[MSS DID] Centralny zamek - schemat |
Autor |
Wiadomość |
CJPWR
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-07-2020, 10:26 [MSS DID] Centralny zamek - schemat
|
|
|
Witam,
Mam pytanie odnośnie schematu do oryginalnego centralnego zamka w Space Starze. Centralkę udało mi się znaleźć, zrobiłem zdjęcie wtyczki ale nie dostałem się dalej bo nie miałem czasu rozbierać wszystkich plastików. Chciałbym założyć uniwersalną centralkę z kluczykiem scyzorykiem i wpiąć się w odpowiednie przewody tylko nie mogę znaleźć schematu który przewód za co odpowiada. Macie może gdzieś taki schemat lub informację za co odpowiada dany przewód?
Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 23-07-2020, 23:19
|
|
|
W miśkach centralny sterowany jest masą czyli są dwa przewody sterujące, jak na jeden podasz masę to auto się zamknie a jak na drugi to się otworzy. Te dwa sterujące przewody wychodzą z drzwi kierowcy i tam najłatwiej je namierzyć. |
|
|
|
 |
PauloOp23
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star 1.9 2002
|
Wysłany: 08-08-2020, 10:36
|
|
|
Podpinam się do tematu. Czy wiadomo jaki kolor czym steruje? Czy owy moduł ma możliwość kodowania pilota? |
|
|
|
 |
CJPWR
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star
|
Wysłany: 08-08-2020, 22:21
|
|
|
Znalazłem taki filmik https://www.youtube.com/watch?v=9jKzR_5ln6o&t myślę, że jeżeli chodzi o kolorystykę to będzie to samo. Jeszcze się za to nie zabrałem ale jak będę wiedział coś więcej albo ogarnę temat to "pochwalę się" swoim sukcesem i opiszę który kabelek do czego służy Chyba, że zdążysz zrobić to przede mną to pochwal się swoim osiągnięciem. |
|
|
|
 |
tomwasz
Mitsumaniak
Auto: MSS 1.8 MPI Comfort
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 221 Skąd: Szczecin
|
|
|