|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ECO Mode |
Autor |
Wiadomość |
bartron
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse Cross & Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-10-2019, 07:50 ECO Mode
|
|
|
ECO Mode - czy ktoś korzysta i widzi różnice w spalaniu? Ja po mieście nie widzę takowej, a auto jest jedynie wykastrowane z obrotów... |
|
|
|
 |
Michauek22
Forumowicz
Auto: Eclipse Cross
|
Wysłany: 25-10-2019, 12:38
|
|
|
Zgadza się , to tylko niepotrzebny bajer... |
|
|
|
 |
i_g_o_r
Forumowicz
|
Wysłany: 16-11-2019, 23:30
|
|
|
Jechałem z włączonym trybem "eco mode" autostradą na odcinku około 150 km, przy prędkości 110 km/h z włączonym tempomatem, uzyskany wynik spalania 7,7 l.
Spróbowałem również tego trybu na zwykłej drodze krajowej bez tempomatu, na odcinku około 50 km przy prędkości około 70 km/h, uzyskany wynik spalania to 6,6l. |
|
|
|
 |
p70
Nowy Forumowicz p70
Dołączył: 15 Gru 2019 Posty: 17 Skąd: Skarszewy/Gdańsk/Gdynia
|
Wysłany: 15-12-2019, 16:35
|
|
|
Jeżeli chodzi o tryb eco to robię większość kilometrów w tym trybie z wyłączonym start/stop. W cyklu mieszanym 90 % trasa/10 % miasto, przy "lekkiej nodze" można osiągnąć spalanie na poziomie poniżej 6 L. Jednak średnia z takich tras (dochodzą korki i wyprzedzanie) jest na poziomie ok 6,3 L/100 km. |
_________________ Drugi Miczibiczi w życiu |
|
|
|
 |
|
|