Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Outlander II LIFT - 2.4 benzyna w MANUALU... czy ISTNIEJE?
Autor Wiadomość
ugi1 
Nowy Forumowicz

Auto: Renault
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-05-2018, 09:39   Outlander II LIFT - 2.4 benzyna w MANUALU... czy ISTNIEJE?

Witam,
od dłuższego czasu zamierzam gdziekolwiek znaleźć Outlandera II po lifcie 2.4 benzyna ale ze skrzynią manualną. Zaczynam się zastanawiać, ponieważ od 2 m-cy na polskim i europejskim rynku w żadnym ogłoszeniu nie dostrzegłem takiego egzemplarza....

Tutaj pytanie. Czy tą generacje po lifcie wypuszczali już tylko w automacie? Czy może po prostu jest tak rzadka i GENIALNA ;) , że nikt tego nie sprzedaje <hehe>

Dodam, że przed liftem oczywiście jest nie jedna sztuka na sprzedaż. Pytam, bo nie wiem czy nie szkoda mojego czasu na zbędne poszukiwania xD

Z góry dzięki za odp.

kruhy84 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Wysłany: 30-05-2018, 21:17   

poliftowe 2.4 były chyba głównie na stany i kanadę stąd może być problem aby znaleźć manuala.

ugi1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-05-2018, 22:53   

Na rynek USA wersja z manualem, a na rynek europejski w automacie? Nie widzę tego. Czytałem, że wersje 3.0 poszły za ocean i w automacie. .... Oczywiście mogę się mylić. Ktoś z forumowiczów może ma 2.4 Outl 2 po lifcie w manualu?

m4rud3r 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Mivec 2010
Wysłany: 31-05-2018, 08:19   

Wydaje mi się (nie mam linku do ogłoszenia), że jak szukałem sobie, to widziałem coś takiego, ale z napędem tylko na przednią oś.

kruhy84 
Forumowicz

Wysłany: 31-05-2018, 09:14   

ugi1 napisał/a:
Na rynek USA wersja z manualem, a na rynek europejski w automacie? Nie widzę tego. Czytałem, że wersje 3.0 poszły za ocean i w automacie. .... Oczywiście mogę się mylić. Ktoś z forumowiczów może ma 2.4 Outl 2 po lifcie w manualu?

chyba nie zrozumiałeś o co mi chodziło.

Moody 
Forumowicz

Auto: Peugeot 4007 2.2 HDI 156KM
Wysłany: 31-05-2018, 11:40   

Z tego co mnie wiadomo w kwestii manualnych to silniki 4B11/4B12 były oferowane tylko w skrzynie 5-cio biegowe. Może to ludzi zniechęcało i jest ich mało.

rozalk 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4WD MT
Wysłany: 31-05-2018, 13:37   

Byly 2.4l w manualu 4x4 po lifcie bo takiego posiadam. Ale ciezki temat do znalezienia.

ugi1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 31-05-2018, 14:00   

Dzięki rozalk, w takim razie będę cierpliwie szukał :D .

Moody - to prawda są 5-biegowe te silniki

Kruhy84 - Nie wiem w takim razie co miałeś na myśli ;)

kruhy84 
Forumowicz

Wysłany: 31-05-2018, 20:08   

chodziło mi o to że na stany i kanadę polifty z 2,4 szły z automatami i silnik ten w wersji poliftowej był oferowany tylko tam, podobnie jak outlander III obecnie i w związku ze specyficznym tamtym rynkiem były w większości automaty. bo tam na manuala trzeba mieć osobne prawo jazdy :D

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 31-05-2018, 20:57   

przez pomyłkę zadałem to pytanie w innym temacie, więc ponawiam tu: z ciekawości pytam, jakie kierują tobą prerogatywy, że szukasz manuala?

ugi1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-06-2018, 00:51   

Krzyzak najważniejszym dla mnie argumentem to brak możliwości "samonaprawy". Wszystko inne jestem w stanie we własnym zakresie sobie naprawić/serwisować/wymienić.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 01-06-2018, 07:50   

Nie zakładaj, że będziesz dłubał - to nie renówka :) (wiem, bo miałem scenic - przez 1.5 roku więcej usterek niż z 3-ma Galantmi przez 15 lat łącznie). Generalnie automaty są mniej problematyczne. A zapytałem także dlatego, że sam myślę o zamianie kombi na outka i oczywiście szukam automatu - myślałem, że wiesz coś o czym ja nie wiem :)
U mnie jest dokładnie odwrotnie - automat, krajowy (z potwierdzoną historią), benzyna.

m4rud3r 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Mivec 2010
Wysłany: 01-06-2018, 20:17   

Tez bardzo wzbraniałem się przed automatem, a już szczególnie przed CVT. Jak na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu O2 2.4 z automatem ;-)

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 01-06-2018, 22:51   

Do automatu chyba trzeba dorosnąć :) Chyba najbardziej przed zakupem marudziła moja żonka a teraz nie chce nic innego :)

ugi1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-06-2018, 20:22   

Chce kupić samochód, który już "zajeżdże" nie z myślą na odsprzedaż. Po za tym każdy ma swój styl jazdy, w moim przypadku taka skrzynia przy używanym samochodzie wymagałaby raczej prędzej niż później naprawy.

Jak wspomniałem wyżej wszystko inne jestem wstanie sam naprawić we własnym zakresie, oprócz skrzyni automatycznej. Po co mam generwać zbędne koszty, wliczając w to jej serwisowanie. :)

Po za tym AUTOMAT świetna sprawa :D

Odpowiedz do tematu