Tylni zderzak z kombi do sedana |
Autor |
Wiadomość |
sledz91
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer CS0 2003 1,6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-03-2017, 17:51 Tylni zderzak z kombi do sedana
|
|
|
Witam. Jako że poprzedni właściciel chciał ze zwykłego lancera zrobić evo cały zderzak i klapa bagażnika są nie oryginalne. Na zderzaku jest tyle szpachli że po pierwszej zimie w Polsce pęka cały. Moje pytanie brzmi czy według was pasowałby zderzak z kombi do sedana ? Pytam gdyż tablice rejestracyjną i podświetlenie mam w zderzaku i gdybym chciał zmienić na oryginalny z sedana to musiał bym zmieniać klapę oraz przerabiać podświetlenie tablicy rejestracyjnej.
Do wglądu pozwolę sobie jeszcze wstawić zdjęcie by było wiadomo o co chodzi.
 |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 17-03-2017, 19:24
|
|
|
zderzaki są całkowicie inne. Wpisz w wyszukiwarce lancer tył i popatrz na światła, kombi ma zdecydowanie krótsze. Kombi ma do tego dłuższe wycięcie na klapę. |
|
|
|
 |
Carloss
Forumowicz insane

Auto: Lancer Sport, Kadett E, Astra
|
Wysłany: 13-04-2017, 10:13
|
|
|
Pomysł był niezły, ale wykonanie bardzo słabe...
Ja tu widzę zwykły zderzak od sedana pocięty i partacko przerobiony.
Jak już wpakowali "amerykańską blachę" to mogli tylko na nią zrobić wycięcie i światło na środku..ale...
W Twoim przypadku pozostaje kolejny zderzak od sedana (dopasuj sobie tylko do przodu - jeśli masz poliftowy przód i progi, to i taki sam tył załóż, co by się komponowały) i znowu przeróbki, albo wymiana klapy i zderzaka na serię, ew. wymiana zderzaka na serię i przeróbka klapy na serię, ale w/g mnie nie ma najmniejszego sensu - bo rzeźbienia jest tam cała masa, wiadomo że dalej bez szpachli się nie obejdzie i znów lakierowanie, a tak może namierzysz gdzieś ładną w kolorze - zarówno jak i zderzak |
|
 |
sledz91
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 15-03-2018, 10:48
|
|
|
Czy waszym zdaniem tylni zderzak od Evo VII będzie pasowało do zwykłej VII z 2003 roku ? Albo ewentualnie tylni zderzak z amerykańskiej wersji z tego samego roku ? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 15-03-2018, 11:26
|
|
|
sledz91 napisał/a: | Czy waszym zdaniem tylni zderzak od Evo VII będzie pasowało do zwykłej VII z 2003 roku ? | Nie, calkiem inna szerokosc i profil boczny
sledz91 napisał/a: | lbo ewentualnie tylni zderzak z amerykańskiej wersji z tego samego roku ? | Prawdopodobnie tak, wyglada niemal identycznie, napewno wydluza auto swoim wygladem https://www.lmperformance...er-1-piece.html |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
sledz91
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 15-03-2018, 18:00
|
|
|
Pytanie tylko czy z amerykańskiej wersji ma w tych samych miejscach zaczepy co w europejskiej.. |
|
|
|
 |
|