|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pare Pytań... Potrzebuje Małych Rad, Pomocy :].. |
Autor |
Wiadomość |
myszkansk [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2007, 09:43 Pare Pytań... Potrzebuje Małych Rad, Pomocy :]..
|
|
|
Witam, otóż mam pare pytań... czy doradzacie założyć spojler ? chodzi o to czy będzie pasował, i jeśli już to jaki, podać najlepiej jakiś link, czy jak już bym założył ten spojler to na jaki kolor go pomalować ? bo mam kolor carismy srebny metalik i mysle czy na taki sam malować czy jakiś inny kolor/odcień ? chce, żeby autko miało bardziej sportowy charakter
czy działa, i czy w carismie jest to możliwe, ( bo kolega mi mówił ), że niedaleko miejscowości której mieszkam, w Legionowie ( w legionowie lub Jabłonnej , nie pamiętam ) jest taki warsztat w którym samochód podpina się pod komputer, i gościu mierzy ile wytrzyma silnik maxymalnie obciążenia i dodaje koni tyle , ile silnik da rade wytrzymać , i kosztuje to 200 zł, czy ktoś korzystał z tego ? czy to działa ? i czy może ktoś był w tym salone w Legionowie czy jabłonnej ?
czy w carismie jest samoregulujące się skrzynia biegów ( chodzi mi o linke ) czy nie ? bo 2 nie raz mi wchodzi, nie raz jest taki zgrzyt jak bym za słabo docisnął sprzęgło, nie wiem czy zawczesnie bierze sprzęgło ( jeśli tak to chcialem linke podciągnąć ) czy jest coś innego ?
chce przyciemnić szyby, ale nie tak na czarno kompletnie, tylko tak żeby było ładnie, i chce przyciemnić wszystkie szyby prócz przodniej, i nie wiem na ile procent, i czy jak się przyciemnia folią to można wybrac na ile % się przyciemnia ? bo piecowe przyciemnianie jest troche za drogie
Prosze o wasze opinie, rady :] Dziękuje
[ Dodano: 24-03-2007, 10:45 ]
aaa i jeszcze jedno, gdzie dostać ładne światła tylnie, typu lexus tylko mniej takie walące w oczy, aby nie standardowe :] ... i przodnie jakieś łądnie, bo na allegro to pustki hehe |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2007, 11:19
|
|
|
myszkansk napisał/a: | Witam, otóż mam pare pytań... czy doradzacie założyć spojler ? chodzi o to czy będzie pasował, i jeśli już to jaki, podać najlepiej jakiś link, czy jak już bym założył ten spojler to na jaki kolor go pomalować ? bo mam kolor carismy srebny metalik i mysle czy na taki sam malować czy jakiś inny kolor/odcień ? chce, żeby autko miało bardziej sportowy charakter |
spojler jaki sie chce, dydykowane sa praktycznie dwa (jesli chodzi o starszy model), jesli malowac to tylko w kolor.
myszkansk napisał/a: | czy działa, i czy w carismie jest to możliwe, ( bo kolega mi mówił ), że niedaleko miejscowości której mieszkam, w Legionowie ( w legionowie lub Jabłonnej , nie pamiętam ) jest taki warsztat w którym samochód podpina się pod komputer, i gościu mierzy ile wytrzyma silnik maxymalnie obciążenia i dodaje koni tyle , ile silnik da rade wytrzymać , i kosztuje to 200 zł, czy ktoś korzystał z tego ? czy to działa ? i czy może ktoś był w tym salone w Legionowie czy jabłonnej ? |
bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury
myszkansk napisał/a: | czy w carismie jest samoregulujące się skrzynia biegów ( chodzi mi o linke ) czy nie ? bo 2 nie raz mi wchodzi, nie raz jest taki zgrzyt jak bym za słabo docisnął sprzęgło, nie wiem czy zawczesnie bierze sprzęgło ( jeśli tak to chcialem linke podciągnąć ) czy jest coś innego ?
|
w gdi linki potrafia sie wyrobic, trzeba to zdiagnozowac
myszkansk napisał/a: | chce przyciemnić szyby, ale nie tak na czarno kompletnie, tylko tak żeby było ładnie, i chce przyciemnić wszystkie szyby prócz przodniej, i nie wiem na ile procent, i czy jak się przyciemnia folią to można wybrac na ile % się przyciemnia ? bo piecowe przyciemnianie jest troche za drogie
|
na tylna i tylne boczne mozesz sobie nakleic jaka chcesz folie, natomiast na przednie boczne naklejenie chocby przezroczystej foli powoduje spadek przezroczystosci wymaganej przez kodeks, wiec teoretycznie nawet za najjasniejsza folie mozesz stracic dowod lub miec problemy z przegladem.
