|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CS9W] Rozrząd 2.0 4G63 |
Autor |
Wiadomość |
Cyckonauta
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer CS9W 2.0 Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-08-2018, 20:18 [CS9W] Rozrząd 2.0 4G63
|
|
|
Cześć. Przymierzam się do wymiany rozrządu w swoim lancerku. Przebieg aktualny to 200 tys kilometrów. Przy wymianie rozrządu zmieniać też pompę wody, czy wymiana samego paska wystarczy? Poprzednia wymiana była przy przebiegu prawdopodobnie lekko ponad 128 tys. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 24-08-2018, 21:43
|
|
|
Ciekawe bo rozrząd się wymienia przy 90 tys więc skąd 128 tys? Mi rozciągnął się po 64 tys od wymiany...
- paski masz 2, na pewno do wymiany
- pompę wody jak nie była wymieniana to na pewno też
- napinacz teoretycznie się testuje ale lepiej wymienić
- rolki
Pytanie czy zewnętrzny pasek i napinacz masz w dobrej kondycji bo pewnie też trzeba coś tam wymienić... Oglądnie mechanik przy wymianie. |
|
|
|
 |
zbychu74
Forumowicz
Auto: mitsubishi lancer 2,0 kombi
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Sty 2016 Posty: 603 Skąd: tuchola
|
Wysłany: 25-08-2018, 11:52
|
|
|
Dostarcz mechanikowi instrukcję jak ma to zrobić.Bo gro mechaników nie ma pojęcia jak ustawić wałek balansowy na pompie oleju. |
_________________ zbychu74 |
|
|
|
 |
Cyckonauta
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer CS9W 2.0 Sport
|
Wysłany: 25-08-2018, 12:33
|
|
|
krzychu napisał/a: | Ciekawe bo rozrząd się wymienia przy 90 tys więc skąd 128 tys? Mi rozciągnął się po 64 tys od wymiany...
- paski masz 2, na pewno do wymiany
- pompę wody jak nie była wymieniana to na pewno też
- napinacz teoretycznie się testuje ale lepiej wymienić
- rolki
Pytanie czy zewnętrzny pasek i napinacz masz w dobrej kondycji bo pewnie też trzeba coś tam wymienić... Oglądnie mechanik przy wymianie. |
Naklejka od wymiany jest, ale napisane było długopisem i się starło. Wygląda to na 128, wiem że wymiany są co 90, więc na dobrą sprawę może to być i 188. Tak czy owak, będę chciał wymienić.
zbychu74 napisał/a: | Dostarcz mechanikowi instrukcję jak ma to zrobić.Bo gro mechaników nie ma pojęcia jak ustawić wałek balansowy na pompie oleju. |
O tym już gdzieś przeczytałem, tak zrobię. |
|
|
|
 |
|
|