Zamknięty przez: Firebee 29-09-2018, 09:49 |
1 MITSUMANIAKOWE SZKOLENIE JAZDY! |
Autor |
Wiadomość |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-03-2018, 10:02 1 MITSUMANIAKOWE SZKOLENIE JAZDY!
|
|
|
Zapraszamy na 1 MitsuManiakowe Szkolenie Jazdy!
Termin - 7.07.2018r godz. 11:00
Lokalizacja - MotoPark Toruń
Co poznasz podczas szkolenia?
1) teorię, dom bezpieczeństwa, omówienie prawidłowej pozycji za
kierownicą;
2) szkolenie praktycznie z użyciem placu manewrowego i płyty poślizgowej obejmujące np. tzw. slalom jedynkowy (precyzyjny ze skrętem manewrowym), slalom dwójkowy (szybszy na płycie poślizgowej), hamowanie awaryjne, hamowanie awaryjne w łuku lub awaryjne ominięcie przeszkody (wszystko na
płycie);
3) szkolenie z pierwszej pomocy przedlekarskiej
4) czasówki na torze wraz z pomiarem elektronicznym podstawowym instruktażem w zakresie sportowej jazdy
Czas szkolenia wraz z przerwami na zmiany grup - około 4 godz. 30 minut.
Zakładany podział na 2-3 grupy.
Koszt szkolenia - 200zł od załogi (auta)
Udostępniamy na miejscu grill, kiełbaski i pieczywo.
Zapraszamy na cały dzień zabawy, szkolenia, przygody i weryfikacji swoich możliwości za kółkiem. Po naszym szkoleniu na pewno wyjdziesz bardziej doświadczony i będziesz wiedział, jak zachować się w sytuacjach krytycznych na drodze!
Zapraszają organizatorzy:
Patryk Schultz - Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
MotoPark Toruń
p.s. mitsumaniakowe szkolenie jazdy odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 20 załóg!
Aby zgłosić się na szkolenie konieczna jest wpłata zaliczki 50zł na konto 70 1160 2202 0000 0002 4305 5645 (w tytule przelewu nick i opis - szkolenie jazdy mitsumaniaków).
W przypadku odwołania szkolenia zaliczka jest zwracana na konto nadawcy!
fejsbukowe wydarzenie:
https://www.facebook.com/events/160192481354320/ |
Ostatnio zmieniony przez Firebee 24-10-2018, 13:36, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 21-03-2018, 13:46
|
|
|
tak to podstawa. możemy wynająć ich auta, ale co Cię to nauczy.. Tu chodzi o nauczenie się panowania i wyjścia z ekstremalnych problemów autem, którym jeździmy na codzień.
Jeśli osoby są niefejsbukowe - wystarczy wpłata na konto zaliczki. O wszystkim co piszę w wydarzeniu będę starał się tez pisać w tym temacie.
Jeśli będzie Wasze zainteresowanie takim szkoleniem - postaram się organizować je cyklicznie - raz do roku. Być może na różnych torach w Polsce |
|
|
|
 |
tościk
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
|
Wysłany: 21-03-2018, 13:53
|
|
|
Zgłoszeniem jest sama wpłata, czy gdzieś jeszcze trzeba się rejestrować? |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 21-03-2018, 17:55
|
|
|
wpłata zaliczki jest jednocześnie zgłoszeniem.
Listę zgłoszeniową będę podawał w pierwszym temacie.
Numery startowe otrzymujecie na podstawie kolejności wpłat zaliczek |
|
|
|
 |
yaro1976
Mitsumaniak Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
|
Wysłany: 28-03-2018, 14:35
|
|
|
Firek,
jakbym się stawił z dziećmi, to będą miały co robić jak będą jazdy na torze?
Coś jest przewidziane pod tym kątem?
J |
_________________ Primo: "Traktuj innych tak jak sam chciał byś być przez nich traktowanym!" |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 01-04-2018, 10:23
|
|
|
yaro1976 napisał/a: | Firek,
jakbym się stawił z dziećmi, to będą miały co robić jak będą jazdy na torze?
