|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Radio Android |
Autor |
Wiadomość |
PrzemekR
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-06-2025, 16:39 Radio Android
|
|
|
Witam ,
jakiej firmy polecacie zakup takiego radia z androidem.
Pozdrawiam
Przemek |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Paź 2017 Posty: 315 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 24-06-2025, 19:45
|
|
|
Junsun |
|
|
|
 |
PrzemekR
Nowy Forumowicz
|
|
|
|
 |
honda2
Forumowicz
Auto: PHEV 2,0
|
Wysłany: 25-06-2025, 07:23
|
|
|
Jak kolega wyżej pisał też mam Junsun i jestem zadowolony. |
|
|
|
 |
PrzemekR
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-06-2025, 08:14
|
|
|
A ta wersja jak wyżej będzie ok.
6-128 gb |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2353 Skąd: Lubin
|
|
|
|
 |
PrzemekR
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-06-2025, 09:38
|
|
|
Nie do końca bo wersja 6/128 GB kosztuje 1200.
A na allegro mam gwarancję i fakturę VAT. |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
|
Wysłany: 25-06-2025, 22:01
|
|
|
796
8\128 836zł |
|
|
|
|
 |
To masz
Forumowicz
Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Wrz 2022 Posty: 555 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-06-2025, 22:14
|
|
|
Ja mam takie pytanie przy okazji. Czy to radio ma wbudowany bluetooth? Wygląda na to, że oryginalny moduł zakończył żywot i rozładowuje mi akumulator, więc czy mogę go odpiąć i zastąpić takim radiem? |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
|
Wysłany: 26-06-2025, 06:03
|
|
|
Tak , ma wbudowany BLT, WiFi i można także dołożyć po kablu gniazdo do karty sim |
|
|
|
 |
pibe
Nowy Forumowicz
Auto: Intense Plus 2.0 4WD CVT
|
Wysłany: 29-06-2025, 10:53
|
|
|
A tak z ciekawości, czy radia o których tutaj mówicie umieją obsłużyć takie funkcje jak przednia / tyla kamera + widok 360. Czy zintegruje się jakoś z systemem RockfordFosgate?
Szukam radia, które byłoby w stanie zastąpić w miarę bezstratnie oryginalne radio Mitsubishi, to MMCS i tak szczerze nie znlazłem nigdzie sprzętu, który by to miał bez przeróbek.
Możecie coś pomóc, poradzić w tym temacie? |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
|
Wysłany: 29-06-2025, 13:23
|
|
|
Z obsługą kamer 360 nie ma problemu, natomiast z działaniem w pełni zestawu Rockford to jest loteria, zależy na jaki trafisz moduł CAN , dla przykładu wymieniałem w Lancerze i mam zakupione 2 moduły jeden dostałem z radiem i w Lancerze nie działał wcale , cyrk na zegarach itp , po sporym zmęczeniu wujka google jest dedykowany niby do Outlandera 3 , jeszcze nie testowałem, nie chce mi się przekładać radia w te i z powrotem , zakupiłem drugi moduł od majfrenda i działa w Lancerze, ale też nie końca, brak regulacji subwoofera i tylnych głośników |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 371 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 29-06-2025, 14:23
|
|
|
Fred.X napisał/a: | Z obsługą kamer 360 nie ma problemu, natomiast z działaniem w pełni zestawu Rockford to jest loteria, zależy na jaki trafisz moduł CAN , dla przykładu wymieniałem w Lancerze i mam zakupione 2 moduły jeden dostałem z radiem i w Lancerze nie działał wcale , cyrk na zegarach itp , po sporym zmęczeniu wujka google jest dedykowany niby do Outlandera 3 , jeszcze nie testowałem, nie chce mi się przekładać radia w te i z powrotem , zakupiłem drugi moduł od majfrenda i działa w Lancerze, ale też nie końca, brak regulacji subwoofera i tylnych głośników |
Aby mieć pewność, że wszystko należycie działa, można zwrócić się do Tokyo.
Przykład:
Zestaw multimedialny z CarPlay i Android Auto |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
|
Wysłany: 29-06-2025, 19:59
|
|
|
Rander napisał/a: | Fred.X napisał/a: | Z obsługą kamer 360 nie ma problemu, natomiast z działaniem w pełni zestawu Rockford to jest loteria, zależy na jaki trafisz moduł CAN , dla przykładu wymieniałem w Lancerze i mam zakupione 2 moduły jeden dostałem z radiem i w Lancerze nie działał wcale , cyrk na zegarach itp , po sporym zmęczeniu wujka google jest dedykowany niby do Outlandera 3 , jeszcze nie testowałem, nie chce mi się przekładać radia w te i z powrotem , zakupiłem drugi moduł od majfrenda i działa w Lancerze, ale też nie końca, brak regulacji subwoofera i tylnych głośników |
Przykład:
Zestaw multimedialny z CarPlay i Android Auto | Ale tam jest SDA Mitsubishi a nie chiński tablet od majfrenda , więc kolego porównanie nie ma sensu |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 371 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 29-06-2025, 20:07
|
|
|
Fred.X napisał/a: | Rander napisał/a: | Fred.X napisał/a: | Z obsługą kamer 360 nie ma problemu, natomiast z działaniem w pełni zestawu Rockford to jest loteria, zależy na jaki trafisz moduł CAN , dla przykładu wymieniałem w Lancerze i mam zakupione 2 moduły jeden dostałem z radiem i w Lancerze nie działał wcale , cyrk na zegarach itp , po sporym zmęczeniu wujka google jest dedykowany niby do Outlandera 3 , jeszcze nie testowałem, nie chce mi się przekładać radia w te i z powrotem , zakupiłem drugi moduł od majfrenda i działa w Lancerze, ale też nie końca, brak regulacji subwoofera i tylnych głośników |
Przykład:
Zestaw multimedialny z CarPlay i Android Auto | Ale tam jest SDA Mitsubishi a nie chiński tablet od majfrenda , więc kolego porównanie nie ma sensu |
Tam jest Kenwood montowany fabrycznie w Outlanderze.
Zamontować można też inne modele.
Natomiast ja osobiście też wybrałem Kenwood, bo wtedy (rok 2022) nie bardzo było w czym wybierać, aby w innym radiu uzyskać te możliwości, które ma Kenwood, czyli np. sterowanie funkcjami PHEV, odczyty danych itd.
Porównywać IMO można, bo nie każdy wie, że można zamontować przykładowo SDA z modelu wyższego bądź nowszego, albo całkiem obce urządzenie, tylko go trzeba przystosować do odpowiedniego samochodu. W przypadku Outlandera nie zawsze jest to proste albo wręcz możliwe bez większych przeróbek. |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
|
|