Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer z 1.6 czy może 1.8? Keyless pytanka.
Autor Wiadomość
postalpl44 
Nowy Forumowicz

Auto: Volvo S80
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-05-2019, 19:30   Lancer z 1.6 czy może 1.8? Keyless pytanka.

Hej ^^

Przymierzam się do zakupu Lancera IX, mam też kilka pytań:

Budżet jakim dysponuje na autko to (mam nadzieje) max 25 tys. zł. Tu oczywiście fajnie było by mieć gazik i... keyless system. Czy ten "bajer" KeyLess można po prostu dołozyć z czasem? I jest to skomplikowana operacja? Dotychczas z elektroniką samochodową miałem styczność w autach volvo i hondach civic ^^.

Kolejna rzecz, jako świeży rekrut który zdązył sie pogubić juz 3 razy na tym forum, to jedyne co wyczytalem to by zwracać uwagę na rułe wydechową auta bo lubi rdzewieć i często jest zjedzona, a jak blacharka calego auta? Te auta rdzewieja? Mam obecnie Volvo i troche mnie przeraża wizja jezdzenia do lakiernika z kazda pierdołą bo purlch. :axe:

Kolejna rzecz, czy warto sobie tym modelem pupe zawracać :butthead: ponieważ słuzyło by na dojazdy do pracy codziennie po 100km, głownie trasa.

I jak w temacie, 1.6 czy 1.8?

LukasiusPomorze 
Mitsumaniak

Auto: Ralliart 2009
Wysłany: 30-05-2019, 11:03   

Lancer 1.8 to dobrze zaprojektowane i przestronne auto, a brak usterek aż nudzi.

Ruda wyskakuje niezwykle rzadko i głównie w miejscach gdzie ktoś coś przytarł lub majstrował zestawem narzędzi ze sklepu Stonka.

Pomijam fakt rudej w zawieszeniu bo to normalna reakcja każdego auta na chemię którą drogiwcy stosują w zimie.

waspus 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8
Wysłany: 30-05-2019, 23:01   

1.6 ma tylko 117 koni a lancer swoje waży, to bardziej optymalne jest 1.8 po roku 2010 z 140kM.
Ja mam taki egzemplarz i spalanie nie zabija. Chodziarz nie powiem , testowałem 1.6 i daje radę.
Jednak doradzałbym 1.8. Jeśli chodzi o korozję do dopiero widziałem 2 egzemplarze tak zapuszczone, że miały korozję na klapie czy przy nadkolu z roku 2007. No i Sportback bo praktyczniejszy w użytkowaniu, sedanem pralki nie przewieziesz :)
Civic VI Liftback 1.4
Civic VII Sedan 1.6

gerz50 
Nowy Forumowicz

Auto: Mazda 3 BK 1.6
Wysłany: 17-08-2019, 19:17   

doczytalem sie ze byly wersje 1.8 143 KM i 1.8 140 KM.
czym sie różnią ? 140KM to wersja ze wzmocnionymi gniazdami zaworowymi?

zastanawiam sie nad kupnem Lancera stad moje pytanie

Aktualnie jezdze od 12 lat Mazdami (323F Sportive 2003, 626 2.0 1998,Premacy 1.8. 2005, Mazda 3 1.6 , Mazda 3 2.0) , nie mialem nigdy stycznoscia z Mitsubishi :) )))

ayzcrazy 
Nowy Forumowicz

Auto: Mazda 6 GH 2.0 DISI
Wysłany: 10-09-2019, 12:53   

Podłączam się do tematu. Też zastanawiam się nad 1.6 a 1.8. Mam nadzieję że ktoś doradzi :D

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 10-09-2019, 13:23   

ayzcrazy,
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=22660

Trudno jest doradzić, najlepiej przejechać się oboma i wtedy będziesz wiedział który silnik bardziej Ci odpowiada ;)
Jeśli cenisz ekonomię - 1.6, jeśli chcesz poczuć trochę więcej mocy - 1.8.

Odpowiedz do tematu