|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
autko jedzie dopiero po 1-2sek od wcisniecia pedulu gazu |
Autor |
Wiadomość |
fiutaggio
Nowy Forumowicz
Auto: montero 3,5 sohc
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-06-2019, 00:50 autko jedzie dopiero po 1-2sek od wcisniecia pedulu gazu
|
|
|
Witam
pisze bo skoczyly mi sie pomysly, mam benzynke 3,5 montero 2000r automat
na chwile obecna mam dwa problemy pierwszy:
silnik piszczy a raczej gwizdze gdzies posrodku - dopiero co wymienilem uszczelke pod kolektorem i przy przepustnicy nic to nie dalo szukalem czy moze lapie powietrze ale nic za bardzo nie znalazlem (przy pomocy spreju do czysczenia hamulcow)
oprocz gwizdu po starcie chodzi normalnie i po chwili zaczyna chodzic nierowno wyskakuje blad p0300 czyli brak zaplonu na niektorych cylindrach, wydech sie grzeje i ma okazyjne wydmuchy zgaduje ze dochodzi do zaplonu benzynki w ukladzie wydechowym
problem drugi:
autko nie ma mocy nie chce jechac powyzej 80km kreci obroty normalnie, poza tym przy nacisnieciu pedalu gazu zaskakuje dopiero po 2sek jak juz zaskoczy jedzie tylko jakby na pol gwizdka. Jest tez jeden myk na wstecznym autko rusza prawie od razu
z bledow jak wspomnialem wczesniej
p0300 - kable sprawdzone, cewki wymienione
p0705 - czujnik polozenia skrzyni - zdjety wyczyszczony chodzi elegancko, bledu wiecej nie widze
p0403 - egr sprawdzony wyczyszczony, solenoid tez dziala ok, na razie bledu nie ma
p0443 - evap solenoid wymieniony wezyki podcisnienia sprawdzone, na razie bledu nie ma
p0170, p0173 - lewe powietrze sprawdzone udzczelki wymienione w kolektorze i przy przepustnicy, 2 sondy wymienione chodza ok, na razie bledu nie ma
w miedzyczasie wymienialem wlew paliwa, zbiornik byl sciagany malowany filtr paliwa zmieniony, smok przeczyszczony, wezyki odpowietrzajace, przelewu wymienione itp, jedyny myk ze udalo mi sie dostac inny wlew to wezyki odpowietrzajace polaczylem razem kolo wlewu i na koncu jest zaworek jednokierunkowy ktory nie wchodzi z powrotem do rury ale to chyba nie jest problem
zastanawiam sie czy to piszczenie nie jest spowodowane zapowietrzonym ukladem paliwa albo moze sie jakis syf dostal na linie paliwa i to piszczenie jest spowodowane kawitacja wewnatrz ? czy to moze byc regulator cisnienia paliwa ?
to chyba nie uszczelka pod kolektorem bo przeciez jest nowa ? poza tym czy to by powodowalo az takie problemy z jazda i to 2 sek opoznienie ?
jesli ktos bedzie mial jakies pomysly albo sugestie to bede wdzieczny pozdro |
|
|
|
 |
|
|