Skraplana woda z klimatyzacji w środku auta |
Autor |
Wiadomość |
KamilBDG
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-08-2020, 10:08 Skraplana woda z klimatyzacji w środku auta
|
|
|
Mam problem dotyczący odprowadzania wody z klimatyzacji. Otóż nie zostaje ona usunięta przez wężyk który znajduje się na ścianie grodziowej a leje się pod nogi od strony pasażera. Wężyk pod autem jest praktycznie suchy. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Prawdopodobnie zaktal się kanał którym woda powinna wydostać się na zewnątrz auta. Problem w tym że nie wiem jak wygląda schemat tego układu i gdzie mogło się przytkac. Woda leci z kanałów plastikowych obok wentylatora, scieka również po nim. Całe szczęście że komputer przysłonięty jest blacha bo utonąłby z całą pewnością. Już był wilgotny od wody.
Prosze o pomoc fachowców bo ja laik jestem. Dzięki |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 09-08-2020, 10:38
|
|
|
Ja bym zaczął od delikatnej próby przepchania rurki odpływowej jakąś linką lub cieńkim wężykiem PCV.
Poniżej masz schemat jak to wygląda, rurka odpływowa 87037BB.
No chyba że ten wężyk się ogólnie wypiął co jest chyba wątpliwe.
 |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
CB4W_00
Forumowicz
Auto: Grandis 2.4+LPG/Colt 1,3+LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Kwi 2011 Posty: 292 Skąd: Złotoryja
|
Wysłany: 14-08-2020, 22:23
|
|
|
Miałem to samo.
Trzeba wjechać na kanał albo na najazdy przygotować sobie dużą strzykawkę i miskę z jakimś płynem myjącym, znaleźć rurkę i zapodać przez nią płyn. Kilka ruchów tłokiem strzykawki w te i spowrotem a zobaczysz ile syfu wyleci z środka. Po przepłukaniu można zapodać przez tą rurke jakiegoś klima doktora, poczekać parę minut i odpalić klimę żeby wszystko ładnie spłynęło. |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 17-08-2020, 21:26
|
|
|
Ja przepchałem rurkę żyłką od podkaszarki, w pewnym momencie chlusnęło syfem i po problemie . |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
artik77
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI GRANDIS INSPORT
|
Wysłany: 16-01-2021, 14:28
|
|
|
Rurkę spokojnie da się odczepić,można ją wtedy łatwo wyczyścić i ujście że zbiorniczka do rurki też bo tam też się zbiera syf |
_________________ arti |
|
|
|
 |
|