|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Brak przycisku "zamknij wszystkie drzwi" |
Autor |
Wiadomość |
marcingebus
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-01-2020, 12:45 Brak przycisku "zamknij wszystkie drzwi"
|
|
|
Wiele aut, które do tej pory miałem posiadało gdzieś z przodu przycisk, który zamykał otwierał zamki wszystkich drzwi. Brakuje mi w moim Grandisie 2008 takiego przycisku. Mogę niby z Pilota, ale ponieważ zamontuję za chwilę alarm, to pilot będzie uzbrajał do tej pory alarm, więc ta możliwość odpadnie. Macie jakieś sprawdzone metody takiej prostej featurki? Może coś wymyślę przy montażu alarmu, ale sure tego nie jestem. |
_________________ Harmęże |
|
|
|
 |
West
Mitsumaniak Mitsubishi forever!

Auto: Mitsubishi Grandis 2.4, 2005r
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Paź 2006 Posty: 195 Skąd: Gryfów Śląski
|
Wysłany: 02-02-2020, 21:25
|
|
|
Pytania trochę nie rozumiem, ale jak chcesz zamknąć wszystkie drzwi podczas jazdy (ja zamykam tylko jak w nocy jeżdżę) to wystarczy wewnątrz przy klamce wcisnąć /przesunąć zamek i wszystkie się zamką... Otworzą się automatycznie jak za klamkę pociągniesz lub analogicznie przesuwając przycisk w drugą stronę. |
_________________ Był Lancer, był Galant jest Grandis
 |
|
|
|
 |
marcingebus
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
|
Wysłany: 03-02-2020, 10:27
|
|
|
Dzieci czasami zostawiam same na parkingu w samochodzie i każe im się zamykać. Kluczyk zabieram, muszą klikać każde drzwi oddzielnie ale bagażnika nie ogarniają.
Mam usterkę jeszcze nie naprawioną: W drzwiach kierowcy nie działa mi centralny, to znaczy coś jest zapsute, że pilot z kluczyka zamyka centralny/wszystkie drzwi z wyjątkiem drzwi kierowcy. Z otwieraniem bywa różnie, to znaczy raz się drzwi kierowcy otwieraja razem z innymi, ale częściej się nie otwierają. Na dniach będę do tego zaglądał, czy coś mechanicznego czy elektrycznego.
Do tej pory zakładałem, że zamknięcie drzwi od środka kierowcy, zablokuje otwarcie z zewnątrz tylko tych drzwi. Czy stan "fabryczny" jest taki, że zablokuje się otwieranie z zewnątrz wszystkie drzwi? |
_________________ Harmęże |
|
|
|
 |
|
|