|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wersja amerykańska 2.0 |
Autor |
Wiadomość |
Kamilancer
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VIII, 2011
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-03-2020, 13:40 Wersja amerykańska 2.0
|
|
|
Cześć,
Mam Lancera wersji amerykańskiej, sedan, 1997 cm3, 119,66 KM (88KW), automatyczna CVT, z instalacją gazową LPG przebieg 174 400 km.
Kupiłem go zupełnie niedawno w komisie, bo 18.02.2020. Chciałem jeździć tym autkiem, bo ma dobry silnik, dobrze wygląda na drogach oraz jest w całkiem dobrym stanie i przede wszystkim bezwypadkowy. Przeczytałem któryś post na tym forum, że części sprowadzane z ameryki są tańsze, niż w Europie.
W mieście mechanicy reagują trochę z zaskoczeniem wobec tego auta i boją się go naprawiać. Mam problem z częściami zamiennymi. Jeśli już jakiekolwiek są, to są cholernie drogie, bo z ASO, a tam to logiczne. Kolejna rzecz, to dziwne zachowanie skrzyni/silnika (nie mam pojęcia które). Zachowuje się, jakby się dławił lub skrzynia wahała się w redukcji biegów przy wyższych prędkościach. Powyżej 120km/h ciężko się rozpędza, nie wiedząc czemu i silnik chodzi bardzo głośno.
Potrzebuję pomocy w opinii, czy to był dobry wybór? Czy samochód posłuży jeszcze dobre lata? Czy powinienem się go pozbyć za wszelką cenę i brać jakieś rodzime auto? Jak z częściami do tej wersji i czy są części pasujące z wersjami europejskimi?
Nie wiem jak szukać mechaników, którzy mogą mi to zrobić z pominięciem cholernie drogiego ASO. Przy wyszukiwaniu ciągle wyskakuje mi ASO.
Bardzo proszę o pomoc i odpowiedź. |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 04-03-2020, 14:27
|
|
|
Kamilancer, Jeżeli masz problemy ze skrzynią to nawet ASO nie pomoże (chyba, że wymieni na nową).
Kamilancer napisał/a: | Mam problem z częściami zamiennymi. Jeśli już jakiekolwiek są, to są cholernie drogie, | Jakie konkretnie części Cię interesują (wszystko raczej jest dostępne i są zamienniki)
Kamilancer napisał/a: | Potrzebuję pomocy w opinii, czy to był dobry wybór? |
Jak będą problemy ze skrzynią CVT, to raczej kiepski wybór i spore koszty naprawy.
Kamilancer napisał/a: | Nie wiem jak szukać mechaników, którzy mogą mi to zrobić z pominięciem cholernie drogiego ASO. |
Można spróbować tu: https://www.facebook.com/SerwisMitsuManiakow |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
Kamilancer
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VIII, 2011
|
Wysłany: 04-03-2020, 14:49
|
|
|
Tak, z tymże niestety ciężko tam się dodzwonić do tych Mitsumaniaków. Istnieje jakiś inny kontakt poza telefonem?
Pytanie, czy nie będzie problemem to, że to amerykaniec?
Co do skrzyni, to tak jak wspomniałem powyżej, że lekko szarpie po dłuższej jeździe i się dławi, jakby paliwa mu brakowało. Nie wiem czy to na pewno skrzynia. Wszyscy diagności, którzy nim jeździli (dzisiaj nawet sam rzeczoznawca) nie stwierdzili nieprawidłowości w skrzyni. |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
|
|