Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomysł na następne auto
Autor Wiadomość
Ziemba. 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 100KM 1998r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-08-2018, 13:45   Pomysł na następne auto

Cześć :D

Carisma powoli zaczyna mi się nudzić. Jest super, bo jest pakowna, nawet wygodna, bezawaryjna i doinwestowana, ale zaczyna mi się nudzić Sprzedaż Cari na pewno mi się nie opłaci biorąc pod uwagę ilość wsadzonej gotówki, no ale taki jest rynek. Tylko nie wiem na co się zdecydować i co kupić.

Szukam raczej benzyniaka do zagazowania lub z gazem, albo jakiś fajny dieselek. Budżet do 30 000zł, ale im taniej tym lepiej. Fajnie by było jakby bardzo mocno nie traciło na wartości.
Preferowana skrzynia manualna.
Raczej sedan, kombi też wchodzi w grę. Ew pojemny hatchback.
Fajnie by było jakbym mógł tym ciągnąć lawetę z rajdówką.
Moc od 150KM w górę. Wymagana bezawaryjność jak w Carismie.
Najlepiej z kraju kwitnącej wiśni, ale jak ktoś poleci coś innego ciekawego to spoko. Byle nie szmelcwagen. Generalnie stronię od niemców, ale nie mówię, że nie zrobię wyjątku.

Lexus IS300 - idealne auto na tą chwilę, ale automatyczna skrzynia mnie odpycha, a znaleźć IS300 w manualu trudno, bo mało ich było.
Lexus IS200 - jest manual, ale 155KM w tej ciężkiej budzie to trochę za mało.
Lexus LS400 Igen przedlift - tu bym zaakceptował automat, ale to już raczej auto do trzymania jako klasyk niż na codzień.
Saab 9-3 2.0t i 2.0T - moc jest, wygląda to nawet, nawet, ale brak mi przekonania.
Mitsubishi - hmmmm od czytania o rdzy i awariach zawieszenia Galant mi zbrzydł troszkę, ale nadal mi się podoba (no chyba, że mega zadbany egzemplarz).
Sigma - wiem, że to stare auto i może mieć swoje kaprysy. Outlander 2.0t niestety SUV. Jakieś inne ciekawe, na które mogłem nie wrócić uwagi?
Honda Accord VIII 2.4 - brzydkie wnętrze i przód bez wyrazu.
Nissan maxima - bardzo fajne auto, ale jako większa siostra 350z powinna mieć napęd z tyłu!! Z przodu mi się średnio podoba, i gdyby nie ten napęd to bym ją zaakceptował.
Subaru Impreza, outback legacy - jak to gaz znosi macie wiedzę, słyszałem bardzo różne opinie.
Volvo s 40 IIgen - nie mam zdania, ale chyba fajne auto, co?

Macie jakieś pomysły na fajne auto dla mnie? Ew odnieście się w kontekście do tych aut które wymieniłem. [/b]
Ruda 03.2016 - 04.2017
Baśka 02.2017 - 03.2017
Pomogłem? Jeśli tak to się nie krępuj :)
http://www.pajacyk.pl/

larelijux 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 31-08-2018, 19:43   

To ja się odniosę do tych, które wymieniłeś:

Lexus IS300 - według mnie są o wiele za wysoko cenione. Taki syndrom Toyoty, bardzo długo traci na wartości. Ludzie wariują na myśl, że tam jest 2JZ, chociaż, że to kompletnie inny silnik niż 2JZ-GTE z Supry
Lexus IS200 - to samo co wyżej, za drogo. Poza tym zbyt słaby silnik.
Lexus LS400 Igen przedlift - tu się szykuj na koszty, bo ze starości sypią się pierdoły, a większość części trzeba sprowadzać lub załatwiać w ASO. Według mnie spory potencjał na przyszłego klasyka, jeszcze nie odwaliło im kompletnie z cenami, choć i tak trochę już rosną.
Saab 9-3 2.0t i 2.0T - moc jest i da się ją łatwo zwiększyć. Największa wada, że to są Ople
Mitsubishi Galant - opłaca się wziąć pordzewiałego do wożenia tyłka po mieście jako tanie daily, droższe egzemplarze według mnie kompletny brak sensu, bo to i tak prędzej czy później pognije
Sigma - jak Ci się podoba to czemu nie? Są tanie, mają fajne silniki 3.0, tylko strasznie mało tego jest - mogą być problemy z częściami
Outlander 2.0t - jak to Mitsu, rdzewieje. Ale ostatnimi czasy chyba popularniejszy na forum niż Galant
Honda Accord VIII 2.4 - nie zajechana będzie tania w utrzymaniu, silnik 2.4 podatny na modyfikacje, samym reflashem można bardzo poprawić charakterystykę. Mi się podoba, ale trzeba się pogodzić, że rdzewieć będzie prędzej czy później
Nissan maxima - ktoś taką jeździł na forum. Aż sam się zdziwiłem, że ma napęd na przód.
Subaru Impreza, outback legacy - szybsze Imprezy bardzo kuszą do ryzykownej jazdy. Jak ktoś upala, to może być ciężko z utrzymaniem. LPG można spokojnie instalować, hejty lecą ze strony właścicieli, którzy uznają to za świętokradztwo.
Volvo s 40 IIgen - o tym nic nie wiem, ale ładne jest :mrgreen:

