Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Brak napięcia w bezpiecznikach radia i zapalnic
Autor Wiadomość
titolr10 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2010 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-01-2024, 22:17   [II 2.0 DID] Brak napięcia w bezpiecznikach radia i zapalnic

Hej,
Dzisiaj rano chcąc wsiąść do samochodu, spotkała mnie niemiła przygoda - auto teoretycznie się otworzyło (włączyło się oświetlenie wnętrzna), natomaist same rygle drzwi i bagażnika juz się nie otworzyły.
Pomyślałem, że to pompka od wspomagania. Dalsze oględziny doprowadziły do zauważenia braku prądu w zapalniczce oraz radiu.
Dotarłem do bezpieczników, sprawdziłem wszystkie miernikiem - wyszstkie sprawne.
Wyciągnąłem kilka z nich i na bezpieczniku od radia i zapalniczki nie ma napięcia.
Z tego co zauważyłem, nie działa radio, wszystkie zapalniczki, rygle drzwi i chyba tylne przeciwmgielne.

Czy znacie jakąś awarię, która odcina prąd do wszystkich tych elementów? Może któryś przekaźnik?
Bezpieczniki sprawdziłem w obu "skrzynkach".

Inmedi 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DID
Wysłany: 04-01-2024, 23:14   

Cześć. Sprawdź połączenia co są na klemie akumulatora. Tam możesz nie mieć styku co by potwierdzało brak zasilania na skrzynce bezpieczników między innymi do tych odbiorników co napisałeś. Zaznaczyłem dodatkowo na zdjęciu, który obwód Ci nie działa jeśli masz ten problem co podejrzewam.

titolr10 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2010 2.0 DID
Wysłany: 05-01-2024, 08:13   

Hej,
Tak, dokladnie to było problemem. Na klemie z tyłu są bezpieczniki zabudowane w płytce, niewymienialne. Trzeba wymienić całą płytkę, zamiast jednego bezpiecznika.

Taka płytka: https://t.ly/cb7l_

Okazało się, ze jeden z bezpieczników ucierpiał od korozji. Płytkę wymieniłem 2 dni temu, wszystko działa.

Inmedi 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DID
Wysłany: 05-01-2024, 11:50   

No to super jak już problem rozwiązany.
Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu