[CS9W] Żarówka mijania |
Autor |
Wiadomość |
Cyckonauta
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer CS9W 2.0 Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-02-2020, 09:09 [CS9W] Żarówka mijania
|
|
|
Hej, takie głupie pytanie mam. Coś trzeba wcisnąć żeby odpiąć kostkę żarówki? Spaliła mi się żarówka, chciałem wymienić ale nie mogłem kostki wypiąć. Ona ma jakieś zatrzaski czy po prostu tak mocno siedzi i trzeba szarpać żeby wyjąć? Wg instrukcji nalezy najpierw zdjąć kostkę, potem gumową osłonę a na koniec drut trzymający żarówkę. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 05-02-2020, 09:42
|
|
|
Jeśli siedzi tam H4 to raczej nie powinno być żadnego patentu, po prostu pewnie żarówka się zapiekła w kostce. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Cyckonauta
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer CS9W 2.0 Sport
|
Wysłany: 05-02-2020, 09:54
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | Jeśli siedzi tam H4 to raczej nie powinno być żadnego patentu, po prostu pewnie żarówka się zapiekła w kostce. |
H4 siedzi, spróbuje po pracy na spokojnie ją jakoś wydłubać. |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 10-02-2020, 21:30
|
|
|
Dawno nie wymieniałem żarówki u siebie, ale w carismie mialem też H4 i tam po bokach kostki były "pracujące" elementy. Było trzeba ścisnąć kostkę po bokach i dopiero dawało się odczepić kostkę. Z tego co mi się wydaje to w Lancerze nie ma takiej kostki i jest zwyczajnie wyciągana. |
|
|
|
 |
bennson
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer KOMBI 2.0 Sport
|
Wysłany: 09-06-2020, 19:55 Re: [CS9W] Żarówka mijania
|
|
|
Cyckonauta napisał/a: | Hej, takie głupie pytanie mam. Coś trzeba wcisnąć żeby odpiąć kostkę żarówki? Spaliła mi się żarówka, chciałem wymienić ale nie mogłem kostki wypiąć. Ona ma jakieś zatrzaski czy po prostu tak mocno siedzi i trzeba szarpać żeby wyjąć? Wg instrukcji nalezy najpierw zdjąć kostkę, potem gumową osłonę a na koniec drut trzymający żarówkę. |
Przytrzymaj żarówkę (w gumie) a drugą ręką ciągnij kostkę (nie za kable) bo lubią się zapiekać.
Potem ściągnij gumę a potem zawleczkę blokującą żarówkę i tyle. |
|
|
|
 |
|