Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.4 MIVEC] Prośba o opinie
Autor Wiadomość
Makro 
Nowy Forumowicz

Auto: Outalnder II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-06-2018, 16:28   [II 2.4 MIVEC] Prośba o opinie

Cześć.

Był może ktoś oglądać autko z tego ogłoszenia: https://www.otomoto.pl/of...html#227c8172c1 ?
Mam trochę daleko, z tego co dowiedziałem się przez telefon do opony letnie raczej do wymiany, zimowe też będą się kończyły. Pan ma auto krótko, drugi właściciel (potwierdzone), i sprzedaje 'bo ma taką sytuację'. Niby wszystko ok, auto po parkingowej stłuczce (naprawione) i obecnie ma jakby kluczem przejechane drzwi. Po za tym niby ok.

Może ktoś był i może to potwierdzić ?

potentator 
Forumowicz

Auto: Mitsu
Wysłany: 11-06-2018, 08:34   

Moje wnioski po obejrzeniu zdj i ogłoszenia:/
1.Dużo przejechane jak na benzyne. Ja mam 2.0 did i sobie chwalę
2.Bagażnik trochę "zjechany" widać ,że woził trochę. Dla porównania mam podobny rok prod. koniec 2011 środek beżowy i przejechane 120 tyś ,wygląd jakby salon opuścił.
3. Odnośnie tej kanapy to dowiedz się czy masz to wbite w dowodzie, że jest na 7 os. auto. Jeśli nie masz dodatkowe koszty z tym związane.
4. Kup sobie raport vin mi to dużo pomogło.
5. Skóra wydaje się ok, ale pamiętaj odświeżyć można za grosze i będzie jak nowa.
6. Cena trochę wysoka, ja mam full w swoim i kupiłem go 2 tyś drożej od tej ceny co jest.
7. Szukaj egzemplarza krajowego i bezwypadkowego. Wiadomo jakieś naprawy parkingowe to pryszcz w końcu samochód ma swoje gabaryty i jak ktoś słabo jeździ to może dojść do szkody.

PS. CZasem warto jechać kilkaset km wiem to po swoim przykładzie, jestem z gór a swój samochód kupiłem 500 km od domu, ale nie napalałem się czekałem na fajną ofertę i przeglądałem aukcje, fora itp. Jak kupowałem, miałem kompletną książkę serwisową i wszystkie FV, bo gość używał samochód prywatnie ale był na firme zarej. Więc to duży plus jak masz historię wozu. Dodam że widziałem outlandera z 86 tyś przebiegu, rozwalony po dachowaniu a gość twierdził że bezwypadkowy :) Także z chłodną głową do zakupu a będzie dobrze :)

Makro 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-06-2018, 10:08   

Ten bagażnik też mnie zastanawiał, bo faktycznie wygląda trochę kiepsko, z drugiej strony sam w swoim c-maxie przy remoncie mieszkania (jednym) spowodowalem dużo rys jak na zdjęciach. Auto jest tu akurat krajowe, ale jak najbardziej, nie ma co się napalać i tu się zgodzę :)
Zresztą moim zdaniem lepiej zamówić też jakiś raport, gdzie ktoś pojedzie "co się zna" i obiektywnie sprawdzi autko.
Tu pytam bo może ktoś akurat oglądał. Dzięki za zerknięcie na ogłoszenie.

Do co ceny - to faktycznie jest dość wysoka, z drugiej strony patrząc po ogłoszeniach to polifty w benzynie tak teraz chodzą, a raczej jak ktoś wystawia autko to patrzy na aktualne ceny.

potentator 
Forumowicz

Wysłany: 11-06-2018, 11:49   

Po vinie sprawdziłem samochód miał dwie akcje serwisowe i kilka wpisów do historii.. W tej cenie kupisz fajny egzemplarz ale musisz szukać. Ja zaczynałem od pułapu 30 tyś a skonczyło sie na 44 tyś, ale nie żałuje auto jest super, i napewno jeszcze nie spotkałem takiego egzemplarza wokół mnie, nie mówie o silniku tylko wyglądzie, mam dodatkowe rury z aso, stacje multimedialna, soczewki led i wiele innych , do tego czarny kolor plus biała/kremowa skóra. Warto poczekać na okazję. Ja też mam komplet zimówek na alusach. A i zapomniałem mam chipa założonego w ASO zaraz przy zakupie. Jest jeszcze kilka dodatkowych funkcji ale nie mam czasu ich rozpracować :)

Makro 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-06-2018, 12:45   

u mnie jest podobnie z zakresem cenowym, jednak to że miało akcje serwisowe to chyba nic złego, tzn widziałem też vin na listach do serwisu, ale zawsze wydawało mi się że to nic złego - trafiła się felerna seria, naprawili i chyba jest ok, czy się mylę ?

potentator 
Forumowicz

Wysłany: 11-06-2018, 21:28   

Tak nic złego, sam byłem niedawno na silniczku wycieraczek a etacsa miał poprzednik. Do tego dowiedziałem sie że mam bezwypadka z nie cofnietym licznikiem. Chcesz to wyślij swoje typy na priv do mnie lukne jak będę miał czas. Nie chwaląc sie jestem w stanie rozpoznać po dobrej jakości zdjęciach co było z samochodem. Do tego opcja z vinem i mamy prawie komplet. Jak szukałem swojego natknałęm sie na ogłoszenie z 50 pare tys przebiegu, owszem było a tylko dlatego że z niemiec był i cały bok był skasowany. :)

Makro 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-06-2018, 22:08   

Dzięki, na razie za dużego wyboru nie mam, bo ofert jak na lekarstwo, jakby coś się pojawiło to się odezwę.

Odpowiedz do tematu