Coś jest przewidziane pod tym kątem?
J |
Znajdzie się i zajęcie dla dzieciaczków!
Więcej info wkrótce |
|
|
|
 |
kubot INO
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CA0 1.6 113KM 1995rok
|
Wysłany: 10-05-2018, 10:48
|
|
|
O, widzę, że temat troszkę mnie dotyczy Mianowicie od kilku lat jestem instruktorem doskonalenia techniki jazdy w Toruńskiej Akademii Jazdy (motoPark Toruń) zatem będę prawie na pewno tego dnia w roli instruktora, więc zapraszam serdecznie. Chętnie poznam osobiście jak największą liczbę forumowiczów, a poza tym przekonacie się, że takie szkolenia są naprawdę wartościowe. Program macie bardzo ciekawy za świetną cenę. Firebee to Ty byłeś kiedyś na TrackDay lancerem kombii evo? |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 29-05-2018, 16:54
|
|
|
kubot INO napisał/a: | O, widzę, że temat troszkę mnie dotyczy Mianowicie od kilku lat jestem instruktorem doskonalenia techniki jazdy w Toruńskiej Akademii Jazdy (motoPark Toruń) zatem będę prawie na pewno tego dnia w roli instruktora, więc zapraszam serdecznie. Chętnie poznam osobiście jak największą liczbę forumowiczów, a poza tym przekonacie się, że takie szkolenia są naprawdę wartościowe. Program macie bardzo ciekawy za świetną cenę. Firebee to Ty byłeś kiedyś na TrackDay lancerem kombii evo? |
tak to ja Kubot Do zobaczenia zatem Jeśli trzeba coś więcej obgadać, zapraszam na priv |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
|
Wysłany: 29-05-2018, 19:14
|
|
|
Pytanko jeśli chodzi o załogi, czy koszt i czas dotyczy przejazdu np dla więcej niż jednej osoby z załogi, czy tylko kierowcy?
Mam pytanko jeśli chodzi o te dzieci, to będą miały zapewnioną opiekę czy tylko miejsce do zabawy? Bo ja nie wyobrażam sobie żeby moje dzieci zajęły się same sobą lub w nawet w grupie przez 4 godziny. |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 30-05-2018, 10:30
|
|
|
elektryk napisał/a: | Pytanko jeśli chodzi o załogi, czy koszt i czas dotyczy przejazdu np dla więcej niż jednej osoby z załogi, czy tylko kierowcy?
Mam pytanko jeśli chodzi o te dzieci, to będą miały zapewnioną opiekę czy tylko miejsce do zabawy? Bo ja nie wyobrażam sobie żeby moje dzieci zajęły się same sobą lub w nawet w grupie przez 4 godziny. |
Przez cały dzień na terenie MotoParku będzie zatrudniony Animator, który wraz z naszymi pomocnikami zajmie się dziećmi.
Koszt całej imprezy dotyczy załogi - auto plus kierowca/pilot. To czy wymieniać się będziecie podczas jazdy to pozostawiam do Waszej decyzji. Nie walczymy tu o złote kalesony, bardziej chodzi nam o zabawę i naukę na zabezpieczonym torze wychodzenia z sytuacji krytycznych.
Oczywiście na torze będzie profesjonalny pomiar czasu itp., ale traktujmy to jako zabawę i sprawdzenie swoich możliwości
Wkrótce udostępnię regulamin imprezy |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
|
Wysłany: 30-05-2018, 13:08
|
|
|
Firebee napisał/a: | Koszt całej imprezy dotyczy załogi - auto plus kierowca/pilot. To czy wymieniać się będziecie podczas jazdy to pozostawiam do Waszej decyzji. | W tym pytaniu chodziło o taką wątpliwość że zgłoszenie samochodu oznacza określony przydział czasu np na wjazd na plac manewrowy czy płytę poślizgową. Jeśli będą dwie chętne osoby oznacza to automatycznie dłuższy czas lub podział na dwie osoby co może stanowić ryzyko że np jedna osoba z załogi nie zrobi jakiegoś elementu.