A teraz czas na moje propozycje, starałem się wybierać pod Twoje kryteria:

BMW E46 ( :twisted: ) - jest tego mnóstwo, w razie awarii dostęp do części jest tak łatwy, że nie ma się czym stresować. Dobrze wykończone. Bardzo dobre diesle 2.9/3.0. Minus - rdza i łatka, jaką przypną Ci inni ludzie
Honda Legend 3g - tanie jak na to co oferują, jeśli nie interesuje Cię to, że nie jest to LS400, to będziesz zadowolony :) Był wątek w naszych nieMiśkach.
Infiniti G35 - podałeś Maximę, a to Infiniti jest właśnie nią z tylnym napędem
Renault Laguna 3 - niedoceniane na naszym rynku jak każdy inny francuz. Dużo wersji nadwoziowych, fajne silniki (2.0T :twisted: ), blacha zapewne jak w każdym francuzie, czyli nierdzewiejąca. Nie tak awaryjna jak poprzedniczka znana jako królowa lawet. Bardzo dobre opinie, nawet moto doradca taką jeździł :)

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 31-08-2018, 21:00   

Będę niedługo przejazdem w Grójcu może zwrócisz uwagę na O1T jednak :-P
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 01-09-2018, 07:34   

larelijux napisał/a:
Subaru Impreza,

jak kupować to tylko w turbo,10 tysi na pakiet startowy i różne mody powinno starczyć,ale za to prowadzenie osiągi bajka,rdza jak to w Japończyku,chyba sobie kupię po raz trzeci :mrgreen:
larelijux napisał/a:
Saab 9-3 2.0t i 2.0T

fajnie latają,wytrzymałe z oplem nie ma co porównywać
larelijux napisał/a:
Outlander 2.0t

jest dużo zaniedbanych,też musisz mieć z piątaka na pakiet startowy,najważniejsze pozbawiony zbędnej elektroniki,jest tylko ABS :wink:

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-09-2018, 22:08   

Ziemba. napisał/a:
Lexus IS300 - idealne auto na tą chwilę, ale automatyczna skrzynia mnie odpycha, a znaleźć IS300 w manualu trudno, bo mało ich było.
Manuale jedynie z USA z kolorowa historia, ale zawodnik bardzo godny uwagi nawet w automacie, 2JZ robi robote
Ziemba. napisał/a:
Volvo s 40 IIgen - nie mam zdania, ale chyba fajne auto, co?
Prawie Ford Focus w szwedzkiej skórze
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Ziemba. 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-09-2018, 12:51   

larelijux napisał/a:
Lexus IS300 - według mnie są o wiele za wysoko cenione. Taki syndrom Toyoty, bardzo długo traci na wartości. Ludzie wariują na myśl, że tam jest 2JZ, chociaż, że to kompletnie inny silnik niż 2JZ-GTE z Supry

Też mi się wydaje, że są ciut za drogie. Tak silnik się różni od tego w suprze, ale i tak ma wielki potencjał.
robertdg napisał/a:
Manuale jedynie z USA z kolorowa historia, ale zawodnik bardzo godny uwagi nawet w automacie, 2JZ robi robote

Dokładnie. No i plus taki, że ta skrzynia naprawdę "słucha" człowieka.

larelijux napisał/a:
BMW E46

Prawda wykończenie jest całkiem spoko, ale jeździ tego tak dużo, że mam przesyt.

larelijux napisał/a:
Honda Legend 3g - tanie jak na to co oferują, jeśli nie interesuje Cię to, że nie jest to LS400, to będziesz zadowolony :) Był wątek w naszych nieMiśkach.