myszkansk napisał/a: | aaa i jeszcze jedno, gdzie dostać ładne światła tylnie, typu lexus tylko mniej takie walące w oczy, aby nie standardowe :] ... i przodnie jakieś łądnie, bo na allegro to pustki hehe |
na szczescie w ten sposob nie mozesz oszpecic auta, jedynie przod mozesz zepsuc jesli sie postarasz i poszukasz dobrze w necie. |
|
|
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 00:07
|
|
|
spoiler, tak jak mówi arturro, maluj tylko i wyłącznie pod kolor nadwozia
z tym dodaniem koni to ktoś Ci totalny kretynizm wymyślił,
lexusów do Carismy nie ma ŻADNYCH, są do Lancera/Mirage, ale wtedy nie obędzie się bez przerabiania blacharki,
a z szybami to jest tak, że tylną szybę i tylne boczne możesz sobie na czarno nawet zamalować, przednie boczne muszą mieć minimum 70% przepuszczalności światła, a przednia minimum 75%. Folie mają różną moc przyciemniania - możesz wybierać do woli, jednak musisz pamiętać o tym, że zwykłe przezroczyste szyby nie mają 100% przepuszczalności, jeżeli dobrze pamiętam to jest to coś około 85%, więc żeby pozostać zgodnym z prawem na przyciemnienie pozostaje jakieś 10-15%, a taka folia przyciemniająca jest w ogóle ledwo widoczna, że coś przyciemnia. |
|
|
|
 |
myszkansk [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2007, 10:11
|
|
|
a Przyciemnianie Piecowe ? z czym jest lepsze ? |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2007, 22:08
|
|
|
Mój kolega przyciemniał szyby grafitem (być może piecowo) bardzo trudno to podrapać i uszkodzić , przy foli jest troszkę łatwiej. Co do Jabłonnej to jest tam faktycznie sklep tuningowy całkiem dobrze zaopatrzony i na miejscu montują pewne rzeczy np. wydech, ale o zwiększaniu mocy w silniku benzynowym bez turbo nie słyszałem ( i to jeszcze za 200 zł) - chyba że mają tam Kaszpirowskiego od samochodów i robi to siłą woli. |
|
|
|
 |
GizMo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2007, 13:54
|
|
|
co do tych szyb, to przednie boczne moga byc max 30% przyciemnione, czyli tak jak wspominal Geloo_Jedi, zostaje jakies 15% i sie nie oplaca tego robic, chyba ze mialbys przyciemnione szyby z homologacja... natomiast przedniej nie wolno w ogole przyciemniac, nawet w najmniejszym stopniu... no a przez tylne mozesz nic nie widziec, czyli zakryc w 100% |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 09-04-2007, 14:29
|
|
|
co do tych zmian w silniku, to mieszkam w Legionowie i zapewne koledze chodzilo o Jabłonne, bo tam jest kilka firm "tuningowych" które zajmują się "jakąś" modyfikacją aut. Ale... z moich doświadczeń z tymi firmami wynika, że jedyne co oni potrafią to zamówić coś z katalogu i ... tyle. Jest jedna firma jak się wyjeżdza na Nowy Dwór Mazowiecki z Jabłonny,Vema-Pol ale... oni też nie słysałem, żeby mieli jakieś specjalne sukcsy w tuningu aut. Są przedstawicielem na Polskę jakiś firm produkujących felgi (Toora?) i czegoś tam jeszcze i tyle. Ale o żadnej z tych firm nie słyszałem, żeby miała jakieś szczególne osiągnięcia w dziedzinie przerabiania silników, więc przypuszczam, że są w stanie zrobic tylko to co przewiduje katalog jakiejś tam firmy. A do tego wszystkie te firmy są dość drogie i jak dla mnie średnio dbają o klienta. W każdym razie ja u nich dokonywałem jakiś zakupów (felgi) tylko gdy już nigdzie indziej kupić nie mogłem a i tak wydaje mi się, że mają średniej jakości towar (swego czasu chcieli mi wcisnąc opony Dunlop SP Sport 3e które podobno były fabrycznie montowane na Mercedesie A classa a ja chciałem kupić SP Sport 2000, bieżnik ten sam, ale... dla mnie to juz ajakieś kombinowanie a cena dla mnie nie była atrakcyjna)
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
|
|