|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outek III 2.0 benzyna CVT 2015 czy 2017? Różnice. |
Autor |
Wiadomość |
Tux
Forumowicz
Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-09-2019, 19:36 Outek III 2.0 benzyna CVT 2015 czy 2017? Różnice.
|
|
|
Mitsumaniacy! Zastanawiam się nad OIII w benzynie i CVT, rocznik 2015 - 2017. Czy są jakieś zasadnicze różnice pomiędzy wersją 2015/2016 a 2017? Wygląda na to, że panel radia w 2017 dostał fizyczne guziczki co wydaje się być dla mnie łatwiejsze w obsłudze podczas jazdy. Z drugiej strony i tak słucham teraz tylko Spotify po bluetooth, więc nie jest to kluczowe.
Jednak to co bardziej mnie interesuje, to praca skrzyni CVT w benzynowym 2.0 150km. Słyszałem, że podobno od 2017 jest jakiś inny (lepszy? nie wiem) soft. Czy ktoś z Was może to potwierdzić/zdementować? Z filmików wynika, że od 2017, przy depnięciu w pedał gazu, soft nie trzyma obrotów w okolicach 6000 obr/min tylko płynnie je zmienia podczas przyspieszania imitując trochę prawdziwe biegi. Ktoś coś wie?
Wiem, że mogę zapytać sprzedawcę i z pewnością tak zrobię, jednak Wasza opinia - ludzi jeżdżących tymi samochodami na codzień - jest dla mnie o wiele bardziej wiarygodna i wartościowa.
Dzięki wielkie z wszelkie odpowiedzi. |
_________________ Michał |
|
|
|
 |
artisan
Forumowicz
Auto: był Lancer SB jest O III CVT
|
Wysłany: 30-09-2019, 19:55
|
|
|
Z tego co się orientuję to w roku modelowym 2017 zmienił się wygląd radia (czyli te fizyczne przyciski), tunel środkowy jest wykonany z piano black (wygląda ładniej ale jest mniej praktyczny), jest oświetlenie ambientowe z przodu kabiny i płetwa rekina zamiast patyka (antena), CVT działa tak samo. W sumie zmiany bardziej estetyczne i wizualne a nie ściśle praktyczne. Na korzyść rocznika 2016 może przemawiać fakt, że jest szansa na to że w układzie klimatyzacji jest czynnik chłodzący starego typu, ale to podobno zależy to od miesiąca produkcji danego egzemplarza. |
_________________ Blog turystyczny
http://misienarowerze.blogspot.com/
Blog o małej Mitsu Bisi.
http://orzeszekzgabonu.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30-09-2019, 21:27
|
|
|
Potwierdzę to co napisał Artisan.
Ale jestem laikiem, użytkownikiem od 40 Tyś kilometrów wersji 2016.
Ostanio dostałem 2019 jako zastępczy.
Też CVT I 4wd jak mój.
Jeden pieron:) inne radio, inny tunel... Ale tak to samo...
Po 5 minutach jazdy czułem się jak w swoim. |
|
 |
Tux
Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 01-10-2019, 16:59
|
|
|
Dzięki wielkie za odpowiedzi! |
_________________ Michał |
|
|
|
 |
the_playa
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 2wd
|
Wysłany: 04-10-2019, 09:55
|
|
|
Doszło jeszcze gniazdo zasilania w bagazniku i zmieniny wyswietlacz miedzy zegarami ale to auta wyprodukowane po 06/2017 czyli MY2018 |
|
|
|
 |
|
|