|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] obroty / klima / kontrola trakcji |
Autor |
Wiadomość |
GizMo [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 23:51 [Cari 1.8] obroty / klima / kontrola trakcji
|
|
|
Witam, przede wszystkim sorki za ponawianie tematu, znalazlem juz tu kilka takich, ale naczytalem sie tylku roznych opinii ze sam zdrefilem i nie wiem ktora jest prawdziwa...
Otoz 2 dni temu kupilem Carisme 1.8 GDI ['97]. Po odpalenu silnika, [na luzie] obroty nie stoja w miejscu, tylko skacza w przedziale 300 - 1000... Czy to wina wlasnie tej przepustnicy o ktorej mowa? Wystarczy ja wyczyscic? Czy trzeba nauczyc go obrotow? Z tego co wiem to poprzedni wlasciciel nie odczepial akumulatora, nie grzebal w komputerze...
Jesli juz o uczeniu obrotow, to ktorym sposobem? Bo Wasze sposoby sa rozne, jedni pisza ze przy kompletnie wylaczonej elektryce, tzn bez swiatel, klimy radia itp, a drudzy ze wlasnie przy tym wszystkim... Z racji tego ze jestem laikiem w tych sprawach, prosze o rzetelne wytlumaczenie:)
Druga sprawa to klima... a dokladniej czym rozni sie opcja ECO od sniezynki i kiedy ktore stosowac? Czy duza jest roznica miedzy tymi opcjami? Mozna cos uszkodzic zle uzywajac?
I trzecia sprawa to kontrola trakcji ktora posiadam, a mianowicie czy jest mozliwosc wylaczenia jej, i jesli tak to gdzie lub jak?
Pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat:) |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 08-04-2007, 11:50
|
|
|
GizMo napisał/a: | Druga sprawa to klima... a dokladniej czym rozni sie opcja ECO od sniezynki i kiedy ktore stosowac? Czy duza jest roznica miedzy tymi opcjami? Mozna cos uszkodzic zle uzywajac? |
ECO, to tryb "ekonomiczny" z założenia, a śniezynka to tryb ciągły...w 2 przypadku lima chodzi non stop, a w tym pierwszym chodzi z przerwami...eco jest lepsze na np. chłodniejsze dni
GizMo napisał/a: | I trzecia sprawa to kontrola trakcji ktora posiadam, a mianowicie czy jest mozliwosc wylaczenia jej, i jesli tak to gdzie lub jak?
|
jak nie ma pstryczka elektryczka, to może poprostu wciagnąc bezpiecznik (opis masz na forum)
a tak wogóle zachęcam do wpisania sie na liste mitsułodziaków i zapraszam na nasze comiesięczne spotkania i zloty |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
GizMo [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2007, 16:18
|
|
|
dzieki za wyjaśnienie:)
z tym ze wlasnie nie mam zadnego pstryczka od kontroli trakcji... ani przy skrzyni biegow, ani obok podgrzewania tylnej szyby... a jak spradwdzic czy w Cari jest w ogole TCL? Koles od ktorego kupowalem twierdzi ze jest... koła potrafia mi zaboksowac zarowno na piachu jak i na asfalcie....a do tego nie widzialem kontrolki TCL... mozliwe ze nie dziala czy w ogole jej nie ma? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2007, 16:32
|
|
|
wiec moze nie masz asr'u a raczej napewno nie masz |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 08-04-2007, 16:33
|
|
|
bylby wylacznik kolo wlacznika ogrzewania tylnej szyby |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
GizMo [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2007, 16:55
|
|
|
hmmm... no coz, to chyba bedzie trzeba porozmawiac ze sprzedawca...
a zmieniajac temat, potrafilibyscie mi powiedziec jak sprawdzic jaka wersja jezdze? tzn chodzi mi o COMFORT / AVANCE / ELEGANCE ? Na forum nie znalazlem takiego temtatu. Wg TEJ TABELKI troche mi sie nei zgadza... co do TCL to wlasnie nei wiem, ale skoro mowicie ze nei ma to nie, a "Elektrycznie otwierane okna tylnych drzwi" mam, a znowu nie ma wersji ktora nie ma TCL a ma el. tylne szyby... Pare innych wariantow wyposazenia tez mi sie nie zgadza... No ale tak jak np. AluFelgi to poprzedni wlasciciel mogl sprzedac, wiec tego sie nei czepiam...
Jesli to cos pomoze to mam Carisme 1.8 GDI '97r. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 08-04-2007, 17:06
|
|
|
GizMo napisał/a: | COMFORT / AVANCE / ELEGANCE |
te wersje wyposazeniowe weszly po 99 roku (podczas liftingu auta). Wczesniej byly inne np. Gl
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|
|