|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zakup niezawodnego Pajero IV |
Autor |
Wiadomość |
lopeeez
Nowy Forumowicz
Auto: Kia Cee'd
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-07-2018, 09:56 Zakup niezawodnego Pajero IV
|
|
|
Witajcie,
od jakiegoś czasu przemierzam się do zakupu Pajero 4 3.2 Did. Do tej pory jeździłem mniejszymi kompaktami ale też nowszymi - stąd moje pewne wątpliwości.
Jaką kwotę trzeba przeznaczyć, żeby mieć pewne auto, którym będę w stanie pojechać przez Europę bez strachu, że zaraz się rozkraczy? Czy kwota 50-60 tys. jest realna? To już są raczej auta 10-letnie z przebiegiem ponad 200tys.
I druga moja wątpliwość - jak wygląda sprawa rdzy w Pajero, które mają około 10 lat i więcej? Pojawia się na niemalowanej karoserii? |
|
|
|
 |
PiotrC
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 266 Skąd: Śląsk, Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 13-08-2018, 19:54
|
|
|
Szukałbym auta do 3-4 lat z przebiegiem ok 50 tys. Wtedy możesz być w miarę spokojny przez 6 lat. Niestety PIII i PIV są awaryjnymi samochodami. A z drugiej strony jak się zacznie nimi jeździć to nie można się z Pajero rozstać Ja już jeżdżę nimi od 1992 roku.
Pozdrawiam, Piotr |
|
 |
igor
Mitsumaniak Rzeźbiarz okrętowy

Auto: Pajero IV 3.2 DiD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lut 2013 Posty: 90 Skąd: Dobra, dobra...
|
Wysłany: 14-08-2018, 09:04
|
|
|
PiotrC napisał/a: | PIV są awaryjnymi samochodami | Możesz podać jakie awarie nękają PIV?
PIII się zgodzę, ale w P4 raczej problemów nie ma.
W moim p4 w tamtym tygodniu "pykło" 200kkm. Nic specjalnego w nim nie robiłem. Normalne exploatacyjne rzeczy.
Chcę teraz zmienić na nowego i tez najprawdopodobniej będzie Pajero bo nic lepszego w tych pieniądzach nie znajdziesz.
lopeeez napisał/a: | I druga moja wątpliwość - jak wygląda sprawa rdzy w Pajero, które mają około 10 lat i więcej? Pojawia się na niemalowanej karoserii? | Mój jest z 2011 i rdzy w nim nie widać. |
_________________ Pajero I 3.0 V6 - sprzedany, gryzie błoto ze złodziejami na pokładzie
Pajero III 3.2 DiD "Srebrzanka Plamista" - sprzedany
Pajero IV 3.2 DiD 2007
Pajero Iv 3.2 DiD 2011
...to już jakaś mania |
|
|
|
 |
PiotrC
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 266 Skąd: Śląsk, Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 14-08-2018, 15:14
|
|
|
Tak jak napisałem. Jak kupisz 3-4 letnie Pajero z rozsądnym przebiegiem to bezproblemowo parę latek nim pojeździsz. |
|
 |
|
|