Podświetlenie przycisków sterowania. |
Autor |
Wiadomość |
1lukaszp1
Forumowicz
Auto: lancer 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-11-2018, 11:16 Podświetlenie przycisków sterowania.
|
|
|
HEJ.
czy w lancerku sportback 2.0 did przycisk info jest podświetlany i jak się do niego dobrać ,i jak zdemontować przyciski od szub i lusterek bo tam też chyba niema podświetlenia i chodzi mi po głowie zamontowanie diody pod każdy przycisk tylko czy światło będzie się przebijało przez białe piktogramy przycisków???. |
Ostatnio zmieniony przez tyku 21-01-2019, 18:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 07-11-2018, 22:16
|
|
|
W 1.8 benzynie się nie podświetla i chyba będzie problem to zrobić, bo wydaje mi się, że cały przycisk jest z czarnego plastiku, a napis jest "nadrukowany". Do szyb ma podświetlenie tylko przycisk kierowcy, do lusterek żaden się nie podświetla, sytuacja chyba podobna, jak w przypadku INFO. |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
Dillu
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi Lancer sportback
|
Wysłany: 21-01-2019, 16:57 [CY3A 1.8] Słabe oświetlenie pokręteł od nawiewu i przyciskó
|
|
|
Witam. Od pewnego czasu mam problem z oświetleniem pokręteł i przycisków od radia. Golnie z tego co patrzyłem pod spodem gdy włączam światła oświetlenie nawiewu jest lecz tak słabe ze po prostu można powiedzieć ze go nie ma. Sprawdzałem prąd jaki jest w kostce która wchodzi do włącznika świateł awaryjnych i wynosi ponad 12V czyli jest wszystko w porządku. Przy wciskaniu klimatyzacji lub wewnętrznego obiegu powietrza żółta dioda świeci lecz podświetlenie nie. Co do radia górny panel normalnie działa Muzyki słucham normalnie tylko nie ma podświetlenia przycisków. Przyciskiem którym ustawiam moc oświetlenia deski jest ustawiony na full. Zauważyłem również to gdy włączę obieg powietrza wewnętrzny o zapala mi się żółta dioda, gdy włączę światła mijania dioda nie świeci słabiej widać to gołym okiem nie wiem czy jest tak we wszystkich lancerach czy tylko ja mam jakiś problem z prądem. Proszę o pomoc!
[ Dodano: 21-01-2019, 19:08 ]
Problem wystąpił jakieś 2 tygodnie temu do tego czasu miałem wszystko podświetlone tak jak należy przyciski od radia oraz pokrętła od nawiewu. |
|
|
|
 |
1lukaszp1
Forumowicz
Auto: lancer 2.0 DID
|
Wysłany: 22-01-2019, 12:03
|
|
|
Podejżewam zimne luty miałem podobnie w lagunie 2 |
|
|
|
 |
Dillu
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi Lancer sportback
|
Wysłany: 23-01-2019, 23:38
|
|
|
Wyciągał ktoś w ogóle ten panel na którym są pokrętła? Wiem że trzyma się na dwóch śrubkach które odkręciłem, nie wiem czy reszta trzyma się na zatrzaskach czy jednak coś trzeba odkręcić. |
|
|
|
 |
sharky
Forumowicz
Auto: Lancer VIII sedan 1.6 2012 r.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Paź 2017 Posty: 103 Skąd: Kalisz
|
|
|