Wkład na kolo zapasowe |
Autor |
Wiadomość |
Robert S
Forumowicz Robert
Auto: Mitsubishi Eclipse Cross
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-03-2020, 11:26 Wkład na kolo zapasowe
|
|
|
Witam
Czy ktoś z użytkowników próbował zmienić fabryczny wkład bagażnika ( oferowany w standardzie w Europie ) na wkład z możliwością przewozu pełnowymiarowego koła zapasowego lub dojazdówki ? Jestem zainteresowany kupnem na dojazdówke , jakoś nie ufam zestawowi naprawczemu . Widać ze na innych rynkach taka opcja jest dostępna i widnieje jako część w MMC ASA.
 |
|
|
|
 |
diament20
Forumowicz
Auto: outlander eclipse cross, colt
|
Wysłany: 21-09-2020, 15:15
|
|
|
Jakbyś miał rozwiązanie tego problemu to daj znać ponieważ interesuje mnie to samo. Dzieki |
|
|
|
 |
Robert S
Forumowicz Robert
|
Wysłany: 22-09-2020, 10:20
|
|
|
diament20 napisał/a: | Jakbyś miał rozwiązanie tego problemu to daj znać ponieważ interesuje mnie to samo. Dzieki |
Na razie zakupiłem dojazdówkę i wożę w bagażniku . Fakt że zajmuje nieco miejsca ale mam spokojny sen . Dowiadywałem się z ASO o możliwości zakupu takiej wkładki , odpowiedzieli że tak i kosztuje to 450 euro . Więc odpuściłem zakup w ASO i szukam na własną rękę z jakiegoś rozbitka . Niestety wersja ta występuje na wschód od nas , więc wchodzą w rachubę rynki Rosyjski, Ukraiński i Białoruski . Myślę że uda mi coś wyrwać wcześniej czy później |
|
|
|
 |
demis
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse Cross Intense Plus CVT
|
Wysłany: 27-09-2020, 14:21 dojazdówka do Eclipse Cross
|
|
|
Witajcie,
Chcę zapytać czy wejdzie dojazdówka do bagażnika, oczywiście po wymontowaniu tej "kuwety" z zestawem naprawczym? Chodzi o to czy wielkość koła się zmieści oraz czy na wysokość wejdzie pod "pokrywę" podłogową tak aby nie zabierać cennego miejsca w bagażniku. Wersja Intense CVT więc chyba 18" lub może 17". |
|
|
|
 |
Robert S
Forumowicz Robert
|
Wysłany: 28-09-2020, 11:14
|
|
|
Założyłem już ten wątek tutaj , kontynuujmy temat w jednym miejscu ( będzie łatwiej wyszukać zainteresowanym )
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=110916
Tak istnieje jako opcja wkład na pełnowymiarowe koło i na dojazdówkę ( tyle ze drogo i oficjalnie tylko przez ASO )
[ Komentarz dodany przez: Bizi78: 28-09-2020, 12:47 ]
Scaliłem tematy . |
|
|
|
 |
Fajeczka
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubischi Eclipse Cross
|
Wysłany: 10-02-2022, 13:58
|
|
|
Miałem ten sam problem. Zestaw naprawczy mnie nie przekonuje. Kupiłem koło dojazdowe, ale cena wkładu jest kosmiczna. Więc w moim wkładzie, tym od zestawu naprawczego wyciąłem otwór średnicy tego koła. Koło można przykręcić, bo jest odpowiednie miejsce z gwintem, trzeba tylko kupić śrubę. Wszystko się doskonale mieści. Może nie jest tak pięknie (chociaż koło i wkład przykrywa podłoga bagażnika), ale koszt rozsądny i głowa spokojna... |
_________________ Fajeczka |
|
|
|
 |
Robert S
Forumowicz Robert
|
Wysłany: 13-02-2022, 08:04
|
|
|
Fajeczka napisał/a: | Miałem ten sam problem. Zestaw naprawczy mnie nie przekonuje. Kupiłem koło dojazdowe, ale cena wkładu jest kosmiczna. Więc w moim wkładzie, tym od zestawu naprawczego wyciąłem otwór średnicy tego koła. Koło można przykręcić, bo jest odpowiednie miejsce z gwintem, trzeba tylko kupić śrubę. Wszystko się doskonale mieści. Może nie jest tak pięknie (chociaż koło i wkład przykrywa podłoga bagażnika), ale koszt rozsądny i głowa spokojna... |
Wstawisz fotkę jak to zrobiłeś ? no jak z gwarancją ?
Wiem że można za niedużo PLN-ów kupić wkładkę bez przegródek
Ja na razie kupiłem pokrowiec i wożę koło w bagażniku . Nadal jednak poszukuję właściwego wkładu ( najlepiej w używce ) |
|
|
|
 |
|