Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Muszę zmienić samochód. Lancer?
Autor Wiadomość
Tom0_S 
Nowy Forumowicz

Auto: Mercedes-Benz w203 C180
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 15-10-2019, 12:02   Muszę zmienić samochód. Lancer?

Cześć wam wszystkim!
Na początek chciałbym się przedstawić jako, że jestem nowy na forum. Jestem Tomek mam 25 lat, pochodzę ze Śląska i muszę zmienić samochód.
Obecnie jeżdżę MB klasą C z 2000 roku i niestety samochód ten zaczyna poważnie korodować i naprawy są coraz droższe więc jestem zmuszony do zamiany go na coś nowszego. No i właśnie, przeglądając samochody z lat ok. 2008-2012 z silnikiem o mocy około 120-150 koni w cenie do 30000zl na prawdę trzeba się nagimnastykować by znaleźć coś sensownego.
Przeglądając strony typu mobile.de natknąłem się na Lancera w sedanie właśnie i muszę powiedzieć że wyglądem bardzo mi się podoba, aczkolwiek jeżeli chodzi o silniki to preferował bym benzynowy pod gaz, gdyż taką konfigurację obecnie mam w Mietku. Modele które mi się udało znaleźć wyposażone są w silniki diesla, jeden ma 2.0 TDI od VW z tego co mi wiadomo, a drugi 1.8 Did od Mitsubishi. O ile silnik 2.0 znam bo na podwórku stoi passat z tym samym motorem to tego drugiego no niestety nie znam. Nie ukrywam, że po przeczytaniu na temat tego 1.8 nawet bym i przystał na diesla, zważając jeszcze na to, że jeżdżę około 80-100km dziennie w trasach międzymiastowych.
Wczoraj poczytałem i przetrząsłem internet by się czegoś dowiedzieć na temat tych aut i z tego co ludzie piszą i mówią to są to samochody w których raczej dużo usterek się nie znajdzie.
Chciałbym zapytać was, użytkowników tych samochodów na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie tego samochodu z roku 2011, a może ktoś ze Śląska ma taki model z tymi silnikami i chciałby poświęcić trochę czasu by pokazać jak to wygląda i jak jedzie?
Mam nadzieję że post nie jest zbyt długi i zawiły, ale jeżeli chodzi o kupno samochodu to chciałbym wiedzieć jak najwięcej na ten temat, a kto wie lepiej od właścicieli? :)

Roguuu95 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 TDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-10-2019, 13:26   

Jak jeździsz dziennie po 80-100km i głównie autostradami to diesel dobra opcja, sam mam sedana 2.0 z 2010 i nie narzekam, podkręcony lekko na 180km. Odkąd go mam to wymieniałem jedynie podstawowe rzeczy jak filtry czy olej, więc polecam, zwłaszcza że po 2008roku poprawili te silniki, wcześniej podobno się mocno psuły, dokładam jedynie do efektów wizualnych u niego hah. Co do 1.8 to się nie wypowiem, nie miałem styczności. Zapraszam do Krk to mogę przewieść :D

Odpowiedz do tematu