|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: tyku 03-11-2018, 23:24 |
Lancer 1.8 140KM |
Autor |
Wiadomość |
plekus
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 140 KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-11-2018, 21:32 Lancer 1.8 140KM
|
|
|
Witam
planuję kupić te autko, wersja 140KM ponoć lepsza od tej starszej 143KM
mniej pali......
rocznik 2014, przebieg 35 tys.- czyli prawie nowe auto
pytania:
jak jest ze spalaniem? mnie pali od wersji 143km - jest to znacząca różnica?
dzwoniłem do serwisu i stanowczo odradzają gaz gdyż jest problem z
regulacją zaworów...
proszę o opinie użytkowników tego auta z tym silnikiem i jak to jest s tym gazem
j |
|
|
|
 |
Kilerek7 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2018, 02:01
|
|
|
Witam, z tymi zaworami też dużo czytałem przed zakupem, nie wiem jak w silniku 140 km, ale gdy ja kupiłem 143 KM 2009 r. to sprawdziłem zawory i wszystko w porządku. Lancer ma niestety ręczną regulacje zaworów, więc wypadałoby co jakiś czas sprawdzić czy nie ma luzów, jeśli wszystko jest ok to zakładaj gaz i się nie przejmuj, ale dowiedz się jak jest z tymi 140 KM. Mi przy założeniu gazu powiedzieli, że silnik niezniszczalny, idealny do gazu, że jak lepszy gaz i dobrze założony to nie ma czego się obawiać, mówili też, że tak naprawdę nie ma znaczenia czy ma gaz czy nie, zawory trzeba poprostu co jakiś czas regulować i kontrolować. Japończyki z resztą wypuszczali Lancery już z gazem, te seryjne miały wzmocnione gniazda zaworów, ale ciężko takiego trafić. Co do spalania, to przy oszczędnej jeździe palił mi tak na trasie 7.5 l. ale spokojnie potrafił łyknąć nawet 10 l. Gdy założyłem gaz, to pali 8 do 9 l. gazu czasami zdarza się 11 lub 12, ale ogólnie średnia to 9.5, 10 l gazu. Mi gazu wchodzi 43 l do baniaka, za 100 zł mam pełny bak i robię na nim 400 km więc jest ok, nie zapominaj o gabarytach i mocy tego auta:) pozdro:) |
|
|
|
 |
|
|