|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Do oceny 3 autka - benzyna |
Autor |
Wiadomość |
razors
Nowy Forumowicz
Auto: audi a3
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 28-02-2019, 21:22
|
|
|
Nie jestem ekspertem, ale...
Do do drugiego, to ramka w zderzaku jest nieoryginalna; wydech, zaciski tarcze już trochę przerdzewiałe; zjedzone ranty wygłuszenia maski.
Może to być coś, ale równocześnie przypadek:
Zaciekawiła mnie ta uszczelka w bagażniku, bo jest po stronie kierowcy delikatnie źle włożona, oraz pobrudzona na biało. Ponadto jak jest zdjęcie otwartych drzwi z tyłu, to nad zaczepem zamka brakuje takiego gumowego odboju/ogranicznika(?). Patrząc dalej na zdjęcie subwoofera, jak jest obicie materiałem po lewej stronie zdjęcia, to w górnym rogu jest zagięte/uszczerbione.
Dodatkowo sprzedający coś sobie pomylił wersje wyposażenia, bo to jest INTENSE, a nie INSTYLE.
Patrząc na ceny podobnych roczników, przebiegów(giełdowych) i wyposażenia, to osobiście cena wydaje mi się troszkę zawyżona, chyba że biały lakier tak się ceni.
Trzeci ma inne szerokości szpar na masce, jak są zdjęcia tyłu, to na niektórych wygląda jakby był zapalony silnik i na biało troszkę kopcił.
//Edit
PS. Wracając do pierwszego (nieaktualne), to te listwy są raczej jakieś akcesoryjne, nigdy się z nimi nie spotkałem w tym modelu. Zderzak był do wersji z ksenonami. Co ciekawe również przy tym aucie ktoś sobie nie poradził z uszczelką w bagażniku |
|
|
|
 |
razors
Nowy Forumowicz
Auto: audi a3
|
Wysłany: 01-03-2019, 14:22
|
|
|
Dzięki !! O taką pomoc mi chodziło. Na uszczelkę bagażnika nie zwróciłem uwagi. Pewnie coś majstrowane z tyłu.
Co do dymu to też mi od razu rzuciło się w oczy.
No nic przeglądam dalej.
[ Dodano: 02-03-2019, 14:27 ]
Kolega Hugio ostatnio bardzo pomógł w zauważeniu detali więc może i tym razem pomoże
Wypatrzyłem takie auta :
4. https://www.otomoto.pl/of...html#73e5ad38f6
5. https://www.otomoto.pl/of...html#73e5ad38f6 |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 03-03-2019, 13:46
|
|
|
Z tego co ja widzę w czerwonym, to wydech podrdzewiały (ale przy tym roczniku to chyba już norma). Jedna śrubka reflektora jest podrdzewiała, a po drugiej stronie już nie (może wymieniana?). Same zdjęcia były robione w jakimś trybie aparatu i kolory są dziwne (przyciemnione?) :/
Biały ma punktową wgniotkę na drzwiach kierowcy i ramka w zderzaku nieoryginalna. Dodatkowo w ogłoszeniu jest zaznaczone, że radio jest fabryczne, a mi nie przypomina żadnego MMCS, prędzej jakiegoś "chińczyka" LINK
Osobiście uważam, że jeśli są sprowadzane i mają takie roczniki, to na jakieś 80% można być przekonanym, że było coś robione. Pytanie tylko, czy parkingówka, czy coś większego. |
|
|
|
 |
Klark
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
Pomógł: 10 razy Dołączył: 02 Mar 2015 Posty: 495 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 03-03-2019, 16:51
|
|
|
Ogólnie także rozglądam się za nowszym Lancerem i z tego co widzę, to w Polsce auta z Niemiec są dużo tańsze, niż można je kupić w Niemczech. Szukam wersji intense bądź instyle navi. Odnośnie 4 auta - czerwony instyle navi - po ukazaniu się linka spojrzałem na opinie komisu - nie są dobre i odstraszyła mnie cena, gdyż w Niemczech wersja instyle navi to wydatek 7 do 9 tys. euro. Jestem ciekawy skąd taka cena tego auta. Biorąc na tapetę auto nr 5 zniechęca mnie slogan "wszystkie szyby są oryginalne", jakby sugerował, że auto jest bezwypadkowe. Jak wiemy definicja bezwypadkowości w Polsce ma tyle znaczeń ilu jest handlarzy i oczekiwań nabywców. Przykład z rodzimego podwórka https://www.otomoto.pl/of...-ID6AE2SR.html? . Komis zapewnia o bezwypadkości, a na miejscu okazuje się, że prawa strona była cała lakierowana z dodatkiem szpachli, reflektor i przednia szyba wymieniona na jakiś tani chiński zamiennik ]:->. |
|
|
|
 |
|
|