Czy na placu manewrowym jeden instruktor będzie ogarniać całą grupę, czy instruktor per samochód będzie od razu komentował co źle/dobrze się robi?
No i pytanko jaki deadline na zgłoszenia? Bo jestem zainteresowany, ale do końca wiem czy będę mógł, wolałbym się określić później. |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 30-05-2018, 13:50
|
|
|
elektryk napisał/a: | Firebee napisał/a: | Koszt całej imprezy dotyczy załogi - auto plus kierowca/pilot. To czy wymieniać się będziecie podczas jazdy to pozostawiam do Waszej decyzji. | W tym pytaniu chodziło o taką wątpliwość że zgłoszenie samochodu oznacza określony przydział czasu np na wjazd na plac manewrowy czy płytę poślizgową. Jeśli będą dwie chętne osoby oznacza to automatycznie dłuższy czas lub podział na dwie osoby co może stanowić ryzyko że np jedna osoba z załogi nie zrobi jakiegoś elementu.
Czy na placu manewrowym jeden instruktor będzie ogarniać całą grupę, czy instruktor per samochód będzie od razu komentował co źle/dobrze się robi?
No i pytanko jaki deadline na zgłoszenia? Bo jestem zainteresowany, ale do końca wiem czy będę mógł, wolałbym się określić później. |
ja płacę automobilklubowi za auto. w aucie jest załoga. załoga to umownie mówiąc kierowca i pilot (lub tylko sam kierowca). załoga odbywa szkolenie zgodnie z opisem. może się zmieniać w trakcie (ale tylko w wyznaczonych miejscach i wyznaczonym czasie).
Jeśli obie osoby chcą odbyć pełne szkolenie, muszą przyjechać dwoma autami i zapłacić za 2 auta.
wkrótce umieszczę regulamin, który powinien rozwiać większość wątpliwości.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Haek
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan 1.5
|
Wysłany: 23-06-2018, 21:03
|
|
|
Czy jest planowany "poziom" szkolenia? Czy osoby, które nigdy nie miały do czynienia z płytą poślizgową ani tym bardziej czasówką na torze nie będą postrzegane jako "zamulacze"?
Mitsubishi obowiązkowe czy dopuszcza się obecność w innej marce? |
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 29-06-2018, 12:02
|
|
|
Haek napisał/a: | Czy jest planowany "poziom" szkolenia? Czy osoby, które nigdy nie miały do czynienia z płytą poślizgową ani tym bardziej czasówką na torze nie będą postrzegane jako "zamulacze"?
Mitsubishi obowiązkowe czy dopuszcza się obecność w innej marce? |
Szkolenie jest dla początkujących nie dla rajdowców. Ma nas nauczyć wychodzenia z sytuacji krytycznych, a tor jest dla zapoznania się bardziej z nim, a nie do szaleństw i walki o czasy.
Na płycie poślizgowej nigdy nie byłem, dlatego bardzo chętnie będę na nim po raz pierwszy.
Na torze byłem dwa razy, było fajnie, ale traktowałem go bardzo z dystansem
Jesteśmy zatem na tym samym poziomie
Jeśli nie masz mitsubishi, przyjedź innym autem, ważne by być mitsumaniakiem, bawić się dobrze i - co najważniejsze - wyciągnąć lekcję i wnioski na przyszłość podczas codziennej jazdy. Do tego służy nasze szkolenie Wszyscy jesteśmy "zamulaczami"
[ Dodano: 04-07-2018, 09:00 ]
w poniższym linku znajduje się regulamin szkolenia mitsumaniakowego:
https://www.dropbox.com/s..._Jazdy.doc?dl=0
Dziękuję za zaufanie sponsorom, którzy ufundują dla Was i Waszych milusińskich gadżety:
Tomex Hamulce
Ibis Styles Grudziądz
Restauracja Reset
podczas szkolenia będzie dostępny dla Was Animator, który zaopiekuje się dziećmi |
|
|
|
 |
|