|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Osłona silnika |
Autor |
Wiadomość |
Ursusiak
Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-11-2019, 20:11 Osłona silnika
|
|
|
Witam
Ostatnio zajrzałem pod samochód aby zobaczyć jak dostać się do rozrusznika. Zaczyna bowiem padać po roku od regeneracji ....
Cóż się okazało, tylko pół silnika jest zasłonięte osłoną. Druga część silnika ta z rozrusznikiem nie jest niczym osłonięta. Podejrzewam, że dlatego też rozrusznik narażony na wodę brud i jakieś odpryski zaczyna padać.
Wszedłem zatem na szybko na alledrogo i cóż się okazało, że osłon jest dużo ale wiele i różne rodzaje.
Prawa, lewa strona sprzedawane jako komplet oraz jakieś zupełnie inaczej wyglądające.
Mam zatem pytanie
Która to prawa strona osłony silnika ta od kierowcy czy od pasażera.
Z góry dziękuje za pomoc.
WojtekD.
Grandis 2,0 DiD 2007 rok.
PS.
Zapomniałem zapytać jeszcze bo już nie chcę tworzyć nowych postów.
Kluczyk jest podobno prawy i lewy jak poznać który mam ..... JA |
|
|
|
 |
jogi_23
Forumowicz
Auto: grandis 2.0 did bsy
|
Wysłany: 28-11-2019, 22:29
|
|
|
Co do osłony to ta pod silnikiem jest duża i z kwadratowymi "drzwiczkami" na środku do spustu oleju a ta osłona pod rozrusznikiem jest jak prostokąt i jest dużo mniejsza.
Co do kluczyka to jak patrzysz na grot to prawy klucz to ten co z prawej strony ma frez. Ja zmieniałem u siebie na scyzoryk z alliexpres za 12zł plus 30zł wycięcie. Można też kupić za 1.5zł plus wycięcie taki jak oryginał i w obydwu tylko przekładasz pilota i wszystko gra. Może i nie oryginał ale potem tylko można w obu przypadkach kupić nowe klucze i zmieniasz grot bo jest w nich wymienny a w oryginalnym nie jest wymienny. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
|
|