samochodu za własnoręcznie wypracowane pieniądze i od dłuższego czasu przeglądając oferty w internecie, w oko wpadły mi 2 modele: Mitsubishi Lancer (sedan) i Honda Civic (hatchback). Czytając różne tematy na tym forum widać, że duża liczba użytkowników ma spore doświadczenie, jeśli chodzi o lancery, więc byłbym wdzięczny za wszelaką pomoc.

Przechodząc do rzeczy, celuję w silnik 1.8 benzyna, lecz ostatnio pojawiło się ogłoszenie, które mnie zainteresowało (LINK). Sęk w tym, że jest to wersja 2.0 benzyna. Z tego co wyczytałem, nie jest to wersja europejska, a po rozmowie telefonicznej dostałem potwierdzenie, że auto pochodzi z USA. Wie ktoś czy jest istotna różnica między tymi silnikami? 2.0 jest bardziej awaryjny czy raczej tak samo jak 1.8? Jest różnica w eksploatacji? np. droższe naprawy?
Poza tym wg poprzedniego właściciela (przed obecnym sprzedającym), samochód miał rysy na drzwiach, więc przynajmniej 1 część była malowana. Mam obawy, że mogło to być coś grubszego, a nie tylko rysa. Europejskie wersje mają ponoć bogatsze wyposażenie, więc byłbym również wdzięczny za info odnośnie brakujących elementów wyposażenia w porównaniu z europejczykiem.

Przy okazji, jeśli ktoś miał kiedyś do czynienia z Civic'iem, również chętnie posłucham jakiegoś porównania. Czytałem i oglądałem całą masę filmików o tych dwóch autach, lecz większość sprowadza się do "ile który do setki"...

Z góry dzięki za wszystkie porady, bardzo mi są one teraz potrzebne. :)
Ostatnio zmieniony przez Sajkor 18-11-2017, 22:15, w całości zmieniany 5 razy  

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 18-11-2017, 19:38   

Tu sprawdzisz historię auta sprowadzonego ze Stanów.
https://www.carfax.com/vehicle-history-reports/#
https://www.autocheck.com/vehiclehistory/?siteID=0
Pełne raporty są płatne.

Sajkor 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-11-2017, 21:39   

Dzięki za linki. Na pewno się przydadzą.

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 19-11-2017, 14:26   

Sajkor, To jest prawdopodobnie samochód naszego kolegi z forum prosto :roll:
http://forum.mitsumaniaki...profile&u=33913
Poczytaj jego posty i dowiesz się coś nie coś. :wink:
Jest nawet temat : http://forum.mitsumaniaki...p=987745#987745 :D

Sajkor 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-11-2017, 15:25   

To dokładnie ten! Dzięki za info :D Nie wiedziałem, że kolega jest na forum :)
Szkoda tylko, że ostatni post z 2014 roku i wszystkie zdjęcia wygasły :/

Jurii 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
  Wysłany: 12-12-2017, 02:09   

Auto wystawione za 26500 zł do tego wyposażenie za 9500 zł plus koszty ściągnięcia auta więc jakoś mało zawołał za to auto jakaś promocja chyba i jeszcze biorąc pod uwagę że na nim zarabiał na weselach pomijając to że auto z zewnątrz fajnie wygląda i jak by było wszystko ok to ktoś z pośród 47000 oglądających by już dawno kupił więc moim osobistym zdaniem musi coś być nie tak z tym autem że ktoś sprowadza auto z usa inwestuje około 10000 jeszcze na tym zarabia na weselachwpuszcza z ceny a mimo tłumu ludzi oglądających to auto nikt się nie zdecydowało kupić mimo fajnego wyglądu mocnego silnika i wyposażenia za 10tys ... ja za ta sumę poszukam bym auta standardowego i najlepiej krajowego lub sprowadzonego z Europy i sprawdził jego historię jak i stan techniczny żeby mieć pewność że zrobiłem wszystko aby nie natrafić na bubel

Odpowiedz do tematu