Tak, ta Honda z naszego forum to naprawdę ładny egzemplarz, ale szczerze nie porywa mnie Legend.

larelijux napisał/a:

Nie ten budżet.

larelijux napisał/a:
Renault Laguna 3 - niedoceniane na naszym rynku jak każdy inny francuz. Dużo wersji nadwoziowych, fajne silniki (2.0T :twisted: ), blacha zapewne jak w każdym francuzie, czyli nierdzewiejąca. Nie tak awaryjna jak poprzedniczka znana jako królowa lawet. Bardzo dobre opinie, nawet moto doradca taką jeździł :)

Coupe i kombi nawet wyglądają, ale jeżeli już francuzik to C5 tylko 2 generacja i w sedanie bardzo piękny francuz.

Bzyk_R1 napisał/a:
Będę niedługo przejazdem w Grójcu może zwrócisz uwagę na O1T jednak :-P

Chętnie się spotkam i pogadam chwilę.
Ruda 03.2016 - 04.2017
Baśka 02.2017 - 03.2017

larelijux 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-09-2018, 23:17   

Ziemba. napisał/a:

larelijux napisał/a:

Nie ten budżet.

No coś Ty... G35, jak już się trafią w sedanie, nie przekraczają kwoty 30 tysięcy. Na olx teraz jeden stoi za poniżej 20. Oczywiście mówię o egzemplarzach z roczników około 2004, 2005. Wcześniej popełniłem gafę, bo byłem pewien, że to jest duża limuzyna pokroju przywoływanej Maximy, jednak jest to auto wielkościowo podobne do Galanta.

raptor 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2008 2.2 DiD
Wysłany: 08-09-2018, 07:20   

Ja to tu tylko tak zostawię. https://allegro.pl/ogloszenie/volvo-s60-2-5t-bezwypadkowy-4x4-7477004868

Ps. Accord 8gen zaczyna się w okolicach 32-35k zł

Ziemba. 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-09-2018, 09:17   

raptor napisał/a:
Ja to tu tylko tak zostawię. https://allegro.pl/ogloszenie/volvo-s60-2-5t-bezwypadkowy-4x4-7477004868

Ps. Accord 8gen zaczyna się w okolicach 32-35k zł

Acco 8 gen jest brzydki, a co do s60 to całkiem przyjemne auto, ale 210KM to zdecydowanie za mało do tej budy.

[ Dodano: 08-09-2018, 09:20 ]
W temacie s40 to ten 2.4 diesel jest podobno super, a co z 2.4 benzyna? Bardziej patrzę na 2.5t, ale nie mówię nie dla 2.4benz.

P. S. Jeszcze nie zdecydowałem się na Volvo narazie jeżdżę i oglądam.
Ruda 03.2016 - 04.2017
Baśka 02.2017 - 03.2017

raptor 
Forumowicz

Wysłany: 08-09-2018, 09:24   

Rzędowa 5 i 210km to za mało ?! :lol: Zawsze możesz zrobić szczepionke, i pod 250 będzie bez problemu.

larelijux 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-09-2018, 13:03   

Myślę, że jakbyś przejechał się tym S60 to byś się zakochał, przede wszystkim w dźwięku silnika :) Jest turbina więc jest potencjał na zwiększenie mocy, poza tym 210 koni to wcale nie tak mało... Powiedziałbym, że różnica pomiędzy Carismą a tym Volvo byłaby kolosalna

Ziemba. 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-09-2018, 17:39   

larelijux, jeździłem s60 jest to wygodne auto i z białym środkiem w skórach jest spoko, ale z zewnątrz mnie nie porywa szczególnie przód. Tył bajeczka. Ta z linku wygląda super.

[ Dodano: 08-09-2018, 17:44 ]
raptor napisał/a:
Rzędowa 5 i 210km to za mało ?! :lol: Zawsze możesz zrobić szczepionke, i pod 250 będzie bez problemu.

Może źle się określiłem. Miałem to na myśli, że mając s40 210KM, a s60 210KM to ze względu na moc wybrałbym s40. O może tak.
Ruda 03.2016 - 04.2017
Baśka 02.2017 - 03.2017

larelijux 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-09-2018, 18:02   

A jeździłeś już taką S40? Jestem ciekawy jak jest pod względem komfortu w porównaniu z S60.

raptor 
Forumowicz

Wysłany: 08-09-2018, 18:26   

larelijux napisał/a:
A jeździłeś już taką S40? Jestem ciekawy jak jest pod względem komfortu w porównaniu z S60.

Focus mk2 vs Mondeo mk3 tak w dużym skrócie ;)

Olivia 
Forumowicz
Pod nickiem

Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
Wysłany: 09-09-2018, 21:07   

Wysoko stojący tył to zasług 4x4 ?
Volvo S60 z linku zostało sprowadzone z USA. Podziałka od klimatyzacji jest w Fahrenheitach.

Odpowiedz do tematu