Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wachacz
Autor Wiadomość
hadrian
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 21:06   Wachacz

Czy warto wymieniać same sworznie w wachaczu czy lepiej od razu kupić nowy wachacz, a jeżeli ma być nowy to lepiej orginał czy zamienniki też zdają egzamin?

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-05-2007, 21:10   

spokojnie mozna sam sworzen, tylko trzeba do dobrego mechanika pojechac, to da rade. Czy zamienniki? owszem, ale japonskie, np. 555 ;)

hadrian
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 22:27   

I nadal nie wiem co robić. Spotkałem się z różnymi opniami, jeden mechanik mówił że wystarczy wymienić sam sworzeń, inny że nie ma to sensu bo te sworznie wytrzymują tylko kilka miesięcy i trzeba wymienic cały wachacz, to samo na forum. Opinie są podzielone. Jak długo wytrzymują wymienione sworznie, czy może długofalowo patrząc korzystniejsza jest wymiana całego wachacza? Chciałby żeby było ok nic nie pukało i chciałbym żeby odbyło się to jak najmniejszym kosztem więc jeżeli mozna oszczędzić i wystarczą same sworznie to je wymienie, a jeżeli trzeba zainwestowac i kupić wachacze to wolę to zrobić. Więc jaka jest wasza rada? Kto pomoże rozwikłać ten dylemat?

OLO
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2007, 09:32   

Zawsze oryginal to oryginal czy caly wachacz,czy sam swozen.Na zamiennikach jezdzisz na swoje ryzyko.U mnie akurat swoznie sa niewymienne ,ale kupilem kiedys wachacz firmy 555 i po pol roku wyrwal mi sie swozen z wachacza (dobrze ze wolno jechalem) Teraz kupilem jakies tam z allegro i narazie poki co 7 miechow i nadal jezdzi.Wybor nalezy do Ciebie.Jezeli w wachaczu masz jeszcze dobre tuleje metalowo gumowe to smialo mozesz kupic sam swozen i go wymienic

miszozon
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2007, 04:04   

przeczytaj sobie ten temat. Np. w Space Runnerku sworznie są w pełni wymienialne, oczywiście jak się potrafi. Ja oddałem do warsztatu, bo nie miałem czasu wymienić i doopa. Dopiero jak sie rozpadło (po 3 tyg.!) to sam rozebrałem i po pewnych manewrach na patencie wcisnąłem go z powrotem. Najważniejsze to, że musi wejść ciężko i na rozgrzanym wachaczu (NIGDY nie wybijać na rozgrzanym wachaczu, bo może sie bezpowrotnie "rozciągnąć"). U mnie na razie zdaje egzamin. Ale fakt jest taki, że kupno nowego wahacza nie wchodzi w grę (u mnie 700zl). Ogólnie rozbiórka to nic trudnego nie wliczając czasami mega zapieczonych naktętek. Części kupowałem u Japaneze. Po lipie w warsztacie zadzwoniłem do Niego i przedstawił mi jak wygląda sytuacja. Wymienić trzeba, ale porządnie.
Pozdrawiam.

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2007, 11:53   

ja w swoim tez miałem luzy na sworzniu i w warsztacie mi to zregenerowali za 120 zł. Było to w zeszłym roku i do tej pory jest OK. Ale wszystkie gumy w wahaczach od razu też mi wymienił.

Odpowiedz do tematu