Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Uszczelka klapy bagażnika przecieka?
Autor Wiadomość
red0n 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer kombi 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-11-2018, 07:25   Uszczelka klapy bagażnika przecieka?

Cześć,

Czy spotkał się ktoś z Was z problemem zbierającej się wody w kole zapasowym? Po wielu próbach zlokalizowania przecieku w końcu udało mi się chyba odnaleźć winnego, mianowicie uszczelki bagażnika. Zaznaczę, że woda nie przecieka widocznymi miejscami w bagażniku, a pojawia się między warstwami blachy w korku spustowym. Tak jakby woda ściekająca obok uszczelki znajdowała ujście do jej środka, gdzie oczywiście jej nie powinno być i spływa szczeliną dwóch przylegających blach. W ten oto sposób podczas obfitych deszczów potrafi mi się uzbierać z dwa litry wody podczas jednej nocy. Razem z sąsiadem polewaliśmy wodą, kiedy ja zamknięty w bagażniku obserwowałem przecieki i pojawiała się z jednej strony przy śrubie, a z drugiej na łączeniu blach. Uszczelka nie jest przerwana ani sparciała, jedynie miejscami guma odstaje od normy, ale nie wydaje mi się na tyle aby woda się przedostawała. Da się dostać nową uszczelkę do klapy bagażnika? Przeszukałem alledrogo i olx, znalazłem jedynie używki. Czy zaślepienie łączenia blach pastą wygłuszającą jest dobrym pomysłem? Z góry dzięki za pomoc oraz za sugestie.

Odpowiedz do tematu