Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
trzeci rząd siedzeń-wymiana na półke
Autor Wiadomość
kruhy84 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-01-2018, 11:58   trzeci rząd siedzeń-wymiana na półke

witam, z racji że nie potrzebuję trzeciego rzędu siedzeń chce go zamienić na półkę. rozumiem że mają oryginalną półkę po prostu zamieniam jedno z drugim?

RAFGST 
Forumowicz
RAFGST

Auto: Mitusbishi Outlander II 2.0d
Wysłany: 28-01-2018, 19:04   

Tak. Tylko jeśli masz subwoofer rockford to musisz go pierwsze odkręcić bo śruby od foteli 3rzedu są między innymi pod subwooferem. Jak już odkręcić fotele 3rzedu to wszystkie śruby wkręcić z powrotem i nadmiaru je smarem. Raz że nie zardzewieja od spodu auta i dwa-w razie chęci montażu foteli z powrotem łatwiej je odkręcić. Najgorzej wyciągnąć fotele uważając aby ich stelażem nie porysowac plastików. Ważą koło 30kg to i trochę paka lżejsza. Powodzenia

Aleksander1965 
Forumowicz

Auto: mitsubishi outlander 2,2 156km
Wysłany: 28-01-2018, 20:12   

Ja swoje demontując zakupiłem oryginalny wkład styropianowy natomiast pokrywa maskująca i owszem pasuje ale nie trzyma na ząbkach więc wykonałem ze sklejki i jest git.

kruhy84 
Forumowicz

Wysłany: 28-01-2018, 20:55   

dzięki za podpowiedzi. zastanawiam się jeszcze czy kupować oryginalną półkę czy zrobić sobie samemu, na pewno przydałby mi się wkład styropianowy.

RAFGST 
Forumowicz
RAFGST

Auto: Mitusbishi Outlander II 2.0d
Wysłany: 29-01-2018, 07:58   

jak kupiłem wkład i podłogę na allegro. dałem 210zł, w idealnym stanie,

kruhy84 
Forumowicz

Wysłany: 09-02-2018, 11:06   

tak też zrobiłem, wkład i półka pasują dobrze. problemem przy demontażu trzeciego rzędu siedzeń jest liczba śrub i waga całej ławki. po jej demontażu aż delikatnie podniósł mi się tył. gdyby ktoś potrzebował to mam na zbyciu zdemontowane siedzenia :D

Aleksander1965 
Forumowicz

Auto: mitsubishi outlander 2,2 156km
Wysłany: 09-02-2018, 14:35   

kruhy84 napisał/a:
tak też zrobiłem, wkład i półka pasują dobrze. problemem przy demontażu trzeciego rzędu siedzeń jest liczba śrub i waga całej ławki. po jej demontażu aż delikatnie podniósł mi się tył. gdyby ktoś potrzebował to mam na zbyciu zdemontowane siedzenia :D

Lepiej nie sprzedawaj tylko ofoliuj i trzymaj w suchym miejscu pamiętaj ,że przy odsprzedaży będzie potrzebny a i jeśli jakiś upierdliwy diagnosta sprawdzi ilość siedzeń z tym co masz w dowodzie? i kiszka ....

kruhy84 
Forumowicz

Wysłany: 09-02-2018, 16:11   

no właśnie po pierwsze nie bardzo mam gdzie trzymać, a po drugie w dowodzie mam wbite 5 miejsc.

Odpowiedz do tematu