Problem z ABS |
Autor |
Wiadomość |
Wojno
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-10-2019, 21:07 Problem z ABS
|
|
|
Witam posiadam Lancera 2008 2.0 Diesel i kilka tygodni temu wyskoczył mi błąd ABS'u.
Po sprawdzeniu na komputerze jest to C2116 ( niskie ciśnienie pompy). Problem jest o tyle dziwny że raz na jakiś czas samochód po odpaleniu nie widzi żadnego błędu i udaje mi się przejechać jakąś trasę bez błędu. Czasem błąd wyskoczy przy wjechaniu w jakąś większą dziurę. Najbardziej zastanawiają mnie jednak błędy które wyskakują mi raz na X czasu czyli błąd Absu, błąd AFsu i czerwona kontrolka hamulców gdy zaczynam jechać nie pokazuje mi prędkości strzałka stoi w dole ale po jakiejs minucie wszystko znika i zostaje ten błąd Absu. https://www.fotosik.pl/zd...9OmQRupjQZPeula
[ Dodano: 11-10-2019, 07:53 ]
I pytanie czy to problem z silniczkiem pompy ABS czy sterownikami? |
|
|
|
 |
LukasiusPomorze
Mitsumaniak
Auto: Ralliart 2009
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2016 Posty: 114 Skąd: Pomorze
|
Wysłany: 11-10-2019, 18:06
|
|
|
Objawy sugerują jak by coś było z elektryką. Może zanim zmienisz pompę to piknik kontaktem po stykach. |
|
 |
diablovv
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer
|
Wysłany: 11-10-2019, 19:37
|
|
|
c2116 napiecie zasilania silniczka pompy a nie niskie ciśnienie pompy miałem to samo okazało sie niestety że to faktycznie pompa elektryk reanimował ją ale to są jej ostatnie dni lub miesiące a nawet przechodzonej nigdzie niema tylko regeneracja |
|
|
|
 |
Wojno
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 12-10-2019, 16:05
|
|
|
diablovv napisał/a: | c2116 napiecie zasilania silniczka pompy a nie niskie ciśnienie pompy miałem to samo okazało sie niestety że to faktycznie pompa elektryk reanimował ją ale to są jej ostatnie dni lub miesiące a nawet przechodzonej nigdzie niema tylko regeneracja |
Diablovv możesz zdradzić ile kosztowała Cię regeneracja? |
|
|
|
 |
diablovv
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer
|
Wysłany: 13-10-2019, 22:36
|